Ezt tervezi a Microsoft a Windows 10-zel jövőre

2020. 11. 02., 15:15

Kimaradhat a Windows 10 jövő tavaszi nagy funkciófrissítése, valószínűleg csak ősszel jönnek a jelentős újdonságok.

Az őszi nagy frissítőcsomag, a Windows 10 20H2 elkészültével most mindenki arra kíváncsi, mit tervez a Microsoft 2021-ben a Windows 10-zel – írja a Comupterworld.

Ha a fejlesztő a korábbi gyakorlatot követi, tavasszal kirukkol a Windows 10 21H1-gyel, amit ősszel a Windows 10 21H2 követ. Azonban könnyen lehet, hogy jövőre a Microsoft eltér ettől a mintától.

Bár a Microsoft hivatalosan se megerősíteni, se megcáfolni nem hajlandó, a kiszivárgott hírek szerint kihagyja a 21H1 Windows 10 funkciófrissítést. Ehelyett jövőre csak egy nagy frissítéssel jön ki ősz tájékán, a tavaszi újdonság pedig nem más lesz, mint a Windows 10X első iterációja. Ez egy egyszerűbb és biztonságosabb Windows 10-változatnak ígérkezik.

Az őszi frissítéseknél megszokhattuk már, hogy inkább csak javításokat tartalmaznak, a „Cobalt” kódnevet viselő őszi csomag viszont ebből a szempontból is rendhagyó lesz, úgyis érdemi újdonságokat ígér.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS