Az Erste Bank ügyfelei is fizethetnek részletre hitelkártyájukkal

2020. 10. 01., 18:15

Az Erste hitelkártyás tranzakciók esetében is elérhetővé vált a Mastercard Részletfizetés. Az ügyfelek a boltokban a POS terminálon, a webáruházakban online is választhatják a fizetendő összeg fix részletekben történő kiegyenlítését a vásárlás pillanatában. A lehetőség itthon is egyre népszerűbb, a Mastercard adatai alapján például az elektronikai áruházakban az arra alkalmas hitelkártyákkal végzett tranzakciók több mint tíz százalékánál választották ezt a lehetőséget.

Már a hazai hitelkártya-piac legnagyobb szereplőjénél is elérhető a Mastercard Részletfizetés szolgáltatása, az Erste Bank ügyfelei is választhatnak a bolti bankkártya elfogadó terminálon vagy online fizetésnél egy felugró ablakban, hogy a szokásos módon, egyben, vagy fix részletekben szeretnék kiegyenlíteni a vételárat. Az Ersténél eddig is voltak részletfizetési szolgáltatások a hitelkártyás ügyfelek számára, a pénzintézet azonban a Mastercarddal közösen most tovább bővíti azon csatornák körét, ahol ez a lehetőség hozzáférhető.

Mindez az ügyfelek számára nagyobb rugalmasságot jelent, hiszen bármilyen, 20 ezer forint feletti vásárláskor dönthetnek úgy, hogy igénybe veszik ezt a speciális, tulajdonképpen automatikus áruhitelt jelentő szolgáltatást. Ennek köszönhetően nem egy összegben terheli a büdzséjüket az adott kiadás, hanem a normál hitelkártya kamatokhoz képest kedvezőbb konstrukcióban, részletekben fizethetik vissza a felhasznált összeget. A Mastercard elsőként vezette be ezt a szolgáltatást Magyarországon, melynek népszerűsége egyre nagyobb lett az idő előrehaladtával – ebben jelenthet további ugrást a hitelkártyapiac vezető szereplőjének csatlakozása.

„Az Erste Bank folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait, hogy ügyfelei azok széles választékát érhessék el. Magyarországon az Ersténél volt először elérhető minden típusú kártyára platform-függetlenül a mobiltelefonos fizetés, de a fizetési kérelem bevezetésében is élen járt a pénzintézet. A Mastercard Részletfizetés az ügyfelek számára olyan rugalmasságot jelent, amely jól kiegészíti az Erste Bank innovatív termékeit” – hangsúlyozta Annus Norbert, az Erste Bank Kártya és Fogyasztási Hitelek Igazgatóság vezetője. 

„Mindig nagy öröm számunkra, amikor azt látjuk, hogy egy bank nehéz piaci környezetben is elkötelezett marad a folyamatos fejlesztés, megújulás mellett. Gratulálunk az Erste Banknak, hogy bevezetik a Mastercard Részletfizetést Magyarországon, ráadásul pont akkor, amikor a kártyabirtokosoknak minden ilyen szolgáltatás nagy segítséget jelenthet a mindennapokban. Reméljük, hogy egyre több piaci szereplő látja meg a kártyás részletfizetésben rejlő lehetőségeket, és legyen szó akár hitel- akár betéti kártyákról, elérhetővé teszi ügyfelei számára az új, digitalis áruhitel megoldást” – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.  

Az Erste Banknál Azonnali Könnyített Törlesztésnek nevezett szolgáltatás 2020. október 1-től – a bank bírálata alapján – automatikusan elérhetővé válik a Mastercard hitelkártyával rendelkező ügyfelek számára, így a 20 ezer forint feletti vásárlásoknál a kártyás tranzakció elindítását követően jelenik meg a kérdés: részletekben vagy egyben szeretnének fizetni?

Ezt a beállítást a főkártya birtokos később bármikor módosíthatja TeleBankon keresztül vagy bankfiókban. Kérheti, hogy a szolgáltatás elérhető legyen a társkártya birtokos(ok) számára is, illetve azt is, hogy a rendszer egyáltalán ne ajánljon fel sem neki, sem a társkártyás(ok)nak ilyen részletfizetési lehetőséget.

Jelenleg már több mint százezer bankkártya elfogadó terminál alkalmas arra, hogy a részletfizetési opciót megjelenítse vásárlás közben, ez a hazai kereskedői terminálok közel háromnegyede. A jövőben a lefedettség további emelését tervezik a piaci szereplők.

A tapasztalatok szerint a részletfizetést leginkább akkor választják az ügyfelek, amikor a vásárláshoz kapcsolódó egyéb kölcsönre nincs lehetőség, vagy az túl sok ügyintézéssel járna.

Tipikusan ilyen ügyletet jelentenek az online vásárlások, ezeken belül is leginkább az elektronikai- és számítástechnikai áruházak tranzakciói. Általában a nagyobb összegű kiadásokat (jellemzően 50-100 ezer forint közötti összegsávban) fedezik így az ügyfelek, az említett hitelkártyáknál a 20 ezer forint feletti fizetési tranzakciók több, mint 12 százalékánál a „részletet” választották az elektronikai szakboltokban. A tipikus felhasználási területek között a Mastercard Részletfizetés esetében sokszor olyan üzleteket találunk, ahol az áruhitel korábban megszokott volt (ilyenek például a bútorkereskedők), ám a kártyabirtokosok új területeken is gyakorta használják a szolgáltatást. A kerékpár- vagy a motoros boltok és szervizek esetében például a hitelkártyás tranzakciók 6 százaléka zárul részletfizetéssel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS