Átláthatóbb és kiszámíthatóbb munkafeltételek: hatályba lépett az uniós irányelv

2022. 08. 01., 19:23

Az uniós tagállamoknak 2022. augusztus 1-jei határidővel kellett átültetniük nemzeti jogukba az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelvet. Az irányelv átfogóbb és naprakészebb munkavállalói jogokat és védelmet biztosít az Európai Unió 182 millió munkavállalója számára.

Az új szabályoknak köszönhetően a munkavállalók kiszámíthatóbb munkafeltételekre jogosultak, például az elvégzendő feladatok és a munkaidő tekintetében. Emellett arra is jogosultak, hogy megfelelő időben és teljesebb körű tájékoztatást kapjanak munkájuk alapvető szempontjairól, például a munkavégzés helyéről és a munkabérről. Mindez fontos lépést jelent az erős szociális Európa felé, és hozzájárul ahhoz, hogy a szociális jogok európai pillére Unió-szerte kézzelfogható valósággá váljon az emberek számára – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos a következőket mondta: „Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv közvetlen válasz a munkaerőpiacaink gyorsan változó realitására. Az embereknek joguk van ahhoz, hogy teljesebb körű tájékoztatást kapjanak foglalkoztatásuk feltételeiről, és hogy mindennapi életükben nagyobb kiszámíthatóságot élvezzenek. Az új szabályok hozzájárulnak a minőségi munkahelyek és a munkavállalókat megillető stabilitás és tervezhetőség biztosításához.” 

A munkavállalók bővített jogai és védelme

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv értelmében az uniós munkavállalóknak joguk lesz ahhoz, hogy

– megfelelő időben és írásban teljesebb körű tájékoztatást kapjanak a munkájuk alapvető szempontjairól;

– a munkaviszony kezdetén a próbaidő ne haladja meg a hat hónapot;

– másik munkáltatónál másfajta munkát vállaljanak; e jog bármilyen korlátozását objektív indokokkal kell alátámasztani;

ésszerű értesítési időn belül tájékoztatást kapjanak a munkavégzés elrendeléséről, különösen a kiszámíthatatlan munkarendben és a behívásos munkaszerződés alapján foglalkoztatottak esetében;

hatékony intézkedések védjék őket a nulla órás szerződéses munkavégzéssel való visszaélésektől;

írásbeli választ kapjanak a biztonságosabb foglalkoztatási formára való áttérést célzó kérelmükre;

ingyenesen részesüljenek a feladatuk elvégzéséhez szükséges kötelező képzésben, amennyiben ezt a munkáltató köteles biztosítani.

A becslések szerint a bizonytalan és atipikus foglalkoztatási formákban – ideértve a részmunkaidős, az ideiglenes és a behívásos munkát is – foglalkoztatott további 2–3 millió munkavállalónak immár joga lesz a foglalkoztatási feltételeivel kapcsolatos tájékoztatáshoz és újfajta védelemhez, így például a kiszámíthatóbb munkaidőhöz. Ugyanakkor az irányelv tiszteletben tartja az atipikus foglalkoztatás rugalmas jellegét, és ezáltal megőrzi a munkavállalók és a munkáltatók számára biztosított előnyöket.

Az irányelv a munkáltatók számára is előnyöket kínál: biztosítja, hogy a munkavállalók védelme továbbra is összhangban legyen a legújabb munkaerő-piaci fejleményekkel, csökkenti a munkáltatók előtt álló adminisztratív akadályokat, például lehetővé teszi az elektronikus úton nyújtott tájékoztatást, valamint egyenlő versenyfeltételeket teremt az uniós munkáltatók között, azonos minimális munkavállalói jogok alapján lehetővé téve a tisztességes versenyt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS