Átláthatóbb és kiszámíthatóbb munkafeltételek: hatályba lépett az uniós irányelv

2022. 08. 01., 19:23

Az uniós tagállamoknak 2022. augusztus 1-jei határidővel kellett átültetniük nemzeti jogukba az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelvet. Az irányelv átfogóbb és naprakészebb munkavállalói jogokat és védelmet biztosít az Európai Unió 182 millió munkavállalója számára.

Az új szabályoknak köszönhetően a munkavállalók kiszámíthatóbb munkafeltételekre jogosultak, például az elvégzendő feladatok és a munkaidő tekintetében. Emellett arra is jogosultak, hogy megfelelő időben és teljesebb körű tájékoztatást kapjanak munkájuk alapvető szempontjairól, például a munkavégzés helyéről és a munkabérről. Mindez fontos lépést jelent az erős szociális Európa felé, és hozzájárul ahhoz, hogy a szociális jogok európai pillére Unió-szerte kézzelfogható valósággá váljon az emberek számára – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos a következőket mondta: „Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv közvetlen válasz a munkaerőpiacaink gyorsan változó realitására. Az embereknek joguk van ahhoz, hogy teljesebb körű tájékoztatást kapjanak foglalkoztatásuk feltételeiről, és hogy mindennapi életükben nagyobb kiszámíthatóságot élvezzenek. Az új szabályok hozzájárulnak a minőségi munkahelyek és a munkavállalókat megillető stabilitás és tervezhetőség biztosításához.” 

A munkavállalók bővített jogai és védelme

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv értelmében az uniós munkavállalóknak joguk lesz ahhoz, hogy

– megfelelő időben és írásban teljesebb körű tájékoztatást kapjanak a munkájuk alapvető szempontjairól;

– a munkaviszony kezdetén a próbaidő ne haladja meg a hat hónapot;

– másik munkáltatónál másfajta munkát vállaljanak; e jog bármilyen korlátozását objektív indokokkal kell alátámasztani;

ésszerű értesítési időn belül tájékoztatást kapjanak a munkavégzés elrendeléséről, különösen a kiszámíthatatlan munkarendben és a behívásos munkaszerződés alapján foglalkoztatottak esetében;

hatékony intézkedések védjék őket a nulla órás szerződéses munkavégzéssel való visszaélésektől;

írásbeli választ kapjanak a biztonságosabb foglalkoztatási formára való áttérést célzó kérelmükre;

ingyenesen részesüljenek a feladatuk elvégzéséhez szükséges kötelező képzésben, amennyiben ezt a munkáltató köteles biztosítani.

A becslések szerint a bizonytalan és atipikus foglalkoztatási formákban – ideértve a részmunkaidős, az ideiglenes és a behívásos munkát is – foglalkoztatott további 2–3 millió munkavállalónak immár joga lesz a foglalkoztatási feltételeivel kapcsolatos tájékoztatáshoz és újfajta védelemhez, így például a kiszámíthatóbb munkaidőhöz. Ugyanakkor az irányelv tiszteletben tartja az atipikus foglalkoztatás rugalmas jellegét, és ezáltal megőrzi a munkavállalók és a munkáltatók számára biztosított előnyöket.

Az irányelv a munkáltatók számára is előnyöket kínál: biztosítja, hogy a munkavállalók védelme továbbra is összhangban legyen a legújabb munkaerő-piaci fejleményekkel, csökkenti a munkáltatók előtt álló adminisztratív akadályokat, például lehetővé teszi az elektronikus úton nyújtott tájékoztatást, valamint egyenlő versenyfeltételeket teremt az uniós munkáltatók között, azonos minimális munkavállalói jogok alapján lehetővé téve a tisztességes versenyt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022-09-27 11:17:00
Amikor szerződéskötésről beszélünk, akkor általában mindenki írásba foglalt szerződésre gondol. Hogyan lehet szerződést kötni? Mikor kötelező az írásba foglalt szerződés? Miért jó, ha írásban van a megállapodás? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
2022-09-27 09:17:16
A hazai biztosítási piac díjbevétele 2022 első felében elérte a 785 milliárd forintot, ami közel 15 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának szintjét. A pozitív képet árnyalja, hogy jelentősen megugrott a kárkifizetések mértéke.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS