Mesterséges intelligenciára épülő integrált munkaerő-tervező platformot fejleszt a Login Autonom Kft.

2022. 04. 26., 18:14

A Login Autonom Kft. tovább erősíti a kutatási és fejlesztési tevékenységet Magyarországon, amelyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is hozzájárul több, mint 189 millió forint támogatással. A projekt megvalósításában olyan integrált, HR digitalizációt elősegítő platformot fejlesztenek, amely képes hatékonyan kezelni és tervezni a beosztásokat a nagyszámú kékgalléros állományt foglalkoztató termelői vállalatoknál.

A termelői vállalatok általában több, különböző szoftvert használnak a szervezet irányításához vagy akár az információk feldolgozásához. Ez jelentős problémát okoz a vállalatoknak, hiszen az adatokat nem csupán egy alkalommal kell rögzíteniük. A rendszerek nem kínálnak integrált, egységes kimutatásokat, így a vállalatirányítási döntéshozatal is nehézkesebb. Ez pedig csak néhány példa az elkülönülő rendszerek okozta kihívások közül.

A Login Autonom Kft. olyan megoldásokat kínál, melyek lehetővé teszik a rendszerek összekapcsolását kollektív adatbázis létrehozásával. Ease++ szoftvercsaládjuk a termelési terület munkaszervezését és a vállalaton belüli kommunikációt átláthatóbbá és több ponton integrálta – teszi, mindezt pedig a folyamatok digitalizációjával éri el.

„A megoldás kulcsa ahhoz, hogy jól digitalizáljunk és elérjük a primer célokat az, hogy komplex folyamatokat támogató rendszerre van szükség és ezt komplex módon kell megközelíteni” – hangoztatja dr. Fehér András, a Login Autonom Kft. ügyvezetője.

A digitalizáció nemcsak egy-egy terület „megújítását“ jelenti, hanem egy átfogó, optimalizált transzformációt. A Login Autonom Kft. elkötelezett a digitális megoldások mellett, ügyfeleik és a piac igényeit szem előtt tartva pedig folyamatosan fejlesztenek.

Tapasztalataikból, működési adatokból és az üzleti igények azonosításából arra a felismerésre jutottak, hogy a termelő nagyvállalatoknál alapvető fejlődési irány a digitalizáció és jelentős probléma a munkaerő megtartása, a munkaerőhiány, és a munkavállalói hatékonyság javítása.

A munkaerő túltervezésével, vagy utolsó pillanatban történő újratervezésével a vállalatoknak jelentős többletköltsége keletkezik és az üzem működésére, a dolgozók egészségi állapotára is káros hatással van.

Kutatási-fejlesztési projektjük keretében olyan megoldást dolgoztak ki, amely képes az állományi rendelkezésre állást előrejelezni a túltervezés minimalizálásával. A szoftverrel két héttel előre tervezhető a szükséges létszám és kezelhetők a beosztások, így csökkentve a felesleges behívások számát.

Ez a megoldás kiszámíthatóbb munkakörnyezetet biztosít, így nagy terhet vesz le a válukról azoknak a kékgalléros dolgozóknak, akik szellemileg és fizikailag is kimerítő munkát végeznek. Nagy előnye, hogy a felület számukra is elérhető és könnyen használható lesz, így növelve a motivációt a digitalizáció iránt azokban a munkavállalókban, akik  a technológiához esetleg kevésbé értenek.

A munkáltatónak költségeket takarít meg az üzemek tervezettebb működésével és a munkavállalók bizalmának erősítésével, ezáltal megtartásával. A szoftverrel szemben támasztott alapvető követelemény, hogy többféle eszközről is elérhető legyen, akár PC-ről, akár okostelefonról legyen szó. Legyen integrált, így több vállalati és üzleti folyamatot is képes legyen leképezni, valamint biztonságos adatáramlást és adatfelvételt tegyen lehetővé.

„A digitalizáció új megközelítést és új reflexeket is követel a szervezetektől, azonban ha a digitalizáció sikeres, nagyon komoly üzleti eredményeket lehet elérni számos területen” – emelte ki dr. Otti Csaba, a Login Autonom Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A digitális és technológiai fejlődés támogatása kiemelt fontosságú a cég számára. A Mesterséges Intelligencia koalíció tagjaként eltökélt szándékuk, hogy részt vállalnak a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésében.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00310 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2020-1.1.2-PIACI KFI pályázati program finanszírozásában valósult meg.

(A fotón dr. Fehér András és dr. Otti Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS