Kockázatkezelés

Itt találod az összes cikket a „kockázatkezelés” témában!

Miért kulcsfontosságú az információvezérelt kockázatkezelés?

Miért kulcsfontosságú az információvezérelt kockázatkezelés?

A pénzügyi bűnözéssel kapcsolatos fenyegetések folyamatosan változnak és egyre összetettebbé válnak.
2022. 11. 25., 18:49
Újratervezés a gazdaságban – A válság átírja a kockázatkezelést (is)

A VII. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián (OKHK) a makró folyamatok változása és azok tartóssága a fókuszban volt. A közel 100 résztvevő körében elvégzett kutatásból kiderült, hogy a gazdasági szakemberek többsége szerint 2–3 éves válságperiódus következhet. A kockázatkezelők jelenleg az inflációt, az energiaválságot és az EU-s pénzek visszatartását gondolják kulcstényezőnek és többségük 5–10 százalékos növekedést vár a ki nem fizetett számlák mennyiségében.

2022. 07. 19., 18:57
Hogyan tudnak talpon maradni a vállalatok?

Rövidesen a cégek belekalkulálhatják a 400 forint feletti euróárfolyamot a terveikbe, ami megdobhatja az inflációt. A hogyan továbbra a Coface szakértői keresték a választ elemzésükben.

2022. 03. 22., 18:19
Készüljünk fel a kockázatokra!

„Egy jól felépített és működtetett kockázatkezelési rendszer a lehetőségek kiaknázásában is segít.”

2021. 12. 29., 20:03
OTP: az infláció a globális pénzpiac új ellensége

A válság hatásai felértékelik a kockázatkezelést a befektetési piacon, a vagyonkezelést hosszabb távon érdemes lehet többféle eszközre alapozni – olvasható az OTP szerdán közölt elemzésében.

2021. 09. 21., 11:30
A kockázatokat túléljük, vagy előnyünkre fordítjuk?

A váratlan helyzetek és lehetőségek megfelelő egyensúlyban tartása elkerülhetetlen a fenntartható növekedés eléréséhez – derül ki az EY több mint 500 igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatásából.

2019. 04. 21., 09:05
Kockázatkezelés és digitalizáció: barátok vagy ellenségek?

Bár számos szervezet már alkalmazza az új technológiákat belső ellenőrzési, kockázatkezelési és megfelelőségi funkciói részeként, az ebből származó lehetséges előnyöket mégsem sikerült teljes mértékben a digitális átalakulásba történő beruházásokkal kapcsolatos döntések szolgálatába állítani – mutat rá a PwC Risk In Review című tanulmánya.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS