Számíthatunk Revolut jelzáloghitelekre Magyarországon?

2022. 11. 14., 19:14

Mindenképpen érkeznek majd jelzáloghitelek a pénzügyi szuperappba – nyilatkozta Nik Storonsky, a Revolut alapító-vezérigazgatója.

Nem várható, hogy a magyar piacon megjelenjenek a Revolut jelzáloghitelek – írja a fintech.hu

A magyar jogszabályok ugyanis nem teszik lehetővé azt, hogy a bankok teljesen digitálisan kínáljanak jelzáloghiteleket. A szerződéseket személyesen kell megkötni, valamint a kölcsönszerződést közjegyzői okiratba kell foglalni, így elkerülhetetlen az ügyfelek behívása. Már több magyarországi bank is kínál digitális jelzáloghiteleket, amelyek ezen az egy ponton esnek csak el a teljes digitalizációtól.

Ha a Revolut még ennek ellenére is szeretne jelzáloghiteleket nyújtani Magyarországon, akkor ki kell alakítania valamilyen személyes kapcsolati pontot. Létrehozhat egy bankfiókot, vagy egy arra alkalmas irodát, ez azonban szemben áll digitális banki üzleti modelljével.

A másik opció az lehet, hogy megállapodik egy hazai szereplővel, és annak a közvetítésével oldja meg a személyes jelenlétet igénylő folyamatokat. Itt viszont az a kérdés, hogy melyik hagyományos bank lenne hajlandó ilyen mértékben támogatni egy versenytársat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-06 13:24:07
A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot. A Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS