400 millió forint támogatásból fejlesztett a RotaPack

2023. 05. 30., 19:11

Fejlesztette csomagolástechnológiáját több mint 400 millió forint támogatás segítségével a RotaPack Zrt. a folyamatosan növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében.

A vállalat a fejlesztéshez 411,6 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi Terv Plusz programban. A projekt fő eleme egy 470 kilowatt teljesítményű napelem felszerelése volt, valamint korszerűsítették az üzem világítását is.

A szegedi cég 1990-ben alakult, a tájékoztatás szerint jelenleg vezető szerepet tölt be a csomagolófólia-, illetve a sztreccsfóliagyártás magyarországi piacán.

A RotaPack Zrt. által gyártott sztreccs-, Ecostretch- és zsugorfóliát számos ipari termelő, élelmiszer előállító és forgalmazó (FMCG) használja. A vállalat termelési kapacitása éves szinten eléri a húszezer tonna fóliát. A cég Magyarországon kívül 19 európai ország piacán van jelen.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a RotaPack Zrt. tavalyi nettó árbevétele 12,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 11 milliárd forint. A társaság 2022. évi adózott eredménye 786,2 millió forint volt, míg 2021-ben 393,6 millió forint nyereséggel zárt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS