Várvizi Péter: Szívesen fektetnék saját termékfejlesztő laboratóriumba

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 08., 10:15

Három nagyszerű gasztrocsapatot már felépített eddig Várvizi Péter. Az Üzletemnél biztosak vagyunk benne, hogy a Larus Étterem kreatív séfje pályafutása során még sok pazar ötlettel lepi meg a vendégeket.

Várvizi Péter a legjobbaktól tanulta eddig, s jó ideje ő is sokakat tanít a csúcsgasztronómia mesterfogásaira. A Larus Étterem kreatív séfje, élelmiszermérnök állítja, hogy 35 éves koráig kipipálta a bakancslistájára felírt pontokat. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában adott interjúban arról is beszél, hogy a napi pörgés után mi tudja ellazítani.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Életemben három olyan elképesztő és nagyszerű csapatot építhettem fel egy-egy munkám során, akikkel bármikor szívesen dolgoznék újra!

Milyen távra tervez?

– Általában 5-7éves periódusokban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Voltam olyan szerencsés, hogy amiket erre a listára írtam, azt 35 éves koromig végig jártam. A jövő trendjeit meglátni és az ahhoz kapcsolódó termékfejlesztéssel kapcsolatos munkák nagyon érdekelnek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Németh Kornél (edző), Paul et Marc Haeberlin (3 Michelin-csillagos chef), Michel Bras (3 Michelin-csillagos chef), Kalmár Gergő (kertészmérnök-biokertész).

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon.

Mibe fektetne?

– Saját termékfejlesztő laboratóriumba és oktatásba.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Abban hiszek, hogy szakmailag és üzletileg is sikeres végeredményt kell letennem az asztalra. Ezt várják el tőlem a megbízóim is. Ha ezt teljesítem, akkor fejlődik az üzleti kapcsolatrendszerem. Ha nem, akkor semmilyen egyéb csoda sem segít.

Mire sajnálja az idejét?

– A céltalan meetingekre és a parttalan beszélgetésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tudomány, sport, utazás.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hisztivel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Hátrányos helyzetű gyerekek körében végzett oktatói tevékenység.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Természet, sport, könyv.

(Fotók: Larus Étterem)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS