Győrvári Gábor: Nem csak a cég vágyik a megújulásra, én is

Győrvári Gábor: Nem csak a cég vágyik a megújulásra, én is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 03., 10:00

Célom olyan szervezetet teremteni, ahol a kollégák szintén nem csak a pénzért járnak be reggelente, hanem büszkék is arra, amiért dolgozunk – mondta az Üzletemnek Győrvári Gábor, az Indepack Magyarország Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Győrvári Gábor 13 évvel ezelőtt a bankszektorból nyergelt át a vendéglátóipari csomagolóeszköz piacra. Azt vallja, hogy a siker kulcsa a tanulásban és a piachoz való állandó alkalmazkodásban van. Ha érdekli, hogy Gábor mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 345. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mindenképp a jelen állapotot. Sikerült, ugyan egy nem túl nagy méretű piacon, de láthatatlan „garázscégből” olyat építeni, ami – hangozzék bár nagyképűen – konkurenseinek már csak a multikat számítja. Azt hiszem, a sikerben nagy szerepe van annak, hogy ha kell, akkor meg tudom teljesen újítani magam körül a dolgokat.

Milyen távra tervez?

– Magát a céget mindenképp hosszú távon képzelem el. A gyerekeim még nem elég nagyok, hogy mostanában vegyék át a stafétát, de remélem, egyszer valamelyiküknek lesz kedve beletanulni a piacba. Ugyanakkor tizenévnyi ételcsomagoló piac mellé már keresem az új kihívásokat. Nem csak a cég vágyik a megújulásra, hanem én is. A szervezet már készen áll, de csak 2022 első félévében fejezzük be azokat a projekteket, amelyek megengedik majd, hogy párhuzamosan kezdjek valami mást is építeni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs bakancslistám. Én azért szeretek dolgokat véghez vinni, mert van értelme, nem azért, mert egyszer felkerült egy listára.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyetlen nevet mondani igazságtalan volna. Voltak az életemben meghatározó iskolai tanárok, akik tudták építeni a személyiségem. Mai napig emlékszem egy általános iskolai tanárom legfontosabb, tudásról szóló mondatára, ami – ahogy ő mondta – a tábla fölé, láthatatlan betűkkel volt írva. Később a munkahelyeimen is minden főnökömtől tanultam valamit. A jó főnököktől az értékes dolgokat próbáltam felszedni, de a rossz vezetők hibás felfogása is épített. Ahogy most, úgy már középiskolában is inkább üzleti témájú könyveket szerettem olvasni. Ha azon könyvek íróit is belevesszük a listába, akkor elég neves emberektől tanulhattam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Számomra mindig fontos volt, hogy olyat csináljak, amire büszke tudok lenni. Célom olyan szervezetet teremteni, ahol a kollégák szintén nem csak a pénzért járnak be reggelente, hanem büszkék is arra, amiért dolgozunk, amit létrehoznak. Legyen szó vevői elégedettségről vagy akár egy új termékről. Úgy érzem, hogy most egy kompetens és motivált csapattal dolgozom együtt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha a gimnáziumi évek alatti nyári munkákat leszámítom, akkor életem első meghatározó részét a bankszektorban töltöttem, a második részében az Indepackot építettem. Egy éve elhatároztam, hogy belevágok a zenélésbe, mert az még kimaradt. Most az alapoktól egy elismert zenei producer önti belém a tudást.  

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Cégünk nagyrészt online szerzi partnereit, személyiséget csak a kapcsolattartás folyamán tudunk belerakni. Ezekből aztán néhány esetben egészen szoros, akár baráti kapcsolatok tudnak kialakulni, ami viszont gyakran újabb üzleti lehetőségeket tartogathat.

Mire sajnálja az idejét?

– Ha olyan dolgot kell csinálni, aminek nincs értelme.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az üzletben töltött évek eléggé megkeményítettek, így már kevés ilyen dolog van. Próbálok tudatosan tenni ellene, de sajnos ma is felbosszant, ha valaki értetlenkedik vagy nem képes felvenni a ritmust (legyen szó üzletről vagy akár autóvezetésről).

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Korábban részt vettem egy házépítős projectben. Rászoruló családoknak épültek házak. Nem pénzzel, hanem kétkezi munkával kellett segíteni. Nagyon élveztem. Mivel szegény csalódból jövök, ezért mostanság az foglalkoztat, hogy miként tudnék nélkülöző, de jó tanuló gyerekeknek segíteni, hogy könnyebben legyen belőlük az, amik lenni szeretnének.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra. Magammal szemben sokkal inkább meghúzom a határt. Sok pénzt el lehetne költeni arra az egy-két hobbimra, de nem teszem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport, főként a futás vált be. Minden problémának megélt dolgot 1 óra futás megoldandó feladatokká képes transzformálni. A sima hétköznapi rohanás okozta feszültséget mostanában pecázással oldom fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS