Az intézményi befektetők 88 százaléka szerint jók a kriptoeszközök hosszútávú kilátásai

2023. 06. 30., 20:11

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje intézményi befektetőinek 63,5 százaléka kedvező fejleményeket vár a digitális pénzeszközök piacán az elkövetkező 12 hónapban – olvasható a A Binance június végén közzétette a Kriptoeszközök jövője című felmérésében. A válaszadók túlnyomó 88 százaléka a kriptoeszközök kilátásait a következő évtizedre vonatkozóan is pozitívan ítéli meg.

A Binance friss, Kriptoeszközök jövője című felméréséből az derül ki, hogy a platform intézményi befektetői szerint a kriptoeszközök felhasználási területeinek folyamatos bővülése (26,9 százalék), az egyre átláthatóbb szabályozási környezet (25,3százalék) járulhatnak hozzá elsősorban a digitális pénzek szélesebb körű elterjedéséhez, jóval kevésbé a magas árak (3,4százalék). Az intézményi befektetőket nem befolyásolják döntéseikben a piac rövidtávú kilengései sem.

A tanulmány legfontosabb megállapításai:

  • Az intézményi befektetők többsége (47,1 százalék) az elmúlt év zajos piaci eseményei ellenére is megtartotta kriptoeszközeit, több mint egyharmaduk (35,6 százalék) még növelte is a befektetéseit ebben az időszakban. A megkérdezetteknek csak 17,3 százaléka csökkentette a kezelésében lévő kriptoeszközök állományát.
  • A válaszadók többsége azt tervezi, hogy a következő 12 hónapban vagy még több kriptoeszközt fog vásárolni (50 százalék) vagy a jelenlegi szinten fogja tartani (45,7 százalék) a befektetéseit. A befektetőknek mindössze 4,3 százaléka jelezte, hogy csökkenteni fogja a kriptóban meglévő kitettségét.
  • Miközben az elmúlt évben a Bitcoin és a kriptovaluták megítélése lényegében azonos volt (44,7 százalék és 47,8 százalék), mostanra több válaszadó nyilatkozott pozitívabban a Bitcoinról (47,3 százalék) mint a kriptovalutákról általában (33,2 százalék). Ezzel összhangban a befektetők 22,1 százaléka fogalmazott meg borúlátó véleményt a teljes kriptoszektorról, a Bitcoinról viszont csak 4,8 százalékuk.
  • A befektetők 42,8 százaléka értett egyet azzal, hogy a legmeggyőzőbb érv a kriptovaluták mellett az, hogy magas hozamokat kínálnak. Ezt követte 37,5 százalékkal az a megfontolás, hogy érdemes hosszútávon is elköteleződni egy gyorsan fejlődő új technológia mellett.
  • A központosított tőzsdék elsődlegesen a kriptovaluta-kereskedelem platformjai (90,5 százalék), másodsorban (58,2 százalék) letétkezelési tevékenységeket bonyolítanak le ezen a felületen az intézményi felhasználók. Az adott platform kiválasztásában a likviditás (28 százalék), a biztonság (26 százalék) és a reputáció (22,5 százalék) játszik szerepet.

Az intézmények jellemzően hosszú távra terveznek, amikor új piacra lépnek. Felmérésünk azt igazolja, hogy a kriptoeszközök esetében is ez a helyzet. A válaszok összhangban vannak a saját adatainkkal is, amelyek szerint a Binance-nél az intézmények befektetési állománya egészséges ütemben gyarapodik, a 2021. negyedik negyedévében tapasztalt piaci boom óta 89 százalékkal növekedett. A felmérés mind nekünk, mind a felhasználóinknak számos fontos tanulsággal szolgál, amelyeket a jövőbeni termékkínálatunk kialakításakor is figyelembe fogunk venni” – mondta Catherine Chen, a Binance VIP- és intézményi részlegének vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-14 22:30:00
A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter.
2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS