A Hiventures elindítja nagyvállalti finanszírozási programját

2020. 09. 14., 16:45

Stratégiai szintet lép az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. 150 milliárd forint keretösszeggel önálló üzletágat indít nagyvállalatokat célzó tőkealapjával.

A világjárvány okozta krízis sokrétű és maradandó gazdasági hatást gyakorolhat a kkv-kra és a nagyvállalati szektorra egyaránt, illetve ugyanilyen komoly kihívás elé állíthatja a már érettebb startupokat, sok esetben az induló vállalkozásokat is.

A Hiventures felismerve, hogy a vállalatok mérettől függetlenül nehéz helyzetbe kerülhetnek, meglévő termékei mellett olyan, rövid időn belül bevezethető, gyors üzleti folyamatot biztosító, kedvező kondíciókkal rendelkező, ugyanakkor egyedi finanszírozási igényre is megoldást kínáló programokat indított, amely a teljes hazai vállalkozói ökoszisztémának segítséget nyújt.

„Úgy vélem, hogy az elmúlt időszak pénzügyi kihívásaira, szoros együttműködésben a Magyar Fejlesztési Bankkal és számos piaci partnerrel, innovatív, hatékony és átfogó finanszírozási megoldásokat találtunk ki tőkeágon. Áprilisban elindított Startup és KKV Mentőcsomagunk egyaránt sikertörténet, kiváló eszközök ahhoz, hogy magyar vállalkozások, ezáltal családok, fiatal vállalkozók ne menjenek csődbe, vagy korábban jól prosperáló, de nehéz helyzetbe került vállalkozások ne kerüljenek külföldi tulajdonba. Az eredményeket jól mutatja, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt időszakban több mint 50 vállalkozásnak 3,5 milliárd forintot meghaladó tőkebefektetést folyósítottunk és emellett közel 320 jelentkezést fogadtunk be, amelyek kétharmada startupoktól, egyharmada pedig a KKV szektorból érkezett”– mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

Az alapkezelő STARTUP üzletága mellett tavaly ősszel indította el KKVPRO programjait a hagyományos kis- és középvállalkozói szektor számára azzal a céllal, hogy a generációváltás, a cég felvásárlás, illetve a kifektetés finanszírozási igényeire kínáljon megoldást. A kis- és középvállalkozásoknak szóló termékek 50 millió forinttól egészen 3,1 milliárd forintig biztosítanak egyedi tőkefinanszírozást, ezzel is támogatva a szektor növekedésének és versenyképességének hazai és régiós fenntarthatóságát.

A KKVPRO üzletág fennállásának egy éve alatt összesen 32 milliárd forint értékben 156 db érdeklődést fogadott, melyek közül 4,5 milliárd forint értékben már 8 pozitív befektetési döntést hozott, emellett jelenleg is több mint 10 ügyletet világít át. A számok visszaigazolják, hogy a ma Magyarországon legjelentősebb húzóerőt képviselő KKV szektorban egyértelműen piaci igény van tőkeágon keresztüli innovatív befektetések megvalósítására.

A Hiventures annak érdekében, hogy az MFB Csoport összehangolt, a gazdaság újraindítását célzó programjának részeként a tőkefinanszírozás előnyeit a nagyvállalatok felé is megnyissa, ezáltal új lehetőséget teremtsen számukra, 150 milliárd forint keretösszegű, új nevén Beruházási és Tranzakciós Magántőkealapját önálló, nagyvállalati finanszírozást biztosító üzletággá alakítja át.

Az INVESTPRO üzletág létrehozatalával célja olyan nagyvállalati finanszírozás biztosítása, amely likviditáshoz juttatja a pénzügyi gondokkal küzdő cégeket, itthoni és külföldi felvásárlások esetén támogatja a hazai kézben maradást, illetve fejlesztésekhez, invesztíciókhoz, köztük ingatlanberuházásokhoz is forrást biztosít. Az üzletág 3 új tőkefinanszírozási megoldásával (restrukturálás, gazdaságfejlesztés, tranzakció) komplex, nagy tranzakció méretű ügyletek esetében is a fejlődni, növekedni kívánó vállalatok kiszámítható, megbízható stratégiai partnere tud lenni.

„Tőkeerős állami szereplőként számunkra fontos, hogy a Hiventures katalizátorként ott legyen, ahol a piac nem, vagy egyedül nem képes maradéktalanul lefedni az igényeket. Ezért vált számunkra kulcsfontosságúvá, hogy gyors és érthető befektetési folyamatok kidolgozása mentén, versenyképes ajánlattal tudjunk tőkeágon értéket teremteni a nagyvállalatok számára is. Erősségünk, hogy olyan nemzetközi piacokon, tranzakciós, beruházási, projektfinanszírozási vagy tőzsdei befektetési területeken edződött szuperszakértő csapatot építünk, mellyel hosszabb távon készen állunk szakmai partnereink mellett állni. Unikális értékünk, hogy mi akár az MFB Csoport szintjén, azaz a tőkefinanszírozás, a hitel és a garancia optimális ötvözetét egyben tárgyalva tudjuk biztosítani az ügyletek forrásszerkezetét, ezzel jelentősen rövidítve a teljes átfutási időt”– egészítette ki Katona Bence.

Az INVESTPRO nagyvállalati üzletággal kiegészülve az MFB Csoporton belül olyan Hiventures jött létre, amely már startupoktól nagyvállalatokig, a 15 millió forintos finanszírozástól akár 15 milliárd forintos befektetésig képes tőkeágon értékteremtő megoldást nyújtani. Három üzletága összesen 9 különböző tőkebefektetési terméket kínál, melyek a mentőprogramokkal kiegészülve bármilyen célnak képesek megfelelni, és olyan finanszírozási értékláncot képeznek, amely ma Magyarországon egyedülálló módon tudja kiszolgálni valamennyi vállalkozás tőkefinanszírozási igényét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 14:10:00
A Miniszterelnökség Monitoring és Értékelési Főosztálya megbízásából elkészült a „Zöldinfrastruktúra útmutató”, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek (elsősorban önkormányzatoknak) a területükön jelentkező környezeti és klímakockázatok azonosításában, és a problémák természetalapú, zöld és kékinfrastruktúra létrehozásával történő megoldásában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS