Mesterséges intelligenciára épülő integrált munkaerő-tervező platformot fejleszt a Login Autonom Kft.

2022. 04. 26., 18:14

A Login Autonom Kft. tovább erősíti a kutatási és fejlesztési tevékenységet Magyarországon, amelyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is hozzájárul több, mint 189 millió forint támogatással. A projekt megvalósításában olyan integrált, HR digitalizációt elősegítő platformot fejlesztenek, amely képes hatékonyan kezelni és tervezni a beosztásokat a nagyszámú kékgalléros állományt foglalkoztató termelői vállalatoknál.

A termelői vállalatok általában több, különböző szoftvert használnak a szervezet irányításához vagy akár az információk feldolgozásához. Ez jelentős problémát okoz a vállalatoknak, hiszen az adatokat nem csupán egy alkalommal kell rögzíteniük. A rendszerek nem kínálnak integrált, egységes kimutatásokat, így a vállalatirányítási döntéshozatal is nehézkesebb. Ez pedig csak néhány példa az elkülönülő rendszerek okozta kihívások közül.

A Login Autonom Kft. olyan megoldásokat kínál, melyek lehetővé teszik a rendszerek összekapcsolását kollektív adatbázis létrehozásával. Ease++ szoftvercsaládjuk a termelési terület munkaszervezését és a vállalaton belüli kommunikációt átláthatóbbá és több ponton integrálta – teszi, mindezt pedig a folyamatok digitalizációjával éri el.

„A megoldás kulcsa ahhoz, hogy jól digitalizáljunk és elérjük a primer célokat az, hogy komplex folyamatokat támogató rendszerre van szükség és ezt komplex módon kell megközelíteni” – hangoztatja dr. Fehér András, a Login Autonom Kft. ügyvezetője.

A digitalizáció nemcsak egy-egy terület „megújítását“ jelenti, hanem egy átfogó, optimalizált transzformációt. A Login Autonom Kft. elkötelezett a digitális megoldások mellett, ügyfeleik és a piac igényeit szem előtt tartva pedig folyamatosan fejlesztenek.

Tapasztalataikból, működési adatokból és az üzleti igények azonosításából arra a felismerésre jutottak, hogy a termelő nagyvállalatoknál alapvető fejlődési irány a digitalizáció és jelentős probléma a munkaerő megtartása, a munkaerőhiány, és a munkavállalói hatékonyság javítása.

A munkaerő túltervezésével, vagy utolsó pillanatban történő újratervezésével a vállalatoknak jelentős többletköltsége keletkezik és az üzem működésére, a dolgozók egészségi állapotára is káros hatással van.

Kutatási-fejlesztési projektjük keretében olyan megoldást dolgoztak ki, amely képes az állományi rendelkezésre állást előrejelezni a túltervezés minimalizálásával. A szoftverrel két héttel előre tervezhető a szükséges létszám és kezelhetők a beosztások, így csökkentve a felesleges behívások számát.

Ez a megoldás kiszámíthatóbb munkakörnyezetet biztosít, így nagy terhet vesz le a válukról azoknak a kékgalléros dolgozóknak, akik szellemileg és fizikailag is kimerítő munkát végeznek. Nagy előnye, hogy a felület számukra is elérhető és könnyen használható lesz, így növelve a motivációt a digitalizáció iránt azokban a munkavállalókban, akik  a technológiához esetleg kevésbé értenek.

A munkáltatónak költségeket takarít meg az üzemek tervezettebb működésével és a munkavállalók bizalmának erősítésével, ezáltal megtartásával. A szoftverrel szemben támasztott alapvető követelemény, hogy többféle eszközről is elérhető legyen, akár PC-ről, akár okostelefonról legyen szó. Legyen integrált, így több vállalati és üzleti folyamatot is képes legyen leképezni, valamint biztonságos adatáramlást és adatfelvételt tegyen lehetővé.

„A digitalizáció új megközelítést és új reflexeket is követel a szervezetektől, azonban ha a digitalizáció sikeres, nagyon komoly üzleti eredményeket lehet elérni számos területen” – emelte ki dr. Otti Csaba, a Login Autonom Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A digitális és technológiai fejlődés támogatása kiemelt fontosságú a cég számára. A Mesterséges Intelligencia koalíció tagjaként eltökélt szándékuk, hogy részt vállalnak a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésében.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00310 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2020-1.1.2-PIACI KFI pályázati program finanszírozásában valósult meg.

(A fotón dr. Fehér András és dr. Otti Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 15:11:00
Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfás magánszemélyek tervezetének kivételével – május 22-ével automatikusan bevallássá válik – figyelmeztet a NAV.
2023-03-30 14:41:00
A munkavállalók és képviselőik egyértelmű és teljes körű tájékoztatásra jogosultak az egyéni és az átlagos bérszintekről, nemek szerinti bontásban. A munkaszerződésekben nem lehet megtiltani, hogy egy adott munkavállaló nyilvánosságra hozza, mennyit keres, illetve mások fizetéséről tájékozódjon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS