Háromgyermekes budapesti családé az első otthonfelújítási hitel az Erste Banknál

2021. 02. 12., 16:45

Jóváhagyta az első otthonfelújítási hitelt az Erste Bank. A 6 millió forint hitelt egy három gyermeket nevelő budapesti család vette fel, az összegből külső szigetelést kap a ház és napelemet is telepítenek. Az Ersténél nagy az érdeklődés az otthonfelújítási hitel iránt, a bank az indulás óta eltelt két hétben több száz ügyfél számára készített kalkulációt.

Jóváhagyta az első otthonfelújítási hitelügyletét az Erste Bank. A három gyermeket nevelő budapesti család a maximális hitelösszeget, 6 millió forintot vett fel 10 éves futamidő mellett. Az Erste ügyfelei házukat kívánják korszerűsíteni a hitel segítségével: az épület külső szigetelését és színezését, napelemek telepítését, valamint térburkolást terveznek – mondta el Szabó Alexandra, a bank lakossági jelzálog és babaváró hitel termékmenedzsment területének vezetője.

Az Ersténél jelentős az érdeklődés az otthonfelújítási hitel iránt. Mindössze két hét telt el az indulás óta, a bank máris több száz ügyfél számára készített kalkulációt és befogadott mintegy két tucat hiteligényt. Az ügyfelek többsége a maximális, 6 millió forintos hitelösszeget igényli az elérhető leghosszabb, 10 éves futamidő mellett. A pénzintézet várakozása szerint idén folyamatosan nagy lesz a kereslet az otthonfelújítási hitel iránt. Egy év alatt akár 30-35 ezer család is igényelhet ilyen céllal kölcsönt.

Az Erste Bank felkészült az otthonfelújítási hitel iránti nagy figyelemre, az érdeklődők a pénzintézet valamennyi fiókjában kaphatnak felvilágosítást, illetve igényelhetik a kölcsönt. Az ügyfelek a normál jelzáloghitel folyamattal megegyező átfutási időre számíthatnak, ugyanakkor maguk is tehetnek azért, hogy az igénylési folyamatot meggyorsítsák, ha már a hitelképesség- és a jogosultság vizsgálatához szükséges iratokkal érkeznek a fiókba. Az Erste ennek érdekében létrehozott egy tematikus aloldalt, ahol az otthonfelújítási hitel, illetve támogatás iránt érdeklődők minden fontos információhoz könnyen, egy helyről hozzájutnak, valamint regisztrálhatnak, időpontot is foglalhatnak a fiókba – tette hozzá Szabó Alexandra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS