Az oroszok nagyon gyorsak, de ne legyenek büszkék rá!

2019. 02. 22., 14:00

Az oroszoknak átlagosan kevesebb, mint 20 perc kell egy szervezet meghackeléséhez.

Ha egy szervezetet orosz hackerek vesznek tűz alá, kevesebb, mint 20 perc van arra, hogy elhárítsák a támadást, és megóvják adataikat – állítja a Crowdstrike az idei Global Threat Reportban, amelyet a Computerworld ismertet.

A meghackelési idő alatt a Crowdstrike szakemberei azt értik, amennyi időre van szükségük a kiberbűnözőknek a laterális mozgások végrahajtására az áldozat informatikai infrastruktúrájában a kezdeti behatolást követően.

A Crowdstrike „toplistája”:

- 18 perc 49 másodperc - oroszok

- 2 óra, 28 perc 14 másodperc - észak-koreaiak

- 4 óra 26 másodperc - kínaiak

- 5 óra 9 perc 4 másodperc - irániak

A szakértők azt ajánlják,  hogy a megtámadott szervezetek kíséreljék meg egy percen belül érzékelni a behatolásokat, 10 percen belül végre kell hajtani a teljes körű vizsgálatot, és 60 percen belül el kell távolítani a támadás nyomait.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS