Ennyi zöld rendszámot adtak ki szeptember végéig

Ennyi zöld rendszámot adtak ki szeptember végéig
2022. 10. 11., 14:23

Minden eddiginél gyorsabban bővül a tiszta és csendes járműállomány Magyarországon. Idén szeptember végéig közel ugyanannyi zöld rendszámot adtak ki, mint tavaly egész évben.

A környezetkímélő hajtásra utaló hatósági jelzéssel már közel 58.500 jármű közlekedik hazánkban. Több mint felük tisztán elektromos. 2020 elejéhez képest a teljes zöld rendszámos állomány háromszorosára gyarapodott. A leginkább klímabarát, tisztán elektromos járművekből pedig négyszer több van, mint a vírusjárvány előtt.

A vidéken zöld rendszámmal forgalomba helyezett járművek száma szeptemberben múlta felül először több mint tízezerrel a budapestiekét.

A Belügyminisztérium rendszeres adatközlését legújabban járműkategória szerinti bontással egészítették ki. A környezetkímélő járművek túlnyomó többsége személyautó, de közel 1800 tehergépkocsi is gazdagítja a magyar tiszta flottát. Főként az elektromos közösségi közlekedési eszközök városi használatát ösztönző Zöld Busz Programnak köszönhetően 143 autóbusz visel zöld rendszámot.

A tisztán elektromos motorok tavaly augusztus óta szerelhetők fel világoszöld alapszínű hatósági jelzéssel, mostanra 237 darab dübörög így a hazai utakon.

A kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv több intézkedésével ösztönzi a károsanyag-kibocsátás ötödéért felelős közlekedés zöldítését. A Zöld Busz Program mellett több pályázattal támogatta a tiszta és csendes autók, robogók, elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását.

Magyarország az iparfejlesztésben is előmozdítja az alternatív hajtások terjedését. A Technológiai és Ipari Minisztérium járműipari jövőképe szerint hazánk Németország mellett európai akkumulátorgyártási központtá válik.

Zöld úton járunk a hidrogéngazdaság kiépítésében is. Az iparági stratégia elsőként a nehézgépjármű-forgalomban számít a technológia gyors térnyerésére, de a hidrogén-üzemanyagcellás motorvonat beszerzésének lehetőségét piackutatással vizsgálja már a MÁV is. (TIM FB-oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS