Vendéglátóipar

Itt találod az összes cikket a „vendéglátóipar” témában!

Lits József: A Balaton elszívja a jó munkaerőt a vendéglátóiparban

Lits József: A Balaton elszívja a jó munkaerőt a vendéglátóiparban

2022 áprilisában Magyarországon 241.792 fő szerepelt álláskeresőként a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13.199-en kerestek elhelyezkedési lehetőséget.
2021. 11. 12., 10:45
Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot

Míg magánemberként fontos a körülöttünk lévő dolgok állandósága, hiszen ez biztonságot ad, addig ügyvezetőként pont a statikusság jelent veszélyt – mondja Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezetője.

2021. 09. 07., 09:45
Vendéglátósok nem vehetnek fel hitelt Szerbiában

Ősz elején egyre több szerbiai polgár fordul a bankokhoz, hogy hitelhez juthasson. A banki tisztviselők szerint ezek a kölcsönök általában kisebbek, leggyakrabban 1000 euróról, illetve ennek az összegnek a két-háromszorosáról van szó.

2020. 10. 20., 13:45
Az éttermi állapot megfeküdte a Nébih gyomrát

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat találtak egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, a vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

2020. 03. 18., 13:45
Hogyan menthető meg a magyar vendéglátóipar?

A koronavírus okozta gazdasági vihar egyik első áldozata a turizmus és a vendéglátás. Az ágazatban tevékenykedő vállalkozások már az első hazai megbetegedés bejelentése óta a bőrükön érzik a negatív gazdasági hatásokat.

2020. 02. 28., 16:15
Csak szakképzett utánpótlással őrizhető meg a lendület

A hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9 százalékkal nőtt. A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS