Megszüntette a kormány benzinárstopot

Megszüntette a kormány benzinárstopot
2022. 12. 06., 22:50

A kormány – a Mol javaslatára – megszünteti a benzinárstopot – jelentette be kedden késő este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A rendelet a már megszokott módon azonnal, december 6-án 23:00 órakor hatályba is lépett. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Mol árait közölte, eszerint a dízel literje 699, a 95-ös benziné 641 forint lesz.

Hernádi elmondta: az utóbbi napokban káosz, soha nem látott krízis alakult ki. Miközben a Mol-kutak negyede leürült, a Barátság kőolajvezetéken akadozik a szállítás, a dunai finomító üzembe állításán pedig még mindig dolgoznak. Importra van szükség, a behozatal azonban a hatósági árak mellett nem oldható meg. „Az import kiszállítása nem történik meg egyik napról a másikra, akár 1–2 hónapig is eltarthat. Nem jó, ha drága valami, annál csak egy dolog rosszabb, ha nincs valami” – tájékoztatott és bölcselkedett a Mol-vezér.

Minden ársapkának addig van értelme, amíg nem vezet hiányhoz, ez minden ársapkás termékre vonatkozik – vonta le a tanulságot Gulyás Gergely, aki megerősítette: „a brüsszeli szankciók eredménye az, hogy a 480 forintos üzemanyagárat nem lehet az ország összes benzinkútján a magyar családoknak biztosítani”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 15:41:00
Azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet, sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól egy támogató eljárásra. Egy NAV meghívó sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Vagy nincs mitől félni? A kérdésre dr. Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.