A magyar sportinnovációk nemzetközi sikerét készíti elő a SportTech Hungary

2021. 07. 03., 10:00

A belföldi sportinnovációk nemzetközi sikerét készíti elő a SportTech Hungary, hogy a magyar sportolók mellett a magyar sporttechnológia is világszintű elismerést szerezzen – hangsúlyozták a program pénteki projektzárójának felszólalói Budapesten.

Vincze Ottó miniszteri biztos a rendezvényen ismertette, hogy a SportTech Hungary Exportfejlesztési Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubator Zrt. együttműködésében jött létre, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jóváhagyásával. Létrehozását követően – tette hozzá – elkezdődött a nemzetközileg is versenyképes innovációk összegyűjtése, a szakmai háttér felépítése, üzleti találkozókat szerveztek, és népszerű magyar sportolókat kértek fel, hogy a tapasztalataikkal segítsék a programban részt vevő sportvállalkozásokat.

Vincze Ottó beszámolója szerint 8 cég és termék képviselheti Magyarországot a világpiacon. A magyar sporttechnológia nemzetközi szinten is versenyképes, és szakszerű támogatással jelentős fejlődés előtt állhat.

A miniszteri biztost követően Kovács Ágnes méltatta a kezdeményezést. Az olimpiai bajnok úszó a céltudatosságot, a jól kigondolt stratégiát, az innovációt, és a kitartó munkát nevezte a siker feltételének. Ha mindez adott, akkor a sportolók és a magyar cégek együttműködése világpiaci sikereket eredményezhet.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó a sportvilág rohamos fejlődését emelte ki, amely – mint mondta a sporttechnológiát is folyamatos innovációkra készteti. A magyar sport – mint fogalmazott – már régóta világszínvonalú, és itt az ideje, hogy a magyar sportcégek is kilépjenek a nemzetközi színtérre.

A programban részt vevő Heartbit képviselője az érintett vállalkozások nevében köszönte meg a piacfejlesztési lehetőséget. Vilhelm Gábor szerint a támogató háttér segíthet megtalálni a kapcsolódási pontokat az üzleti élet és a sport világa között, és feltárhatja a magyar vállalkozások előtt álló nemzetközi piacokat. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS