Negyedmilliárdos beruházással bővítette kapacitását a pécsi Somapak

2023. 04. 08., 14:44

Közel negyedmilliárd forintos beruházással gyártócsarnokot épített, eszközöket szerzett be és informatikai fejlesztéseket hajtott végre a pécsi Somapak Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft.

A több mint harminc éve működő, jelenleg 54 alkalmazottat foglalkoztató, élelmiszer- és dohányiparban alkalmazott csomagolástechnikai gépek gyártásával és exportálásával foglalkozó, magyar tulajdonú cég 171,8 millió forintos támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop), és ezzel 245,4 millió forintos fejlesztést hajtott végre.

A vállalat pécsi telephelyén egy CNC megmunkálóközpontot és egy öt tonna teherbírású futódarut szerzett be, üzem- és raktárcsarnokot épített és informatikai fejlesztéseket hajtott végre versenyképessége, kapacitása növelése és piaci pozíciójának megerősítése érdekében.

A komplex beruházás segítségével a Somapak Kft. újabb lépést tett annak irányába, hogy a cég ne kizárólag a már eddig kialakított működés keretein belül teljesítsen jól, hanem folytassa az innovációvezérelt növekedést, melynek egyik kulcsa a korszerű eszközpark és infrastruktúra rendelkezésre állása.

Az olasz-magyar vegyesvállalatként alapított cég 1995-ben teljes mértékben magyar családi tulajdonú társasággá vált. A Somapak profilja évről-évre bővült: 2002-től tevékenységi körük CNC-alkatrészgyártással, illetve lemeztechnológiával is gyarapodott.

Bognár Balázs ügyvezető közölte: a román, horvát és szlovák piacokra is termelő társaság 2022-ben 1,425 milliárd forint nettó árbevétel, azon belül 110 millió forintos export mellett, mintegy 350 millió forintos eredményt ért el. Az idén szeretnék tartani a tavaly elért eredményeket és létszámot.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2021-ben 1,668 milliárd forint volt, több mint 328 milliós adózott eredménnyel, míg egy évvel korábban 902 milliós bevétel mellett 220 millió forintos profitot szerzett. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 19:20:00
A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.
2023-09-28 15:50:00
A Borbás városrész közelében az év végére megépülő napelemes rendszer évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát termelhet, ami több mint 12 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 27 ezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid kibocsátása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS