A szociális szövetkezeteket segíti az Erste Bank

2018. 11. 14., 17:00

Együttműködési megállapodást kötött a Belügyminisztérium és az Erste Bank. A szaktárca és a pénzintézet összefogásának köszönhetően a közfoglalkoztatás alapján létrehozott szociális szövetkezetek kedvezményes számlavezetési csomaghoz és egyszerűsített ügyintézésű, olcsó hitelhez juthatnak.

A közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek fejlődését elősegítő együttműködési megállapodást írt alá a Belügyminisztérium és az Erste Bank.

A szaktárca és a pénzintézet összefogásának célja a közfoglalkoztatás alapján szerveződött szociális szövetkezetek társadalmi szerepének erősítése. A szociális szövetkezetek a munkahelyteremtés lehetőségét jelentik azokon a településeken, ahol a hagyományos vállalkozói struktúrák nem minden esetben életképesek.

A szövetkezetek megalapításának fontos célja, hogy vállalkozásként valódi piaci szereplők legyenek – és ezzel járuljanak hozzá a hátrányos helyzetű települések foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez és gazdasági felzárkóztatásához.

A megállapodás részeként a Belügyminisztérium a szociális szövetkezetek komplex támogatása érdekében felhívja a figyelmet az Erste Bank Social Banking programjára, valamint fórumot és megjelenést biztosít a bank számára azokon a minisztérium által szervezett rendezvényeken, amelyeken a közfoglalkoztatás alapján létrejött szociális szövetkezetek is bemutatkoznak.

A bank szakemberei megismertetik a közfoglalkoztatás alapján létrehozott szociális szövetkezetek képviselőivel a pénzintézet Social Banking programját, a szövetkezetek számára is elérhető kedvezményes számlacsomagot és hitellehetőséget, valamint igény esetén felmérik az érdeklődő szociális szövetkezet tényleges teherviselő- és fizetőképességét.

A Belügyminisztérium és az Erste Bank képviselői abban is megállapodtak, hogy figyelemmel kísérik és tevékenységükkel elősegítik a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek üzleti és szervezeti fejlődését.

A Belügyminisztérium feladata a közfoglalkoztatás alapján szerveződött szociális szövetkezetek megalakulásának elősegítése, működésükhöz és hosszú távú fenntarthatóságukhoz szükséges feltételrendszer és jogszabályi környezet kialakításának elősegítése.

Az Erste Bank július óta kínál speciális számlacsomagot a társadalmilag hasznos vállalkozások számára. A pénzintézet a hátrányos helyzetű csoportok támogatására, pozitív társadalmi hatások elérésére létrejött nonprofit szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak és szövetkezeteknek, így többek között a szociális szövetkezeteknek is kínál olyan számlavezetési csomagot, amelyben díjmentesek a bankon belüli átutalások, a kártya és az internetbank, és amelyhez csökkentett tranzakciós díjtételek tartoznak.

A kedvezményes számlavezetési csomag mellett a bank kedvező kamatozású, egyszerűsített ügyintézésű hitellel is segíti a társadalmi vállalkozásokat. A pénzintézet 50 millió forint hitelösszegig egyszerűsített dokumentáció mellett, fedezet bevonása nélkül ad kölcsönt a hitelbírálati folyamaton megfelelő társadalmi vállalkozásoknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.