A régiónkban is rengeteget költ a fenntarthatóságra a 3M

2021. 05. 25., 18:30

Egymilliárd amerikai dollárt szán a következő 20 évben környezetvédelmi célok elérésére a világ egyik legnagyobb gyártóvállalata, a Magyarországon is jelenlévő 3M. A jelentős összegből saját projektjeik mellett más cégeknek is segítenek fenntarthatósági törekvéseik elérésében. A 3M számára régiónk kiemelten fontos, ezért mostanra itt is jelentősen csökkentették ökológiai lábnyomukat, a jövőben pedig még ambiciózusabb céljaik vannak.

Alig akad olyan területe az iparnak, ahol az amerikai központú, több mint 70 országban működő vállalat ne lenne aktív, ezért hatalmas vállalás részükről, hogy frissen kiadott fenntarthatósági jelentésük szerint 2050-re minden tevékenységük karbonsemleges lesz. Már most jó úton haladnak efelé, például villamosenergia-felhasználásuk 35,4 százalékát megújuló forrásból fedezik.

A fenntartható fejlődés üzleti stratégiánk egyik alapja, tiszteljük a körülöttünk lévő világot. A 3M a világ egyik legnagyobb gyártóvállalata, mely globálisan több mint 12 000 terméket készít számos ágazat számára. Tevékenységük Kelet-Európában is széles, a cég több értékesítési irodája, szolgáltatóközpontja és az egyik legnagyobb gyártóközpontja is itt, a lengyelországi Wroclawban található” – mondta Radosław Kaskiewicz. A 3M kelet-európai ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: „mindez különösen elkötelezetté tesz bennünket a régió fenntartható jövője iránt”.

A vállalat évek óta, jelentős beruházásokkal csökkenti régiós érdekeltségeinek károsanyag-kibocsátását, áram- és vízfogyasztását. Ennek eredményeként ma üzemeik 42,9 százaléka megfelel a „zero landfill” céloknak, azaz semmit nem juttatnak a hulladéklerakókba. A cég telephelyein bevezetett korszerű, visszaforgatott vízgazdálkodási rendszer pedig mostanra 43 százalékkal csökkentette a felhasznált víz mennyiségét.

Előremutató projektjeik nem állnak meg a vállalat kapuinál. Nemrég az ENSZ Global Compact (UNGC) szervezete bejelentette, hogy a 3M szponzorálja azt az SDG Ambition nevű programot, amely különböző cégeknek segít összehangolni fenntarthatósági céljaikat alapvető üzleti stratégiájukkal.

A 3M reagált a legújabb globális kihívásra is: a közelmúltban mintegy 22 millió euróból fejlesztette az oltóanyagok és gyógyszerek előállításához szükséges szűrőgyártó gépsorokat. A vállalat ezen kívül támogatja a koronavírus-járvány által különösen sújtott, rászoruló személyeket és közösségeket. A 3M fenntarthatósági stratégiájával, eddigi eredményeivel és céljaival kapcsolatos további információkért tekintse meg a cég 2021-es fenntarthatósági jelentését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS