66 ezer jármű kapott már 4 betűs, 3 számos rendszámot

2022. 09. 02., 12:19

Már több mint 66 ezer jármű kapott új formátumú, négy betűvel és három számmal ellátott rendszámot Magyarországon.

Az összes járműkategóriában júliusban és augusztusban is szinte ugyanannyi, 33-33 ezer új rendszámtáblát adtak ki. A több mint 66 ezerből 49 ezret személygépkocsikra szereltek.

A címeres táblás személyautók esetében is kísérteties a hasonlóság: a júliusi több mint 24 ezret augusztusban épp csak egy hajszállal több követte.

Egyedül az egyénileg választott vagy egyedileg rendelt hatósági jelzések száma tér el nagymértékben a korábbiaktól. A júliusi mennyiség nagyjából a felét, kevesebb mint 400 darabot szereltek fel belőlük augusztusba.

Új formátumú rendszámtábla az első két hónap után közel 49 ezer személygépkocsikat ékesít, valamint majdnem 3300 tiszta csendes járműveket, például a Volánbusz egyes fehérvári helyi járataiban közlekedő Ikarusokat.

Nem lassult az autók forgalomba helyezésének már júliusban is feltűnően gyors üteme. A két nyári hónap adatait egy teljes évre vetítve közel 400 ezer jármű állhatna elsőként forgalomba Magyarországon. E mutató tavaly és tavalyelőtt 310-315 ezer körül alakult, a világjárvány előtti rekordévben pedig ez a szám a 385 ezret közelítette.

(TIM Facebook oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS