Győrvári Gábor: Nem csak a cég vágyik a megújulásra, én is

Győrvári Gábor: Nem csak a cég vágyik a megújulásra, én is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 03., 10:00

Célom olyan szervezetet teremteni, ahol a kollégák szintén nem csak a pénzért járnak be reggelente, hanem büszkék is arra, amiért dolgozunk – mondta az Üzletemnek Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Győrvári Gábor 13 évvel ezelőtt a bankszektorból nyergelt át a vendéglátóipari csomagolóeszköz piacra. Azt vallja, hogy a siker kulcsa a tanulásban és a piachoz való állandó alkalmazkodásban van. Ha érdekli, hogy Gábor mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 345. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mindenképp a jelen állapotot. Sikerült, ugyan egy nem túl nagy méretű piacon, de láthatatlan „garázscégből” olyat építeni, ami – hangozzék bár nagyképűen – konkurenseinek már csak a multikat számítja. Azt hiszem, a sikerben nagy szerepe van annak, hogy ha kell, akkor meg tudom teljesen újítani magam körül a dolgokat.

Milyen távra tervez?

– Magát a céget mindenképp hosszú távon képzelem el. A gyerekeim még nem elég nagyok, hogy mostanában vegyék át a stafétát, de remélem, egyszer valamelyiküknek lesz kedve beletanulni a piacba. Ugyanakkor tizenévnyi ételcsomagoló piac mellé már keresem az új kihívásokat. Nem csak a cég vágyik a megújulásra, hanem én is. A szervezet már készen áll, de csak 2022 első félévében fejezzük be azokat a projekteket, amelyek megengedik majd, hogy párhuzamosan kezdjek valami mást is építeni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs bakancslistám. Én azért szeretek dolgokat véghez vinni, mert van értelme, nem azért, mert egyszer felkerült egy listára.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyetlen nevet mondani igazságtalan volna. Voltak az életemben meghatározó iskolai tanárok, akik tudták építeni a személyiségem. Mai napig emlékszem egy általános iskolai tanárom legfontosabb, tudásról szóló mondatára, ami – ahogy ő mondta – a tábla fölé, láthatatlan betűkkel volt írva. Később a munkahelyeimen is minden főnökömtől tanultam valamit. A jó főnököktől az értékes dolgokat próbáltam felszedni, de a rossz vezetők hibás felfogása is épített. Ahogy most, úgy már középiskolában is inkább üzleti témájú könyveket szerettem olvasni. Ha azon könyvek íróit is belevesszük a listába, akkor elég neves emberektől tanulhattam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Számomra mindig fontos volt, hogy olyat csináljak, amire büszke tudok lenni. Célom olyan szervezetet teremteni, ahol a kollégák szintén nem csak a pénzért járnak be reggelente, hanem büszkék is arra, amiért dolgozunk, amit létrehoznak. Legyen szó vevői elégedettségről vagy akár egy új termékről. Úgy érzem, hogy most egy kompetens és motivált csapattal dolgozom együtt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha a gimnáziumi évek alatti nyári munkákat leszámítom, akkor életem első meghatározó részét a bankszektorban töltöttem, a második részében az Indepackot építettem. Egy éve elhatároztam, hogy belevágok a zenélésbe, mert az még kimaradt. Most az alapoktól egy elismert zenei producer önti belém a tudást.  

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Cégünk nagyrészt online szerzi partnereit, személyiséget csak a kapcsolattartás folyamán tudunk belerakni. Ezekből aztán néhány esetben egészen szoros, akár baráti kapcsolatok tudnak kialakulni, ami viszont gyakran újabb üzleti lehetőségeket tartogathat.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha olyan dolgot kell csinálni, aminek nincs értelme.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az üzletben töltött évek eléggé megkeményítettek, így már kevés ilyen dolog van. Próbálok tudatosan tenni ellene, de sajnos ma is felbosszant, ha valaki értetlenkedik vagy nem képes felvenni a ritmust (legyen szó üzletről vagy akár autóvezetésről).

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Korábban részt vettem egy házépítős projectben. Rászoruló családoknak épültek házak. Nem pénzzel, hanem kétkezi munkával kellett segíteni. Nagyon élveztem. Mivel szegény csalódból jövök, ezért mostanság az foglalkoztat, hogy miként tudnék nélkülöző, de jó tanuló gyerekeknek segíteni, hogy könnyebben legyen belőlük az, amik lenni szeretnének.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra. Magammal szemben sokkal inkább meghúzom a határt. Sok pénzt el lehetne költeni arra az egy-két hobbimra, de nem teszem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport, főként a futás vált be. Minden problémának megélt dolgot 1 óra futás megoldandó feladatokká képes transzformálni. A sima hétköznapi rohanás okozta feszültséget mostanában pecázással oldom fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.