Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot

Győrvári Gábor: Az alapoktól építettük újra a csapatot
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 12., 10:45

Míg magánemberként fontos a körülöttünk lévő dolgok állandósága, hiszen ez biztonságot ad, addig ügyvezetőként pont a statikusság jelent veszélyt – mondja Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az Indepack Magyarországnál a folyamatok állandó felülvizsgálatával tartják mindig mozgásban a vállalkozást, hogy könnyen reagáljanak az új kihívásokra. Győrvári Gábor 13 évvel ezelőtt a bankszektorból nyergelt át a vendéglátóipari csomagolóeszköz piacra. Azt vallja, hogy egy cég életében nehéz meghatározni a legeket: ma ebből, holnap abból kell tanulni és azt a javunkra fordítani.

CÉGES/VÁLLALKOZÓI LEGEK sorozatunk 7. cikkében Győrvári Gábor válaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Egy szűk piacra specializálni magunkat remek üzenet a vevőknek, de hatalmas veszély az üzletnek.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

6 hónap alatt megtalálni a legmegfelelőbb vállalatirányítási rendszer beszállítót és nagyobb hibák nélkül bevezetni a rendszert. Ebben a pillanatban mi is csak 2/3-ad részben tudhatjuk magunk mögött a projectet, de december 31-én pipát fogunk rakni a feladat végére.  

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:  

Meggyőzni a vevőinket, hogy az egyszer használatos műanyag csomagolóeszközök korlátozása után is a legjobb választás vagyunk számukra. Az elmúlt években a környezetbarát ételcsomagoló termékek piacán számos innovációval jelentünk meg. Mára minden egyes korábbi termékünknek megtalálható a lebomló/környezetbarát alternatívája.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Kitaláltuk néhány éve egy street food tálcát, amiben annyire nem hittek a konkurenseink, hogy hagyták, hogy 2 évig csak mi forgalmazzuk és csak azután másolták le, amikor már mindenütt ott voltunk a termékkel.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

2019-ben egyszer csak azt vettük észre, hogy nagyobbak vagyunk, mint amire a szervezet fel van készülve. Egy szakemberrel végzett szervezetfejlesztés elég nagy pusztítást eredményezett. Nem volt könnyű emberileg, de az idő igazolta, hogy üzletileg helyes volt ezt az utat járni és alapoktól újraépíteni a csapatot.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Újra és újra megvizsgálni, hogy mit csinálhatnánk jobban és nem belekényelmesedni a jelenbe.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Idén megvettük az eddig csak bérelt telephelyünket.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Egyértelműen a kommunikációra.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Amikor le van gyártva az árud Kínában, és kiderül, hogy a megszokott 3 ezer helyett 15 ezer dollár a szállítási költség konténerenként.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Ha folyamatosan alkalmazkodni tudsz a vevőid igényeihez és közben el is tudod mondani nekik, hogy neked ez tényleg fontos. Ezáltal biztosítod őket arról, hogy egy-egy új termék kiválasztását és kínálatba helyezését gondos szakmai kutatás előzi meg, mind alapanyag, mind használhatóság szempontjából.

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Azokkal a típusú váratlan kihívásokkal, amiről egy éve még azt gondoltuk, hogy ilyenek nem jöhetnek szembe. Kulcsfontosságú lett gyorsan felismerni a veszélyt és azonnal reagálni rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS