SkillX

Itt találod az összes cikket a „SkillX” témában!

Híd a munkaerő, az edukáció és a munkaerőpiac között

Híd a munkaerő, az edukáció és a munkaerőpiac között

A válaszadók több mint 60 százaléka nincs tisztában a képességeivel, ahogy a munkaerőpiac elvárásaival sem – derül ki a SkillX Technologies Zrt. legfrissebb reprezentatív felméréséből.
2021. 07. 14., 11:30
Marosi László: ne legyen vakrandi az első állásinterjú

Marosi László, a MELÓ-DIÁK alapító elnök-vezérigazgatója az év elején új utakra lépett. Az igazgatóság stratégiai kérdésekkel foglalkozó tagjaként a régi cégben is jelen maradt, de Nagy Gábor társalapítóval közösen létrehozta a SkillX HR tech-startupot, amellyel nem kisebb célt tűztek ki, mint a hazai (és lehetőség szerint minél több külföldi) munkaerőpiac „forradalmasítását”.

2021. 06. 09., 10:45
SkillX: magyar tech startup forradalmasítja a HR-piacot

A munkaerőpiac megreformálását tűzte ki célul a SkillX, amely a munkavállalói értékeket, igényeket és foglalkoztathatósági alkalmasságot vizsgálva támogatja a gyors és hatékony toborzás-ikiválasztási folyamatokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS