Zöld jelzést kaptak a hidrogénhajtású járművek

2021. 06. 02., 14:30

Egyből két oldalról is támogatást kaphat a fenntarthatóbb, környezetbarát gazdaság kialakítását célzó küzdelem. Az ipari gyártóbázisok, valamint raktár- és logisztikai központok targoncáinál jöhet új korszak a hidrogénhajtású modellek megjelenésével. Egyrészt azért, mert a hagyományos targoncák évente akár 3 tonna szén-dioxidot bocsátanak ki, a hidrogénes verziók pedig kibocsátásmentesek, pontosabban 1 kg hidrogén elfogyasztása után 5 liter vizet hoznak létre. Másrészt az üzemanyagcellás targoncák az elektromos társaikkal szemben sokkal gyorsabban feltölthetőek, így pedig hatékonyabbak. A hidrogénhajtású járművek elterjedését segítheti, hogy átadták Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomását Budapesten, és mobil hidrogénkutakat is tudnak biztosítani az ipari szereplők számára, így egyre több cég érdeklődik a járművek iránt.

Egyre inkább fókuszba kerül globális szinten, ezen belül Európában is a fenntartható gazdaság létrehozása, a károsanyag-kibocsátás mérséklése. Az európai zöld megállapodás néven futó uniós terv ambiciózus célokat tűz ki, részben azt, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon a kontinens.

Környezetbarátság azonnal

Ennek érdekében a gazdaság minden területén, így a szállításban, raktározásban, logisztikában is különböző környezetbarát fejlesztésekre van szükség. Most egy új szereplő száll be a harcba. A logisztikában ugyan már megjöttek az úttörők, a hagyományos belső égésű motorral szerelt targoncák mellett ma már mindennaposak az elektromos meghajtású társaik. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően azonban megjelentek a hidrogénhajtású verziók is, amelyek a fenntarthatóság szempontjából kiemelkedő tulajdonságokkal bírnak.

„A magyar és európai piacon is újdonságnak számító hidrogénhajtású targoncák beszédes adatokkal rendelkeznek. Egy hagyományos  targonca szén-dioxid-kibocsátása több mint egy tucat autóéval ér fel. Egy évente 3 ezer “munkaórát” teljesítő dízelmotorral szerelt targonca szén-dioxid-kibocsátása több mint 3 tonna, azoknak a társaiknak, amelyeket nem megújuló energiaforrásból töltenek fel, pedig több mint 0,5 kg. Ezzel szemben a hidrogénhajtású zöldtargoncák 1 kg hidrogén elhasználásával mindössze 5 liter vizet bocsátanak ki” - mondta Pesthy Péter, a Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft. márkaigazgatója.

Környezetbarátság hosszú távon

A másik fontos tényező, ami az ipari gyártóbázisoknak, raktár- és logisztikai központoknak fontos, hogy a hidrogénhajtású targoncák extra hatékonyak, éppen ezért hosszabb távon is fenntarthatóak. A hidrogénhajtásúak ugyanis két-három perc alatt feltankolhatóak. Ez pedig a töredéke egy elektromos targonca feltöltéséhez szükséges időhöz képest. Vagyis a hidrogénhajtású verziók hatékonyabbak, többet tudnak dolgozni, arányosan több munkaórára képesek, tehát kevesebb kell belőlük, így pedig az összesített ökológiai lábnyomuk is kisebb lesz. Ráadásul az akkumulátorcserékkel sem kell bajlódni.

Pesthy Péter azt is elmondta, hogy ezek az új targoncák nagyságrendekkel hosszabb élettartammal működtethetők. Az üzemanyagcellás eszközök teljesítménye nem csökken a használat során. Mostantól pedig a töltőállomások eddigi hiányára is van megoldás, hiszen átadták Magyarország első hidrogén-töltőállomását Budapesten. Illetve a Linde Anyagmozgatási Kft. partnere, a Linde Gáz Zrt. már mobil hidrogénkutakat tud biztosítani minden ipari szereplő számára, akik hidrogénhajtású targoncában gondolkodnak. 

A Linde Anyagmozgatás tapasztalatai szerint pedig jelentősen megnőtt az érdeklődés a kibocsátásmentes targoncák iránt. Az üzemanyagcellás eszközök ugyanis fontos szerepet töltenek be abban, hogy gyorsabban, hatékonyabban és sokkal kevesebb energiával lehessen kiszolgálni a lakosság és az ipar igényeit. A vállalat hosszú távú stratégiai célja, hogy az üzemanyagcellás targoncák mindennapos kellékek legyenek a raktárakban, elsősorban az emissziómentes, környezetbarát működés mellett elkötelezett cégeknél. Így a több száz boltos hálózattal rendelkező élelmiszerláncok logisztikai bázisain, ezzel zöldebbé téve a teljes ellátási láncot. Emellett az autógyártó üzemek és más, jelentős anyagmozgatást végző ipari bázisokon kaphatnak egyre nagyobb szerepet a jövőben a „zöldtargoncák”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS