Mesterséges intelligenciára épülő integrált munkaerő-tervező platformot fejleszt a Login Autonom Kft.

2022. 04. 26., 18:14

A Login Autonom Kft. tovább erősíti a kutatási és fejlesztési tevékenységet Magyarországon, amelyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is hozzájárul több, mint 189 millió forint támogatással. A projekt megvalósításában olyan integrált, HR digitalizációt elősegítő platformot fejlesztenek, amely képes hatékonyan kezelni és tervezni a beosztásokat a nagyszámú kékgalléros állományt foglalkoztató termelői vállalatoknál.

A termelői vállalatok általában több, különböző szoftvert használnak a szervezet irányításához vagy akár az információk feldolgozásához. Ez jelentős problémát okoz a vállalatoknak, hiszen az adatokat nem csupán egy alkalommal kell rögzíteniük. A rendszerek nem kínálnak integrált, egységes kimutatásokat, így a vállalatirányítási döntéshozatal is nehézkesebb. Ez pedig csak néhány példa az elkülönülő rendszerek okozta kihívások közül.

A Login Autonom Kft. olyan megoldásokat kínál, melyek lehetővé teszik a rendszerek összekapcsolását kollektív adatbázis létrehozásával. Ease++ szoftvercsaládjuk a termelési terület munkaszervezését és a vállalaton belüli kommunikációt átláthatóbbá és több ponton integrálta – teszi, mindezt pedig a folyamatok digitalizációjával éri el.

„A megoldás kulcsa ahhoz, hogy jól digitalizáljunk és elérjük a primer célokat az, hogy komplex folyamatokat támogató rendszerre van szükség és ezt komplex módon kell megközelíteni” – hangoztatja dr. Fehér András, a Login Autonom Kft. ügyvezetője.

A digitalizáció nemcsak egy-egy terület „megújítását“ jelenti, hanem egy átfogó, optimalizált transzformációt. A Login Autonom Kft. elkötelezett a digitális megoldások mellett, ügyfeleik és a piac igényeit szem előtt tartva pedig folyamatosan fejlesztenek.

Tapasztalataikból, működési adatokból és az üzleti igények azonosításából arra a felismerésre jutottak, hogy a termelő nagyvállalatoknál alapvető fejlődési irány a digitalizáció és jelentős probléma a munkaerő megtartása, a munkaerőhiány, és a munkavállalói hatékonyság javítása.

A munkaerő túltervezésével, vagy utolsó pillanatban történő újratervezésével a vállalatoknak jelentős többletköltsége keletkezik és az üzem működésére, a dolgozók egészségi állapotára is káros hatással van.

Kutatási-fejlesztési projektjük keretében olyan megoldást dolgoztak ki, amely képes az állományi rendelkezésre állást előrejelezni a túltervezés minimalizálásával. A szoftverrel két héttel előre tervezhető a szükséges létszám és kezelhetők a beosztások, így csökkentve a felesleges behívások számát.

Ez a megoldás kiszámíthatóbb munkakörnyezetet biztosít, így nagy terhet vesz le a válukról azoknak a kékgalléros dolgozóknak, akik szellemileg és fizikailag is kimerítő munkát végeznek. Nagy előnye, hogy a felület számukra is elérhető és könnyen használható lesz, így növelve a motivációt a digitalizáció iránt azokban a munkavállalókban, akik  a technológiához esetleg kevésbé értenek.

A munkáltatónak költségeket takarít meg az üzemek tervezettebb működésével és a munkavállalók bizalmának erősítésével, ezáltal megtartásával. A szoftverrel szemben támasztott alapvető követelemény, hogy többféle eszközről is elérhető legyen, akár PC-ről, akár okostelefonról legyen szó. Legyen integrált, így több vállalati és üzleti folyamatot is képes legyen leképezni, valamint biztonságos adatáramlást és adatfelvételt tegyen lehetővé.

„A digitalizáció új megközelítést és új reflexeket is követel a szervezetektől, azonban ha a digitalizáció sikeres, nagyon komoly üzleti eredményeket lehet elérni számos területen” – emelte ki dr. Otti Csaba, a Login Autonom Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A digitális és technológiai fejlődés támogatása kiemelt fontosságú a cég számára. A Mesterséges Intelligencia koalíció tagjaként eltökélt szándékuk, hogy részt vállalnak a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésében.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00310 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2020-1.1.2-PIACI KFI pályázati program finanszírozásában valósult meg.

(A fotón dr. Fehér András és dr. Otti Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS