A K&H-nál is elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX

2022. 09. 02., 13:19

Habár az alapkamat már kétszámjegyű, a vállalkozások számára továbbra is rendelkezésre áll ennek a töredékéért likviditási és beruházási hitel, illetve lízing is. A K&H is elérhetővé tette a Széchenyi Kártya Program MAX kedvező finanszírozási megoldásait, amelyek az emelkedő kamatkörnyezetben is alacsony fix kamattal nyújtanak forrást a kkv-k számára.

A K&H is elérhetővé tette a Széchenyi Kártya Program MAX kedvezményes finanszírozási megoldásait, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX és a Széchenyi Lízing MAX konstrukciókat.

„Az emelkedő kamatkörnyezet miatt növekednek a finanszírozási költségek, miközben az uniós források is szűken állnak rendelkezésre. A kkv-k számára ezért most komoly segítséget jelenthetnek a Széchenyi Kártya Program MAX fix, akár 0,5 százalékos éves kamat mellett elérhető forrásai” – nyilatkozta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

A koronavírus-járvány alatt futó Széchenyi GO! hitelprogramban ezernél több vállalkozással több mint 69 milliárd forint értékben kötött szerződést a Bank.

„A jelenlegi piaci környezetben most várhatóan ennél alacsonyabb lesz a hitelt felvevő vállalkozások száma. A program széleskörű felhasználhatósága és a jelentős állami kedvezmények miatt azonban a forrást igénylő vállalkozások döntő többsége a továbbiakban is a Széchenyi Kártya Program támogatott hiteleinek keretében fog igényelni finanszírozást” – mondta a szakember.

A hazai kkv-k egyéves várakozásait vizsgáló K&H kkv bizalmi index nyár eleji eredményei alapjána vállalkozások közel háromnegyede (74 százalék) tervez valamilyen beruházást. Főként informatikai fejlesztést (40 százalék), gépjárművek (33 százalék) és gépek, berendezések beszerzését (32 százalék). A tervezett digitális korszerűsítések és a technológiaváltást segítő gépek, berendezések vásárlása a Széchenyi Kártya Program MAX kedvező forrásaiból továbbra is megvalósíthatók.

„A technológiaváltást vagy energiahatékonyság javítását célzó vállalkozások körében várhatóan kiemelten népszerű lesz a program, mert akár fix évi 0,5 százalékos kamatozás mellett is igényelhetnek Széchenyi Beruházási Hitel MAX alkonstrukciót. Az állami támogatott hiteltermékek keretében azonban személygépjármű beszerzés, így például céges flottaként használt elektromos autók beszerzése nem valósítható meg. Mivel a K&H továbbra is elkötelezett a fenntarthatóság mellett és támogatja a vállalkozásokat környezettudatos döntéseik meghozatalában, ezért a Széchenyi MAX programok mellett elérhető a kedvező kamatozású K&H zöldautó finanszírozási konstrukció is” – tájékoztatott Rammacher Zoltán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS