Három nagyszerű gasztrocsapatot már felépített eddig Várvizi Péter. Az Üzletemnél biztosak vagyunk benne, hogy a Larus Étterem kreatív séfje pályafutása során még sok pazar ötlettel lepi meg a vendégeket.
Várvizi Péter a legjobbaktól tanulta eddig, s jó ideje ő is sokakat tanít a csúcsgasztronómia mesterfogásaira. A Larus Étterem kreatív séfje, élelmiszermérnök állítja, hogy 35 éves koráig kipipálta a bakancslistájára felírt pontokat. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában adott interjúban arról is beszél, hogy a napi pörgés után mi tudja ellazítani.
– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?
– Életemben három olyan elképesztő és nagyszerű csapatot építhettem fel egy-egy munkám során, akikkel bármikor szívesen dolgoznék újra!
– Milyen távra tervez?
– Általában 5-7éves periódusokban gondolkodom.
– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?
– Voltam olyan szerencsés, hogy amiket erre a listára írtam, azt 35 éves koromig végig jártam. A jövő trendjeit meglátni és az ahhoz kapcsolódó termékfejlesztéssel kapcsolatos munkák nagyon érdekelnek.
– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?
– Németh Kornél (edző), Paul et Marc Haeberlin (3 Michelin-csillagos chef), Michel Bras (3 Michelin-csillagos chef), Kalmár Gergő (kertészmérnök-biokertész).
– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?
– Magyarországon.
– Mibe fektetne?
– Saját termékfejlesztő laboratóriumba és oktatásba.
– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?
– Abban hiszek, hogy szakmailag és üzletileg is sikeres végeredményt kell letennem az asztalra. Ezt várják el tőlem a megbízóim is. Ha ezt teljesítem, akkor fejlődik az üzleti kapcsolatrendszerem. Ha nem, akkor semmilyen egyéb csoda sem segít.
– Mire sajnálja az idejét?
– A céltalan meetingekre és a parttalan beszélgetésekre.
– Mire nem sajnálja a pénzt?
– Tudomány, sport, utazás.
– Mivel lehet felbosszantani?
– Hisztivel.
– Milyen területen vállalna önkéntes munkát?
– Hátrányos helyzetű gyerekek körében végzett oktatói tevékenység.
– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?
– Természet, sport, könyv.
(Fotók: Larus Étterem)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.