Az önkormányzatok partnere a helyi fejlesztésekben a Magyar Bankholding

Az önkormányzatok partnere a helyi fejlesztésekben a Magyar Bankholding
2023. 02. 13., 18:39

A mostani gazdasági helyzetben kulcsfontosságú az önkormányzatok és intézményeik számára a gazdaságos működés, az energetikai és zöld fejlesztések elindítása és az ehhez kapcsolódó pénzügyi források megszerzése. Ebben kíván a Magyar Bankholding Zrt. az önkormányzatok partnere lenni, amikor stratégiai együttműködési megállapodást köt a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével.

A megállapodás keretében a bankcsoport tagjai mind projektfejlesztési, mind működésfinanszírozási tapasztalataikat, szaktudásukat még koncentráltabban kívánják a megyei, illetve régiós − elsősorban fenntarthatósági és zöld − fejlesztési elképzelések szolgálatába állítani.

A megállapodás aláírásakor Puskás András, a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója elmondta: „A Magyar Bankholding jelenleg is meghatározó szereplője az önkormányzati pénzügyi piacnak, tagbankjainak ügyfélkörébe több mint 1200 számlavezetett önkormányzat és további 3100 önkormányzati intézmény, vállalat tartozik. Az önkormányzatok piacán elért szilárd pozíciónkat a jövőben tovább kívánjuk erősíteni a nagyobb önkormányzatok és a kapcsolódó intézményeik irányába történő nyitással."

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége képviseletében Pajna Zoltán elnök elmondta: „Közös célunk a megyei helyi önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek minél hatékonyabb megvalósulása, és mindkét szervezet kívánatosnak tartja, hogy növekedjen a környezetileg fenntartható iparágak, ügyfelek részaránya a térségi fenntartható infrastruktúra- és gazdaságfejlesztés révén.”

A megállapodás értelmében a felek fokozottan keresik az együttműködési lehetőségeket az önkormányzati infrastruktúra fejlesztése, az önkormányzatok és kkv-k energetikai fejlesztése, a foglalkoztatási hatékonyságot eredményező gazdaságfejlesztés, valamint a kkv-k és az agrárium fenntartható technológiai fejlesztése területén.

A megállapodás keretében a Takarékbank és az MKB Bank széleskörű szolgáltatással segít összeállítani a helyi fejlesztési programokhoz, projektekhez szükséges fenntartható finanszírozási eszközöket. Ennek során komplex települési-/városfejlesztési tanácsadást, valamint ezirányú igény esetén zöld (fenntarthatósági) és digitális célokat szolgáló teljeskörű pályázati menedzsmentet kínál. Támogatást nyújt a célok megvalósítását leginkább elősegítő finanszírozási struktúra (hitel, tőke, kötvény, lízing, faktoring stb.) összeállításában is.

Közel 40 százalékos piaci részesedéssel a Magyar Bankholding jelenleg is meghatározó szereppel bír az önkormányzati pénzügyi piacon. Ügyfélkörébe több mint 1200 számlavezetett önkormányzat (köztük a legkisebb helyi önkormányzattól a megyei önkormányzatig bezárólag) és további 3100 önkormányzati intézmény, vállalat tartozik. Számukra a bankcsoport regionális pénzügyi és fejlesztési tanácsadással egybekötött finanszírozási-, valamint számlavezetési, betételhelyezési tevékenységet végez egyedi kiszolgálás keretében.

Az önkormányzatok piacán elért szilárd pozícióját a bankcsoport a jövőben tovább kívánja erősíteni a nagyobb költségvetéssel rendelkező önkormányzatok és a kapcsolódó intézményeik irányába történő nyitással.

A bankcsoport kiemelt figyelmet fordít az önkormányzati ügyfélkörre, így önálló divízió működik a bankcsoporton belül az önkormányzatok és intézményeik, valamint az egyházak még magasabb szintű, egyedi kiszolgálására. A Magyar Bankholding jövőbeni tervei között szerepel egy zöld, energetikai fejlesztést segítő önkormányzati hiteltermék kialakítása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS