Győrvári Gábor: Nem csak a cég vágyik a megújulásra, én is

Győrvári Gábor: Nem csak a cég vágyik a megújulásra, én is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 03., 10:00

Célom olyan szervezetet teremteni, ahol a kollégák szintén nem csak a pénzért járnak be reggelente, hanem büszkék is arra, amiért dolgozunk – mondta az Üzletemnek Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Győrvári Gábor 13 évvel ezelőtt a bankszektorból nyergelt át a vendéglátóipari csomagolóeszköz piacra. Azt vallja, hogy a siker kulcsa a tanulásban és a piachoz való állandó alkalmazkodásban van. Ha érdekli, hogy Gábor mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 345. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mindenképp a jelen állapotot. Sikerült, ugyan egy nem túl nagy méretű piacon, de láthatatlan „garázscégből” olyat építeni, ami – hangozzék bár nagyképűen – konkurenseinek már csak a multikat számítja. Azt hiszem, a sikerben nagy szerepe van annak, hogy ha kell, akkor meg tudom teljesen újítani magam körül a dolgokat.

Milyen távra tervez?

– Magát a céget mindenképp hosszú távon képzelem el. A gyerekeim még nem elég nagyok, hogy mostanában vegyék át a stafétát, de remélem, egyszer valamelyiküknek lesz kedve beletanulni a piacba. Ugyanakkor tizenévnyi ételcsomagoló piac mellé már keresem az új kihívásokat. Nem csak a cég vágyik a megújulásra, hanem én is. A szervezet már készen áll, de csak 2022 első félévében fejezzük be azokat a projekteket, amelyek megengedik majd, hogy párhuzamosan kezdjek valami mást is építeni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs bakancslistám. Én azért szeretek dolgokat véghez vinni, mert van értelme, nem azért, mert egyszer felkerült egy listára.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyetlen nevet mondani igazságtalan volna. Voltak az életemben meghatározó iskolai tanárok, akik tudták építeni a személyiségem. Mai napig emlékszem egy általános iskolai tanárom legfontosabb, tudásról szóló mondatára, ami – ahogy ő mondta – a tábla fölé, láthatatlan betűkkel volt írva. Később a munkahelyeimen is minden főnökömtől tanultam valamit. A jó főnököktől az értékes dolgokat próbáltam felszedni, de a rossz vezetők hibás felfogása is épített. Ahogy most, úgy már középiskolában is inkább üzleti témájú könyveket szerettem olvasni. Ha azon könyvek íróit is belevesszük a listába, akkor elég neves emberektől tanulhattam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Számomra mindig fontos volt, hogy olyat csináljak, amire büszke tudok lenni. Célom olyan szervezetet teremteni, ahol a kollégák szintén nem csak a pénzért járnak be reggelente, hanem büszkék is arra, amiért dolgozunk, amit létrehoznak. Legyen szó vevői elégedettségről vagy akár egy új termékről. Úgy érzem, hogy most egy kompetens és motivált csapattal dolgozom együtt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha a gimnáziumi évek alatti nyári munkákat leszámítom, akkor életem első meghatározó részét a bankszektorban töltöttem, a második részében az Indepackot építettem. Egy éve elhatároztam, hogy belevágok a zenélésbe, mert az még kimaradt. Most az alapoktól egy elismert zenei producer önti belém a tudást.  

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Cégünk nagyrészt online szerzi partnereit, személyiséget csak a kapcsolattartás folyamán tudunk belerakni. Ezekből aztán néhány esetben egészen szoros, akár baráti kapcsolatok tudnak kialakulni, ami viszont gyakran újabb üzleti lehetőségeket tartogathat.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha olyan dolgot kell csinálni, aminek nincs értelme.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az üzletben töltött évek eléggé megkeményítettek, így már kevés ilyen dolog van. Próbálok tudatosan tenni ellene, de sajnos ma is felbosszant, ha valaki értetlenkedik vagy nem képes felvenni a ritmust (legyen szó üzletről vagy akár autóvezetésről).

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Korábban részt vettem egy házépítős projectben. Rászoruló családoknak épültek házak. Nem pénzzel, hanem kétkezi munkával kellett segíteni. Nagyon élveztem. Mivel szegény csalódból jövök, ezért mostanság az foglalkoztat, hogy miként tudnék nélkülöző, de jó tanuló gyerekeknek segíteni, hogy könnyebben legyen belőlük az, amik lenni szeretnének.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra. Magammal szemben sokkal inkább meghúzom a határt. Sok pénzt el lehetne költeni arra az egy-két hobbimra, de nem teszem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport, főként a futás vált be. Minden problémának megélt dolgot 1 óra futás megoldandó feladatokká képes transzformálni. A sima hétköznapi rohanás okozta feszültséget mostanában pecázással oldom fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 09:09:00
Minden eddiginél pontosabb műtéti eljárásokra adhat lehetőséget az először anyagvizsgálatra használt technológia, amit tovább gondolva alkalmassá tettek rá, hogy valós idejű képeket készítsen az emberi test belsejéről. Ez szó szerint létfontosságú, például rákos szövetek eltávolításánál.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS