Elindultak az új Széchenyi Hitelkártya programok

Elindultak az új Széchenyi Hitelkártya programok
2022. 08. 10., 11:53

Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

A korábban meghirdetett, a KAVOSZ Zrt. hálózatában elérhető hitelprogramok igénylése hazai és a külföldi piacokon tapasztalható változások miatt megcsúszott, de most itt a lehetőség, hogy a hitelek iránt érdeklődők gyorsan lecsapjanak a kedvező feltételek mellett elérhető konstrukciókra – írja friss bejegyzésében Almási Levente, az RSM Hungary M&A, Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletágvezetője.

Az elmúlt hetekben az MNB az alapkamatot három hullámban 10,75 százalékra emelte, az egyesült államokbeli FED és az európai uniós EKB is monetáris szigorításba kezdett. Ezekre a változásokra reagálva frissítette a KAVOSZ a Széchenyi Hitelkártya MAX program kondícióit. A szervezet célja, hogy a jelenlegi megváltozott gazdasági környezetben is kiszámíthatóságot és fix kamatokat biztosítsanak a magyarországi vállalkozók számára.

Hitelfelétel a piacinál kedvezőbb kondíciókkal, 250–400 millió forintig

A július elején közzétett kondíciókhoz viszonyítva a vállalkozásoknak további fix nettó 2 százalékos kezelési költséggel is számolniuk kell, reagálva a megváltozott banki, pénzpiaci környezetre. Mindezek ellenére a Széchenyi Hitelkártya program kedvező finanszírozási lehetőséget biztosít a piacon elérthető 15–20 százalékos hitelekhez képest.

A Széchenyi Hitelkártya MAX program keretén belüli termékeket olyan kis- és középvállalkozások igényelhetik, amelyeknek nincsenek lejárt köztartozásaik és 150 millió forint feletti hitelösszeg igénylése esetén legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkeznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS