Koronavírus – A bankfiókok többsége a szokott módon működik

2020. 03. 16., 10:45

A bankfiókok túlnyomó többsége a szokott módon működik hétfőtől is, az ügyfelek kiszolgálása folyamatos lesz az új koronavírus okozta járvány idején – tudatta a Magyar Bankszövetség közleményében.

A bankrendszer résztvevői folyamatosan figyelemmel kísérik a fertőzésről szóló információkat, és ezeknek megfelelően biztosítják a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát.

A magyar bankszektor úgy tervez, hogy a vírushelyzet kockázatait tekintetbe véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. Az esetlegesen zárva maradó létesítményekről a bankok honlapjain lehet tájékozódni.

A válságkezelési intézkedések részeként előfordulhat, hogy „a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt” egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást, hogy a munkatársakat a nagyobb hatékonyságú területekre és egységekbe tudják átcsoportosítani.

A banki termékek és szolgáltatások elektronikus elérhetőségét kiemelt figyelemmel biztosítják a bankszektor tagjai.

A Magyar Bankszövetség úgy értékeli, hogy a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható.

Az ügyfeleket arra kérik, hogy vírusfertőzési tünetek esetén ne menjenek be személyesen a fiókokba. Alkalmazkodjanak ahhoz, ha közegészségügyi okokból egyes, nagyobb forgalmú létesítmények egyszerre csak megadott számú klienst fogadnak. Várakozáskor legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól. Az ügyintézési időt a lehető legjobban rövidítsék le, az elektronikus csatornákon elintézhető teendőket pedig digitálisan rendezzék.

Arra biztatták az embereket, hogy vegyék igénybe az internet-, mobil, videobankokat, használják az azonnali fizetési szolgáltatást. Így ugyanis gyorsan, biztonságosan és könnyen el tudják intézni pénzügyeiket.

Vásárláskor használják bankkártyáikat, az érintőkártyákat ki sem kell adni a saját kézből. Ez a megoldás nem csupán praktikus, de higiénikus is.

A dolgozók aktuális létszáma és az ügyféltérben tartózkodó kliensek számának korlátozása miatt előfordulhat, hogy egyes, nagyobb forgalmat bonyolító fiókok előtt várakozni kell. Ilyen esetben türelmet kér a Magyar Bankszövetség - olvasható a közleményben. (MTI)

A rovat támogatója a KAVOSZ Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS