Az Erste Csoport helyet kapott a Bloomberg GEI indexben

2021. 01. 28., 13:00

Az Erste Group Bank AG (Erste Csoport) egyike annak a 44 országban működő 380 társaságnak, amelyet beválogattak a 2021. évi Bloomberg Gender Egyenlőségi Indexbe. Az itt szereplő társaságok 11 iparágat képviselnek az autóipartól a bankszektoron át a szolgáltató ágazatokon, a gépgyártáson és az építőiparon keresztül a kiskereskedelemig.

A GEI rendszerében meghatározott nemekkel kapcsolatos mutatók közlésével a 2021. Bloomberg Gender Egyenlőségi Indexben szereplő vállalatok átfogó képet mutattak a munkahelyi nemek közötti egyenlőség terén tett erőfeszítéseikről és azokról a közösségekről, amelyekben működnek, magasra téve a mércét az adott iparágban működő többi társaság számára.

Az Erste Csoport azért került be az idei indexbe, mert meghaladta a Bloomberg küszöbértékét, vagyis az indexben meghatározott öt pillér mindegyikében jelentős teljesítményt és magas szintű közzétételt mutatott.

„Nagy megtiszteltetés az Erste Csoport számára, hogy sorozatban harmadik éve kerülünk be a Bloomberg Gender Egyenlőségi Indexbe. A genderegyenlőség egyre nagyobb jelentőséggel bír a vállalatok és a befektetők számára egyaránt. Újbóli szereplésünk az indexben ugyanakkor további ösztönzést jelent számunkra, hogy még jobbak legyünk ezen a területen, hiszen sok még a tennivaló” – mondta Bernd Spalt, az Erste Csoport vezérigazgatója. „Jelenleg a vezetői pozíciók 40 százalékát nők töltik be a bankcsoport egészét tekintve, a célunk pedig az, hogy elérjük az egyenlő arányt” – tette hozzá.

„A Bloomberg GEI nem csak az általunk megtett konkrét lépéseket értékeli, hanem az átláthatóságnak azt a fokát is, amivel összegyűjtjük és megosztjuk a sokszínűséggel kapcsolatos adatainkat és mutatóinkat. A legújabb értékelés szerint jelentős javulást sikerült elérünk ezeken a területeken. Nagyon büszke vagyok erre, meggyőződésem, hogy létfontosságú a sokszínűség-menedzsment terén az adatalapú és transzparens megközelítés”jelentette ki Julia Valsky, az Erste Csoport Diversity Management vezetője. „Színesebbek és jobban vagyunk azáltal, hogy széles skálát ölelünk fel a nemi sokszínűség terén, illetve az élet egyéb területein is. Természetesen a Bloomberg GEI indexbe való bekerülésünk komoly motivációt jelent a megkezdett út folytatására” – fogalmazott.

A GEI globális szabványt állít a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos intézkedések mérésére

A GEI-index átláthatóságot biztosít a tőzsdén jegyzett társaságok esetében a genderegyenlőséggel összefüggő gyakorlatok és irányelvek terén, és megnöveli a befektetők rendelkezésére álló ESG-szempontokra (környezeti és társadalmi hatások, vállalatirányítási megközelítés) vonatkozó adatok mennyiségét.

A széleskörű és átlátható GEI-pontrendszer számítási módszertana lehetővé teszi a befektetők számára a vállalati teljesítmény kiértékelését és az iparági peer-csoportokon belüli összehasonlítását.

A referenciamutató öt pilléren méri a genderegyenlőséget az adott iparágon belül: női vezetői és tehetséggondozási lehetőségek, egyenlő javadalmazás és nemek szerinti egyenlőség a javadalmazás terén, befogadó kultúra, a szexuális zaklatást kezelő politika, és a nőket támogató márkaimidzs.

„A 2021. évi GEI indexben szereplő vállalatok folyamatosan bővítik az ESG-adatok halmazát, így most már a befektetők által megkövetelt gender-vonatkozású információk is szerepelnek kimutatásaikban” mondta Peter T. Grauer, a Bloomberg elnöke. „Az ilyen adatok közzétételére irányuló elkötelezettségük tovább erősíti a befogadás gyakorlatát és az átláthatóságot a piacokon” – mondta.

 A nemek közötti egyenlőség az Erste alapítása óta követett egyik alapelve

Az Erste Csoport a sokszínűséget és a befogadást vállalati stratégiája szerves részének tekinti, és az ezirányú elkötelezettségét világosan meg is fogalmazza a Célkitűzéseink című dokumentumban és a vállalat Etikai kódexében. A bécsi központú bankcsoport aktívan elősegíti a diszkrimináció- és zaklatásmentes munkahelyi környezet kialakítását, emellett nemre, korra, fogyatékosságra, családi állapotra, nemi irányultságra, bőrszínre, vallási vagy politikai meggyőződésre, etnikai háttérre, nemzetiségre, vagy a munkavállalással össze nem függő bármely más szempontra való tekintet nélkül értékeli mindegy egyes ember munkáját és értékét.

Az Erste Csoport kezdeményezések egész sorát hajtotta végre annak érdekében, hogy a menedzsment körében növekedjen a nők száma. Az Erste Csoport egészét tekintve a nők aránya a vezetői pozíciókban jelenleg 40 százalékot tesz ki. A 2021. évre és azt követő időszakra szóló célkitűzéseink között szerepel, hogy tovább növeljük a nők számát a felsővezetésben, valamint minden piacunkon fejlesszük a bankcsoporton belül a női tehetségállományt és utódlási lehetőségeket.

Ausztriában az Erste Women’s Hub elnevezésű munkatársi közösségi csoport folyamatosan szervez alapvető fontosságú kezdeményezéseket, például pénzügyi ismeretek terjesztését nőknek, virtuális hálózatépítési formátumok kidolgozását, valamint új fórumokat alakított ki a szülők közötti információcsere érdekében, hiszen a járvány folytán kialakult környezetben a szülők gyakran kihívásokkal kerülnek szembe a home office és a digitális oktatás feladatainak összehangolásakor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.
2024-04-19 14:10:00
Április 18-án este tartották Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját, amelyen a technológia területén különösen magas színvonalon alkotó újságírók, illetve tartalomkészítők munkáját ismerték el.
2024-04-19 13:10:00
A cégbírósági eljárások száma is csökkent, de a cégalapítási kedv 30 százalékkal elmaradt márciusban az előző hónaphoz képest – derül ki az Opten összesítéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.