Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot

Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 12., 10:45

Míg magánemberként fontos a körülöttünk lévő dolgok állandósága, hiszen ez biztonságot ad, addig ügyvezetőként pont a statikusság jelent veszélyt – mondja Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az Indepack Magyarországnál a folyamatok állandó felülvizsgálatával tartják mindig mozgásban a vállalkozást, hogy könnyen reagáljanak az új kihívásokra. Győrvári Gábor 13 évvel ezelőtt a bankszektorból nyergelt át a vendéglátóipari csomagolóeszköz piacra. Azt vallja, hogy egy cég életében nehéz meghatározni a legeket: ma ebből, holnap abból kell tanulni és azt a javunkra fordítani.

CÉGES/VÁLLALKOZÓI LEGEK sorozatunk 7. cikkében Győrvári Gábor válaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Egy szűk piacra specializálni magunkat remek üzenet a vevőknek, de hatalmas veszély az üzletnek.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

6 hónap alatt megtalálni a legmegfelelőbb vállalatirányítási rendszer beszállítót és nagyobb hibák nélkül bevezetni a rendszert. Ebben a pillanatban mi is csak 2/3-ad részben tudhatjuk magunk mögött a projectet, de december 31-én pipát fogunk rakni a feladat végére.  

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:  

Meggyőzni a vevőinket, hogy az egyszer használatos műanyag csomagolóeszközök korlátozása után is a legjobb választás vagyunk számukra. Az elmúlt években a környezetbarát ételcsomagoló termékek piacán számos innovációval jelentünk meg. Mára minden egyes korábbi termékünknek megtalálható a lebomló/környezetbarát alternatívája.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Kitaláltuk néhány éve egy street food tálcát, amiben annyire nem hittek a konkurenseink, hogy hagyták, hogy 2 évig csak mi forgalmazzuk és csak azután másolták le, amikor már mindenütt ott voltunk a termékkel.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

2019-ben egyszer csak azt vettük észre, hogy nagyobbak vagyunk, mint amire a szervezet fel van készülve. Egy szakemberrel végzett szervezetfejlesztés elég nagy pusztítást eredményezett. Nem volt könnyű emberileg, de az idő igazolta, hogy üzletileg helyes volt ezt az utat járni és alapoktól újraépíteni a csapatot.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Újra és újra megvizsgálni, hogy mit csinálhatnánk jobban és nem belekényelmesedni a jelenbe.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Idén megvettük az eddig csak bérelt telephelyünket.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Egyértelműen a kommunikációra.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Amikor le van gyártva az árud Kínában, és kiderül, hogy a megszokott 3 ezer helyett 15 ezer dollár a szállítási költség konténerenként.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Ha folyamatosan alkalmazkodni tudsz a vevőid igényeihez és közben el is tudod mondani nekik, hogy neked ez tényleg fontos. Ezáltal biztosítod őket arról, hogy egy-egy új termék kiválasztását és kínálatba helyezését gondos szakmai kutatás előzi meg, mind alapanyag, mind használhatóság szempontjából.

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Azokkal a típusú váratlan kihívásokkal, amiről egy éve még azt gondoltuk, hogy ilyenek nem jöhetnek szembe. Kulcsfontosságú lett gyorsan felismerni a veszélyt és azonnal reagálni rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-28 20:10:00
„Akkor tudjuk felsővezetőként újra energizálni a munkatársakat, ha emberként is jelen vagyunk, és tudunk közösséget építeni magunk körül, egy olyan közösséget, ami megtartja, segíti, nem csak szakmailag, hanem lelkileg, mentálisan is a munkavállalókat. Újra kell tölteni a biztonság- és bizalomtankjaikat, mert csak feltöltődve lesznek lelkesíthetőek és ambiciózusak a változásra, a transzformációra” – írja Reguly Márta, a PwC Magyarország HR tanácsadási csapatának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS