Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot

Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 12., 10:45

Míg magánemberként fontos a körülöttünk lévő dolgok állandósága, hiszen ez biztonságot ad, addig ügyvezetőként pont a statikusság jelent veszélyt – mondja Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az Indepack Magyarországnál a folyamatok állandó felülvizsgálatával tartják mindig mozgásban a vállalkozást, hogy könnyen reagáljanak az új kihívásokra. Győrvári Gábor 13 évvel ezelőtt a bankszektorból nyergelt át a vendéglátóipari csomagolóeszköz piacra. Azt vallja, hogy egy cég életében nehéz meghatározni a legeket: ma ebből, holnap abból kell tanulni és azt a javunkra fordítani.

CÉGES/VÁLLALKOZÓI LEGEK sorozatunk 7. cikkében Győrvári Gábor válaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Egy szűk piacra specializálni magunkat remek üzenet a vevőknek, de hatalmas veszély az üzletnek.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

6 hónap alatt megtalálni a legmegfelelőbb vállalatirányítási rendszer beszállítót és nagyobb hibák nélkül bevezetni a rendszert. Ebben a pillanatban mi is csak 2/3-ad részben tudhatjuk magunk mögött a projectet, de december 31-én pipát fogunk rakni a feladat végére.  

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:  

Meggyőzni a vevőinket, hogy az egyszer használatos műanyag csomagolóeszközök korlátozása után is a legjobb választás vagyunk számukra. Az elmúlt években a környezetbarát ételcsomagoló termékek piacán számos innovációval jelentünk meg. Mára minden egyes korábbi termékünknek megtalálható a lebomló/környezetbarát alternatívája.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Kitaláltuk néhány éve egy street food tálcát, amiben annyire nem hittek a konkurenseink, hogy hagyták, hogy 2 évig csak mi forgalmazzuk és csak azután másolták le, amikor már mindenütt ott voltunk a termékkel.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

2019-ben egyszer csak azt vettük észre, hogy nagyobbak vagyunk, mint amire a szervezet fel van készülve. Egy szakemberrel végzett szervezetfejlesztés elég nagy pusztítást eredményezett. Nem volt könnyű emberileg, de az idő igazolta, hogy üzletileg helyes volt ezt az utat járni és alapoktól újraépíteni a csapatot.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Újra és újra megvizsgálni, hogy mit csinálhatnánk jobban és nem belekényelmesedni a jelenbe.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Idén megvettük az eddig csak bérelt telephelyünket.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Egyértelműen a kommunikációra.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Amikor le van gyártva az árud Kínában, és kiderül, hogy a megszokott 3 ezer helyett 15 ezer dollár a szállítási költség konténerenként.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Ha folyamatosan alkalmazkodni tudsz a vevőid igényeihez és közben el is tudod mondani nekik, hogy neked ez tényleg fontos. Ezáltal biztosítod őket arról, hogy egy-egy új termék kiválasztását és kínálatba helyezését gondos szakmai kutatás előzi meg, mind alapanyag, mind használhatóság szempontjából.

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Azokkal a típusú váratlan kihívásokkal, amiről egy éve még azt gondoltuk, hogy ilyenek nem jöhetnek szembe. Kulcsfontosságú lett gyorsan felismerni a veszélyt és azonnal reagálni rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS