Háromgyermekes budapesti családé az első otthonfelújítási hitel az Erste Banknál

2021. 02. 12., 16:45

Jóváhagyta az első otthonfelújítási hitelt az Erste Bank. A 6 millió forint hitelt egy három gyermeket nevelő budapesti család vette fel, az összegből külső szigetelést kap a ház és napelemet is telepítenek. Az Ersténél nagy az érdeklődés az otthonfelújítási hitel iránt, a bank az indulás óta eltelt két hétben több száz ügyfél számára készített kalkulációt.

Jóváhagyta az első otthonfelújítási hitelügyletét az Erste Bank. A három gyermeket nevelő budapesti család a maximális hitelösszeget, 6 millió forintot vett fel 10 éves futamidő mellett. Az Erste ügyfelei házukat kívánják korszerűsíteni a hitel segítségével: az épület külső szigetelését és színezését, napelemek telepítését, valamint térburkolást terveznek – mondta el Szabó Alexandra, a bank lakossági jelzálog és babaváró hitel termékmenedzsment területének vezetője.

Az Ersténél jelentős az érdeklődés az otthonfelújítási hitel iránt. Mindössze két hét telt el az indulás óta, a bank máris több száz ügyfél számára készített kalkulációt és befogadott mintegy két tucat hiteligényt. Az ügyfelek többsége a maximális, 6 millió forintos hitelösszeget igényli az elérhető leghosszabb, 10 éves futamidő mellett. A pénzintézet várakozása szerint idén folyamatosan nagy lesz a kereslet az otthonfelújítási hitel iránt. Egy év alatt akár 30-35 ezer család is igényelhet ilyen céllal kölcsönt.

Az Erste Bank felkészült az otthonfelújítási hitel iránti nagy figyelemre, az érdeklődők a pénzintézet valamennyi fiókjában kaphatnak felvilágosítást, illetve igényelhetik a kölcsönt. Az ügyfelek a normál jelzáloghitel folyamattal megegyező átfutási időre számíthatnak, ugyanakkor maguk is tehetnek azért, hogy az igénylési folyamatot meggyorsítsák, ha már a hitelképesség- és a jogosultság vizsgálatához szükséges iratokkal érkeznek a fiókba. Az Erste ennek érdekében létrehozott egy tematikus aloldalt, ahol az otthonfelújítási hitel, illetve támogatás iránt érdeklődők minden fontos információhoz könnyen, egy helyről hozzájutnak, valamint regisztrálhatnak, időpontot is foglalhatnak a fiókba – tette hozzá Szabó Alexandra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS