A magyar sportinnovációk nemzetközi sikerét készíti elő a SportTech Hungary

2021. 07. 03., 10:00

A belföldi sportinnovációk nemzetközi sikerét készíti elő a SportTech Hungary, hogy a magyar sportolók mellett a magyar sporttechnológia is világszintű elismerést szerezzen – hangsúlyozták a program pénteki projektzárójának felszólalói Budapesten.

Vincze Ottó miniszteri biztos a rendezvényen ismertette, hogy a SportTech Hungary Exportfejlesztési Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubator Zrt. együttműködésében jött létre, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jóváhagyásával. Létrehozását követően – tette hozzá – elkezdődött a nemzetközileg is versenyképes innovációk összegyűjtése, a szakmai háttér felépítése, üzleti találkozókat szerveztek, és népszerű magyar sportolókat kértek fel, hogy a tapasztalataikkal segítsék a programban részt vevő sportvállalkozásokat.

Vincze Ottó beszámolója szerint 8 cég és termék képviselheti Magyarországot a világpiacon. A magyar sporttechnológia nemzetközi szinten is versenyképes, és szakszerű támogatással jelentős fejlődés előtt állhat.

A miniszteri biztost követően Kovács Ágnes méltatta a kezdeményezést. Az olimpiai bajnok úszó a céltudatosságot, a jól kigondolt stratégiát, az innovációt, és a kitartó munkát nevezte a siker feltételének. Ha mindez adott, akkor a sportolók és a magyar cégek együttműködése világpiaci sikereket eredményezhet.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó a sportvilág rohamos fejlődését emelte ki, amely – mint mondta a sporttechnológiát is folyamatos innovációkra készteti. A magyar sport – mint fogalmazott – már régóta világszínvonalú, és itt az ideje, hogy a magyar sportcégek is kilépjenek a nemzetközi színtérre.

A programban részt vevő Heartbit képviselője az érintett vállalkozások nevében köszönte meg a piacfejlesztési lehetőséget. Vilhelm Gábor szerint a támogató háttér segíthet megtalálni a kapcsolódási pontokat az üzleti élet és a sport világa között, és feltárhatja a magyar vállalkozások előtt álló nemzetközi piacokat. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.