Vendéglátóipar

Itt találod az összes cikket a „vendéglátóipar” témában!

Lits József: A Balaton elszívja a jó munkaerőt a vendéglátóiparban

Lits József: A Balaton elszívja a jó munkaerőt a vendéglátóiparban

2022 áprilisában Magyarországon 241.792 fő szerepelt álláskeresőként a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13.199-en kerestek elhelyezkedési lehetőséget.
2021. 11. 12., 10:45
Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot

Míg magánemberként fontos a körülöttünk lévő dolgok állandósága, hiszen ez biztonságot ad, addig ügyvezetőként pont a statikusság jelent veszélyt – mondja Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezetője.

2021. 09. 07., 09:45
Vendéglátósok nem vehetnek fel hitelt Szerbiában

Ősz elején egyre több szerbiai polgár fordul a bankokhoz, hogy hitelhez juthasson. A banki tisztviselők szerint ezek a kölcsönök általában kisebbek, leggyakrabban 1000 euróról, illetve ennek az összegnek a két-háromszorosáról van szó.

2020. 10. 20., 13:45
Az éttermi állapot megfeküdte a Nébih gyomrát

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat találtak egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, a vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

2020. 03. 18., 13:45
Hogyan menthető meg a magyar vendéglátóipar?

A koronavírus okozta gazdasági vihar egyik első áldozata a turizmus és a vendéglátás. Az ágazatban tevékenykedő vállalkozások már az első hazai megbetegedés bejelentése óta a bőrükön érzik a negatív gazdasági hatásokat.

2020. 02. 28., 16:15
Csak szakképzett utánpótlással őrizhető meg a lendület

A hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9 százalékkal nőtt. A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS