Változások az új Széchenyi Kártya Programban

2020. 06. 10., 17:45

Az eddigi óriási érdeklődés mellett kibővül és módosul a kedvezményes új Széchenyi Kártya Program keretében adható hitelek feltételrendszere jelentette be a Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Krisán László elmondta, hogy az új hitelek célja továbbra is a válság hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalatok forráshoz juttatása. A legfontosabb változás, hogy mostantól mikro-és kisvállalati ügyfélkörben már önállóan is igényelhető a főként ezen vállalkozások körében korábban is igen népszerű, szabadon felhasználható folyószámlahitel konstrukció.

A bevezetés óta eltelt rövid időszak piaci visszajelzései és gyakorlati tapasztalatai alapján, a vállalkozások gyors és rugalmas hitelhez jutásának erősítése érdekében, a Széchenyi Kártya Program új konstrukcióit érintően az alábbi változások történnek:

  1. A mikro- (0-9 fő) és kisvállalkozások (10-49 fő) esetében a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz önállóan igényelhető a 100 millió Forintos felső határig.
  2. Középvállalati (49-250 fő) ügyfélkörben a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel és a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz továbbra is kombinációban igényelhető úgy, hogy a jövőben egységnyi Munkahelymegtartó Hitel mellé egységnyi Folyószámlahitelt vehetnek igénybe a vállalkozások (a korábbi 60-40 százalékos arány helyett kedvezőbb, 1:1 arányra módosul, növelve a biztonsági tartalékok, a szabad felhasználású folyószámlahitelek igénybevehető összegét az érintett szegmensben).
  3. A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel adható hitelösszege az Európai Bizottság által engedélyezett keretek között max. 24 havi bérköltségre bővül (a korábbi 9 ill. 18 havi bérköltség helyett), ezzel is egyszerűsítve a konstrukció feltételrendszerét és bővítve a munkahelymegtartási célra igénybevehető forrásokat.

A fenti, megváltozott hiteltermékek lényegi jellemzői:

  • 2 éves futamidő,
  • FIX 0,1% évi nettó kamat,
  • a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90%-os készfizető kezességvállalásával,
  • akár 100 millió forintig – Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz (mikro-és kisvállalati ügyfélkörben önállóan is),
  • akár 750 millió forintig – Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel.

 Az új termékek jövő héttől elérhetőek a megváltozott hitelfeltételek mellett.

További részletek a www.kavosz.hu-n.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS