A szociális szövetkezeteket segíti az Erste Bank

2018. 11. 14., 17:00

Együttműködési megállapodást kötött a Belügyminisztérium és az Erste Bank. A szaktárca és a pénzintézet összefogásának köszönhetően a közfoglalkoztatás alapján létrehozott szociális szövetkezetek kedvezményes számlavezetési csomaghoz és egyszerűsített ügyintézésű, olcsó hitelhez juthatnak.

A közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek fejlődését elősegítő együttműködési megállapodást írt alá a Belügyminisztérium és az Erste Bank.

A szaktárca és a pénzintézet összefogásának célja a közfoglalkoztatás alapján szerveződött szociális szövetkezetek társadalmi szerepének erősítése. A szociális szövetkezetek a munkahelyteremtés lehetőségét jelentik azokon a településeken, ahol a hagyományos vállalkozói struktúrák nem minden esetben életképesek.

A szövetkezetek megalapításának fontos célja, hogy vállalkozásként valódi piaci szereplők legyenek – és ezzel járuljanak hozzá a hátrányos helyzetű települések foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez és gazdasági felzárkóztatásához.

A megállapodás részeként a Belügyminisztérium a szociális szövetkezetek komplex támogatása érdekében felhívja a figyelmet az Erste Bank Social Banking programjára, valamint fórumot és megjelenést biztosít a bank számára azokon a minisztérium által szervezett rendezvényeken, amelyeken a közfoglalkoztatás alapján létrejött szociális szövetkezetek is bemutatkoznak.

A bank szakemberei megismertetik a közfoglalkoztatás alapján létrehozott szociális szövetkezetek képviselőivel a pénzintézet Social Banking programját, a szövetkezetek számára is elérhető kedvezményes számlacsomagot és hitellehetőséget, valamint igény esetén felmérik az érdeklődő szociális szövetkezet tényleges teherviselő- és fizetőképességét.

A Belügyminisztérium és az Erste Bank képviselői abban is megállapodtak, hogy figyelemmel kísérik és tevékenységükkel elősegítik a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek üzleti és szervezeti fejlődését.

A Belügyminisztérium feladata a közfoglalkoztatás alapján szerveződött szociális szövetkezetek megalakulásának elősegítése, működésükhöz és hosszú távú fenntarthatóságukhoz szükséges feltételrendszer és jogszabályi környezet kialakításának elősegítése.

Az Erste Bank július óta kínál speciális számlacsomagot a társadalmilag hasznos vállalkozások számára. A pénzintézet a hátrányos helyzetű csoportok támogatására, pozitív társadalmi hatások elérésére létrejött nonprofit szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak és szövetkezeteknek, így többek között a szociális szövetkezeteknek is kínál olyan számlavezetési csomagot, amelyben díjmentesek a bankon belüli átutalások, a kártya és az internetbank, és amelyhez csökkentett tranzakciós díjtételek tartoznak.

A kedvezményes számlavezetési csomag mellett a bank kedvező kamatozású, egyszerűsített ügyintézésű hitellel is segíti a társadalmi vállalkozásokat. A pénzintézet 50 millió forint hitelösszegig egyszerűsített dokumentáció mellett, fedezet bevonása nélkül ad kölcsönt a hitelbírálati folyamaton megfelelő társadalmi vállalkozásoknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS