Winter Ádám: Végtelenek a lehetőségek, csak élni kell velük

2018. 12. 19., 10:00

Ennyire könnyű sosem volt új munkát találni, szakmát tanulni vagy új vállalkozást alapítani, mint ma – állítja Winter Ádám az Üzletemnek adott interjúban. A WinterNET Hirdető Kft. ügyvezető igazgatója hisz az automata rendszerekben, és büszke rá, hogy két év alatt meghatszorozta ügyfeleik számát.

Winter Ádámék 47 oktatási intézmény 1153 tanfolyamát kínálják jelenleg, Békéscsabától Zalaegerszegig behálózzák az országot. S hogy ne csak „prédikálja” a tudás fontosságát, Ádám maga is sokat és sokaktól tanult. Hogy kiktől? Az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának újabb részéből.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Van néhány eredmény, amire büszkék vagyunk. Ezek közé tartozik az, amikor egy 2014-ben történt jelentős veszteség után 2 év alatt meghatszoroztuk az ügyfelek számát, ezzel együtt sikerült stabil, jól szervezett céggé fejleszteni a WinterNET Hirdető Kft.-t. Az ügyfélmegtartásunk kimagasló, az ügyfél-elégedettség közel 100 százalékos, és weboldalunk az egyik legismertebb tanfolyamkereső oldal Magyarországon. Számomra egyik legfontosabb eredmény az, hogy az év nagy részében helytől és időtől függetlenül tudom irányítani a vállalkozást. Legyen ez a helyszín külföld, egy belvárosi kávézó, vagy akár a Balaton-part, ahová nyaranta leköltözünk másfél hónapra a feleségemmel – úgy, hogy közben a cég is szépen működik.

Milyen távra tervez?

– Kifejezetten hosszú távra tervezek. Mindig szem előtt tartom, hogy csak olyan feladatokkal foglalkozzak a cégben, amelyek támogatják a hosszú távú céljaimat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Hosszú a lista, de az egyik célom a jelenlegi mellett egy teljesen automatizált cég felépítése. A meglévő céggel és tevékenységgel pedig szeretnénk külföldön terjeszkedni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Édesapámtól sokat tanultam, mert tizenévesen rendszeresen segítettem a családi vállalkozásban. Ezek a kereskedelemben szerzett korai tapasztalatok kiváló alapot nyújtottak az első vállalkozásomhoz. Rengeteget tanulok ma is, számos kiváló szerző és oktató gyakorolt rám hatást. Ilyenek többek között: Wolf Gábor, aki a kisvállalati marketing alapjaira tanított meg. Robert Kiyosaki, aki a pénzügyi műveltségemet növelte. Tim Ferriss, aki egy szabadabb vállalkozói életstílus szószólója. Többek között megtanította, hogy mindent, amit lehet, delegáljak, és automata rendszerekben gondolkozzak.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarország is nagy piac, és rengeteg olyan lehetőség van itthon, amit még nem aknáztunk ki. Ugyanakkor, aki igazán nagyban gondolkodik, annak hosszú távú tervei között a külföldi terjeszkedés is szerepel.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Igen, más üzletágakban is gondolkodom, az egyiknek éppen most rakom le az alapjait.

Mivel lehet Magyarországon „őrültbe kergetni” a vállalkozót?

– Az egyik a túlzott bürokrácia. Bár sokat javult a helyzet, de még mindig vannak olyan esetek, amikor indokolatlanul sok papírmunkára van szükség, és feleslegesen húzzák a vállalkozók idejét. A másik dolog, amivel engem őrületbe lehet kergetni: a panaszkodás. Számomra gyakran érthetetlen, hogy lehet munkahely, kevés fizetés, és hasonlók miatt panaszkodni, miközben sosem volt még ilyen könnyű fejlődni, valami újba kezdeni. Akár alkalmazottként, akár vállalkozóként szeretne boldogulni az ember, jóformán végtelenek a lehetőségek. Csak élni kellene velük. Ez a felgyorsult online világ mindenki számára közelebb hozza a tudást, és vállalkozás indításához is egyre alacsonyabb a belépési küszöb. Ennyire könnyű sosem volt új munkát találni, szakmát tanulni vagy új vállalkozást alapítani, mint ma.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Közösségi oldalakon tematikus vállalkozói csoportokban kötök ismeretségeket, illetve gyakran járok tréningekre, konferenciákra.

Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztratív munkára, ismétlődő feladatokra, panaszkodás hallgatására.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, önképzésre, egészségre. Az olyan fejlesztésekre, amelyek megkönnyítik a napi munkát, és hosszú távon szabadidőt biztosítanak számomra.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Beteg gyerekek számára és állatmenhelyek részére adakozunk időnként. Illetve olyan internetes szolgáltatásokat, közösségi kezdeményezéseket támogatunk, amelyeket mi magunk is gyakran használunk, és közösségi finanszírozásból, adományokból tartják fenn magukat.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Olvasás, tanulás, nyaralás.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS