A Cofidis a hangaláírás bevezetésével forradalmasítja a hitelfelvételt

2020. 01. 08., 14:30

Magyarországon elsőként a Cofidisnél érhető el a személyi és áruhitelekhez kapcsolódó, szóbeli szerződéskötés. Az innováció lényege, hogy egy videós azonosítási folyamat végén az ügyfelek szóban nyilatkozhatnak hitelszerződésük megkötéséről. Nem kell digitális szakértőnek lenni a sikeres aláíráshoz, az ügymenet könnyen érthető, gyors és átlátható. A technológiai újítás középpontjában az ember áll: a pénzintézet tanácsadói személyesen, a képernyő túloldaláról segítik az ügyfeleket.

A „hangaláírással” a 2017 óta működő videós azonosítási és a 2018 novemberben indult elektronikus aláírási folyamat egészült ki. Ezt megelőzően papír alapon vagy elektronikus aláírással lehetett hitelszerződést megkötni.

Az új fejlesztéssel a hangunkkal végezzük el az aláírást, vagyis szóbeli nyilatkozatot teszünk, hogy aláírtnak tekintjük a szerződést. A szóbeli szerződéskötéssel jelentősen lerövidül az igényléstől az utalásig terjedő átfutási idő, ami pozitív bírálat esetén akár 24 órán belül megtörténhet.

Az innovációt a vállalat rendkívül gyorsan, decemberre le is fejlesztette. Az év végi éles tesztelést követően a szolgáltatás elérhető személyi kölcsön és áruhitel termékeknél, meglévő, valamint új, bármilyen banki ügyfél számára és nem függ az igényelt hitelösszeg mértékétől.

A cég tapasztalatai szerint a videós azonosítás javítja a felelős hitelezést, hiszen az ügyfelek otthonról, kényelmesen ismerhetik meg a hitelekkel kapcsolatos kondíciókat. A kérdéseiket bátrabban teszik fel, mint egy bankfiókban, nem nyomasztja őket a sorban állás, a várakozás, a bankfióki környezet.

Az eddigi statisztikák alapján a videós azonosítás szolgáltatást igénylők nagyságrendileg 10-12 perc alatt viszik végig a beazonosítási folyamatot.A teljes termékpalettát tekintve már az ügyfelek 25-30 százaléka vesz fel kölcsönt videós azonosításon keresztül és ugyanezen igénylők 40 százaléka elektronikusan írja alá szerződését.

„Új fejlesztésünk valódi alternatívája a papír alapú vagy az elektronikus aláírásnak. Meggyőződésünk, hogy a digitalizáció nem bonyolult, sőt lehet igazán emberközpontú, munkatársaink végig kísérik ügyfelekeinket a hitelügyintézés során. A digitális megoldások úttörőjeként célunk, hogy ötvözzük a digitális megoldások kényelmét, univerzális elérhetőségét az emberi, személyes szolgáltatással”– foglalta össze az innováció hátterét Holló Bence a Cofidis Magyarországi fióktelepének ügyvezető igazgatója.

A digitalizáció emberi hangja

A banki ügyintézéstől és a digitális megoldásoktól való félelem tetten érhető a magyar társadalomban. Cofidis 2019 májusi Hitel Monitor kutatása szerint sokan komolyabbnak érzik az online hitelfelvételt, minthogy ne személyesen intézzék (73 százalék) és tartanak attól is, hogy valamit elrontanak az ügyintézés során (43 százalék).

A megkérdezettek 70 százalékának még mindig fontos a személyes kontaktus és a menet közbeni kérdezés lehetősége. A videochat során létrejövő személyes ügyintézői kapcsolat ezt a szorongást hivatott feloldani. Hiába zajlik az ügyintézés a legmodernebb csatornán, digitálisan, mégis jelen van az ügyintéző segítve a teljes folyamatot.

A megoldás lehetőséget teremt azoknak, akiknek eddig az applikáció telepítése, használata és az elektronikus aláírási folyamat lépései nehézséget jelentettek. A teljesen papírmentes szerződéskötés továbbá környezetkímélő is. Ezen kívül mozgáskorlátozottak számára is számottevő segítség, hogy teljesen távolról végezhető a folyamat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS