K&H: jelentősen nőtt a személyi kölcsönök iránti igény

2024. 04. 05., 12:10

A K&H az év első két hónapjában 16 százalékkal több személyi kölcsönre kötött szerződést, a folyósítások összege 33 százalékkal nőtt éves összevetésben, a folyósított személyi kölcsönök átlagos összege pedig 1,5 millió forintra emelkedett. Mind az ügyfélpontokon, mind az online igényléseknél két számjegyű bővülés látható.

Felélénkült a fogyasztási hitelek, ezen belül a személyi kölcsönök piaca. A K&H szerint az utóbbiak iránti kereslet jelentősen nőtt az idei év első két hónapjában az egy évvel korábbihoz képest. „Számítottunk arra, hogy nagyobb lesz az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt az idei év elején: ez főként a javuló gazdasági környezetnek és a kamatok csökkenésének köszönhető” – mondta Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője.

Az év első két hónapjában a K&H 16 százalékkal több személyikölcsön-szerződést kötött az igénylőkkel. Ennek eredményeként a hozzájuk kötődő folyósított összeg 33 százalékkal nőtt. Így a személyi kölcsönök átlagösszege jelentősen, 1,3 millióról 1,5 millió forintra, azaz 13 százalékkal nőtt. Az igénylések száma a darabszámot nézve 14, a volument tekintve 28 százalékkal nőtt a pénzintézetnél.

A K&H összefoglalója szerint mind az ügyfélpontokon, mind az online értékesítési csatornán jelentős volt a növekedés. A bankfiókokban megkötött személyi kölcsönök esetében a folyósított összeg 50 százalékkal, a szerződések száma 34 százalékkal emelkedett.

Ezzel párhuzamosan az online személyi kölcsönöknél a folyósítási összeg 24 százalékkal haladta meg a 2023 első két hónapjában feljegyzett értéket, darabszámban pedig 11 százalékos többletet könyvelhettek el ezek a konstrukciók.

A pénzintézet lakossági hitelállománya 2023-ban 4 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg az új folyósítások 33 százalékkal elmaradtak a 2022-es szinttől – számolt be Árva András, hozzátéve: felemás volt a múlt év, 2023 második félévében ugyanis 71 százalékos fellendülés volt tapasztalható a gyenge kereslet által különösen sújtott első félévhez képest.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS