Nagyot menetelt a Microsoft intelligens felhő részlege

2019. 04. 29., 15:45

A Microsoft a 2019-es pénzügyi év harmadik negyedében elérte az ezermilliárd dolláros piaci értéket.

Az 1000 milliárd dolláros álomhatárt a technológiai óriáscégek közül korábban csak az Apple-nek sikerült átlépnie 2017-ben, most már a Microsoft is csatlakozott – írja a Computerworld.

Közzétették a Microsoft negyedéves bevételi beszámolóját, és a kiemelkedő számoktól a részvényárfolyam több, mint 3 százalékos emelkedés után 130,50 dollárra ugrott.

A Microsoft pénzügyi vezetője, Amy Hood elmondta, hogy több részleg is várakozás fölött teljesített: így a produktivitási és üzleti folyamatokért felelős divízió, amelynek 14 százalékkal, és az intelligens felhő részlege, amelynek 22 százalékkal nőtt a árbevétele.

Satya Nadella igazgató szerint a bevétel-növekedés fő motorja az innováció, példaként az Office hozta fel. Az Office 365 ma már 180 millió felhasználót ér el. Az Outlook appok iOS-en és Androidon meghaladták a százmilliós felhasználószámot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS