Változások az új Széchenyi Kártya Programban

2020. 06. 10., 17:45

Az eddigi óriási érdeklődés mellett kibővül és módosul a kedvezményes új Széchenyi Kártya Program keretében adható hitelek feltételrendszere jelentette be a Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Krisán László elmondta, hogy az új hitelek célja továbbra is a válság hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalatok forráshoz juttatása. A legfontosabb változás, hogy mostantól mikro-és kisvállalati ügyfélkörben már önállóan is igényelhető a főként ezen vállalkozások körében korábban is igen népszerű, szabadon felhasználható folyószámlahitel konstrukció.

A bevezetés óta eltelt rövid időszak piaci visszajelzései és gyakorlati tapasztalatai alapján, a vállalkozások gyors és rugalmas hitelhez jutásának erősítése érdekében, a Széchenyi Kártya Program új konstrukcióit érintően az alábbi változások történnek:

  1. A mikro- (0-9 fő) és kisvállalkozások (10-49 fő) esetében a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz önállóan igényelhető a 100 millió Forintos felső határig.
  2. Középvállalati (49-250 fő) ügyfélkörben a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel és a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz továbbra is kombinációban igényelhető úgy, hogy a jövőben egységnyi Munkahelymegtartó Hitel mellé egységnyi Folyószámlahitelt vehetnek igénybe a vállalkozások (a korábbi 60-40 százalékos arány helyett kedvezőbb, 1:1 arányra módosul, növelve a biztonsági tartalékok, a szabad felhasználású folyószámlahitelek igénybevehető összegét az érintett szegmensben).
  3. A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel adható hitelösszege az Európai Bizottság által engedélyezett keretek között max. 24 havi bérköltségre bővül (a korábbi 9 ill. 18 havi bérköltség helyett), ezzel is egyszerűsítve a konstrukció feltételrendszerét és bővítve a munkahelymegtartási célra igénybevehető forrásokat.

A fenti, megváltozott hiteltermékek lényegi jellemzői:

  • 2 éves futamidő,
  • FIX 0,1% évi nettó kamat,
  • a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90%-os készfizető kezességvállalásával,
  • akár 100 millió forintig – Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz (mikro-és kisvállalati ügyfélkörben önállóan is),
  • akár 750 millió forintig – Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel.

 Az új termékek jövő héttől elérhetőek a megváltozott hitelfeltételek mellett.

További részletek a www.kavosz.hu-n.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-29 19:10:00
A 2024-es adótörvény módosításai egy egyszeri amnesztiát biztosítanak társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését és az ezzel járó társasági adófizetési kötelezettség alóli mentesülést 2024. május 31-ig. A rendelkezés részleteit dr. Szarvák Jenő, a HÍD Consulting adó üzletágának vezetője foglalja össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS