Elindultak az új Széchenyi Hitelkártya programok

Elindultak az új Széchenyi Hitelkártya programok
2022. 08. 10., 11:53

Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

A korábban meghirdetett, a KAVOSZ Zrt. hálózatában elérhető hitelprogramok igénylése hazai és a külföldi piacokon tapasztalható változások miatt megcsúszott, de most itt a lehetőség, hogy a hitelek iránt érdeklődők gyorsan lecsapjanak a kedvező feltételek mellett elérhető konstrukciókra – írja friss bejegyzésében Almási Levente, az RSM Hungary M&A, Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletágvezetője.

Az elmúlt hetekben az MNB az alapkamatot három hullámban 10,75 százalékra emelte, az egyesült államokbeli FED és az európai uniós EKB is monetáris szigorításba kezdett. Ezekre a változásokra reagálva frissítette a KAVOSZ a Széchenyi Hitelkártya MAX program kondícióit. A szervezet célja, hogy a jelenlegi megváltozott gazdasági környezetben is kiszámíthatóságot és fix kamatokat biztosítsanak a magyarországi vállalkozók számára.

Hitelfelétel a piacinál kedvezőbb kondíciókkal, 250–400 millió forintig

A július elején közzétett kondíciókhoz viszonyítva a vállalkozásoknak további fix nettó 2 százalékos kezelési költséggel is számolniuk kell, reagálva a megváltozott banki, pénzpiaci környezetre. Mindezek ellenére a Széchenyi Hitelkártya program kedvező finanszírozási lehetőséget biztosít a piacon elérthető 15–20 százalékos hitelekhez képest.

A Széchenyi Hitelkártya MAX program keretén belüli termékeket olyan kis- és középvállalkozások igényelhetik, amelyeknek nincsenek lejárt köztartozásaik és 150 millió forint feletti hitelösszeg igénylése esetén legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkeznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-27 19:47:00
A tervezéshez és működéshez is nélkülözhetetlen adatokat kérhet le minden hazai, közel 45 ezer szálláshely a megújult NTAK-felületen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS