K&H: az új lakáshitelek átlagos hitelösszege 13,9, az otthon-felújítási kölcsönöké 5,3 millió forint

2021. 05. 31., 18:22

Bár a teljes magyarországi lakáshitelpiacon az új szerződések összege 4,7 százalékkal csökkent az első negyedévben, a K&H-nál az új lakáshitel-szerződések volumene 33 százalékkal emelkedett. Az otthon-felújítási hitelre is nagy az igény, közel 1300 fő nyújtott be igénylést összesen 6,5 milliárd forint értékben ezeknél a konstrukcióknál az átlagos hitelösszeg meghaladja az 5 millió forintot.

Jelentősen növelte részesedését a lakáshitelpiacon a K&H az új szerződések összege alapján. A hivatalos jegybanki adatok szerint az év első három hónapjában éves összevetésben 4,7 százalékkal 232 milliárd forintra csökkent a lakáshitelekre kötött összeg, a K&H-nál 33 százalékkal 42 milliárd forintra növekedett. Ennek eredményeként a bank a teljes piac 18,1 százalékát fedi le, szemben az egy évvel korábbi 13 százalékkal. Az újonnan felvett lakáshitelek átlagos összege 13,9 millió forint, ez 18 százalékos emelkedésnek felel meg éves szinten, az átlagos futamidő pedig az érintett kölcsönöknél bő 17 év.

„A lakosság hitelfelvétellel kapcsolatos terveit nem húzta át a járványhelyzet, sőt az otthonfelújítási program is katalizátorként hatott rá. Az, hogy a K&H-nál a pandémia alatt is kiemelkedő növekedést tudtunk elérni a piacon az annak is köszönhető, hogy a lakáshitelezési folyamatainkat végtelenül leegyszerűsítettük, melynek jelentős részét otthonról is el lehet végezni" – mondta Árva András, a K&H lakossági marketing szegmensének vezetője.

A pénzintézet adataiból látható, hogy az K&H otthon-felújítási kölcsön hamar népszerű lett. A hitelkérelmek volumene már meghaladta a 4,1 milliárd forintot, a folyósítások összege pedig elérte az 1,25 milliárd forintot. Egy otthon-felújítási kölcsön esetében az átlagos hitelösszeg 5,3 millió forintot tett ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS