Így bankoljon járvány idején – Tíz jó tanács

2020. 03. 24., 16:00

A mostani helyzetben különösen fontos a személyes érintkezések korlátozása, a higiéniai szabályok, ajánlások betartása – legyen szó vásárlásról vagy a napi pénzügyekről.

Lehetőség szerint intézze otthonról pénzügyeit és halassza el a személyes ügyintézést, használjon digitális banki szolgáltatásokat, a bankkártya, az azonnali átutalás vagy a mobiltelefon pedig jó alternatívája a készpénznek. Az Erste Bank szakértői tíz pontban szedték össze a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan bankoljon járvány idején.

  1. Lehetőség szerint intézze otthonról pénzügyeit a bankok különféle digitális megoldásaival, netbankos és mobilbankos felületeiről, illetve telebankos szolgáltatásaik segítségével.
  2. Próbálja a készpénz használatot kiváltani mással: ha üzletben vásárol, az érintéses fizetési megoldások (bankkártya, mobiltelefon) higiénikusabb megoldást jelentenek, mint a készpénz használata.
  3. A közműszolgáltatók csekkjeit ne a postán rendezze, utalja át netbankból, fizesse be mobiltárcával, vagy használja a szolgáltatók bankkártyás fizetési lehetőségeit.
  4. Idén március 2. óta a forintalapú banki átutalások az év minden napján, a nap 24 órájában pár másodpercen belül megjelennek a kedvezményezett számláján, így az azonnali fizetés akkor is alternatívája a készpénznek, ha olyan helyen szeretnénk vásárolni, ahol nincs lehetőség bankkártyás fizetésre.
  5. Amennyiben az interneten vásárol, használjon online fizetési megoldásokat, ha mégis utánvéttel fizetne, válasszon olyan kereskedőt, amely biztosítja a bankkártyás fizetést az áru átvételekor.
  6. Bankfióki látogatását halassza el, ha fertőző betegségre utaló tünetet észlel saját magán vagy a közvetlen környezetében élőkön. 
  7. Készpénz felvételére és befizetésére a fióki pénztár helyett, ha lehet, használjon bankautomatát, lehetőleg utcait. 
  8. Megelőzés céljából használjon arcmaszkot, ugyanakkor a bankfiókba belépéskor azt egy rövid időre vegye le, hogy arca felismerhető és azonosítható legyen. 
  9. Ha a bankfiókban sokan vannak ön előtt, a sorszám kiadása után várakozzon a fiókon kívül, de legalábbis tartson legalább egy méter távolságot másoktól.
  10. 10. Bankfiókban is ügyeljen a higiéniai szabályok fokozott betartására, használja a kihelyezett kézfertőtlenítő szereket, és tartson legalább 1 méteres távolságot a többi ügyféltől és az ügyintézőktől.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS