Átláthatóbb és kiszámíthatóbb munkafeltételek: hatályba lépett az uniós irányelv

2022. 08. 01., 19:23

Az uniós tagállamoknak 2022. augusztus 1-jei határidővel kellett átültetniük nemzeti jogukba az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelvet. Az irányelv átfogóbb és naprakészebb munkavállalói jogokat és védelmet biztosít az Európai Unió 182 millió munkavállalója számára.

Az új szabályoknak köszönhetően a munkavállalók kiszámíthatóbb munkafeltételekre jogosultak, például az elvégzendő feladatok és a munkaidő tekintetében. Emellett arra is jogosultak, hogy megfelelő időben és teljesebb körű tájékoztatást kapjanak munkájuk alapvető szempontjairól, például a munkavégzés helyéről és a munkabérről. Mindez fontos lépést jelent az erős szociális Európa felé, és hozzájárul ahhoz, hogy a szociális jogok európai pillére Unió-szerte kézzelfogható valósággá váljon az emberek számára – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos a következőket mondta: „Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv közvetlen válasz a munkaerőpiacaink gyorsan változó realitására. Az embereknek joguk van ahhoz, hogy teljesebb körű tájékoztatást kapjanak foglalkoztatásuk feltételeiről, és hogy mindennapi életükben nagyobb kiszámíthatóságot élvezzenek. Az új szabályok hozzájárulnak a minőségi munkahelyek és a munkavállalókat megillető stabilitás és tervezhetőség biztosításához.” 

A munkavállalók bővített jogai és védelme

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv értelmében az uniós munkavállalóknak joguk lesz ahhoz, hogy

– megfelelő időben és írásban teljesebb körű tájékoztatást kapjanak a munkájuk alapvető szempontjairól;

– a munkaviszony kezdetén a próbaidő ne haladja meg a hat hónapot;

– másik munkáltatónál másfajta munkát vállaljanak; e jog bármilyen korlátozását objektív indokokkal kell alátámasztani;

ésszerű értesítési időn belül tájékoztatást kapjanak a munkavégzés elrendeléséről, különösen a kiszámíthatatlan munkarendben és a behívásos munkaszerződés alapján foglalkoztatottak esetében;

hatékony intézkedések védjék őket a nulla órás szerződéses munkavégzéssel való visszaélésektől;

írásbeli választ kapjanak a biztonságosabb foglalkoztatási formára való áttérést célzó kérelmükre;

ingyenesen részesüljenek a feladatuk elvégzéséhez szükséges kötelező képzésben, amennyiben ezt a munkáltató köteles biztosítani.

A becslések szerint a bizonytalan és atipikus foglalkoztatási formákban – ideértve a részmunkaidős, az ideiglenes és a behívásos munkát is – foglalkoztatott további 2–3 millió munkavállalónak immár joga lesz a foglalkoztatási feltételeivel kapcsolatos tájékoztatáshoz és újfajta védelemhez, így például a kiszámíthatóbb munkaidőhöz. Ugyanakkor az irányelv tiszteletben tartja az atipikus foglalkoztatás rugalmas jellegét, és ezáltal megőrzi a munkavállalók és a munkáltatók számára biztosított előnyöket.

Az irányelv a munkáltatók számára is előnyöket kínál: biztosítja, hogy a munkavállalók védelme továbbra is összhangban legyen a legújabb munkaerő-piaci fejleményekkel, csökkenti a munkáltatók előtt álló adminisztratív akadályokat, például lehetővé teszi az elektronikus úton nyújtott tájékoztatást, valamint egyenlő versenyfeltételeket teremt az uniós munkáltatók között, azonos minimális munkavállalói jogok alapján lehetővé téve a tisztességes versenyt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.