Várvizi Péter: Szívesen fektetnék saját termékfejlesztő laboratóriumba

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 08., 10:15

Három nagyszerű gasztrocsapatot már felépített eddig Várvizi Péter. Az Üzletemnél biztosak vagyunk benne, hogy a Larus Étterem kreatív séfje pályafutása során még sok pazar ötlettel lepi meg a vendégeket.

Várvizi Péter a legjobbaktól tanulta eddig, s jó ideje ő is sokakat tanít a csúcsgasztronómia mesterfogásaira. A Larus Étterem kreatív séfje, élelmiszermérnök állítja, hogy 35 éves koráig kipipálta a bakancslistájára felírt pontokat. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában adott interjúban arról is beszél, hogy a napi pörgés után mi tudja ellazítani.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Életemben három olyan elképesztő és nagyszerű csapatot építhettem fel egy-egy munkám során, akikkel bármikor szívesen dolgoznék újra!

Milyen távra tervez?

– Általában 5-7éves periódusokban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Voltam olyan szerencsés, hogy amiket erre a listára írtam, azt 35 éves koromig végig jártam. A jövő trendjeit meglátni és az ahhoz kapcsolódó termékfejlesztéssel kapcsolatos munkák nagyon érdekelnek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Németh Kornél (edző), Paul et Marc Haeberlin (3 Michelin-csillagos chef), Michel Bras (3 Michelin-csillagos chef), Kalmár Gergő (kertészmérnök-biokertész).

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon.

Mibe fektetne?

– Saját termékfejlesztő laboratóriumba és oktatásba.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Abban hiszek, hogy szakmailag és üzletileg is sikeres végeredményt kell letennem az asztalra. Ezt várják el tőlem a megbízóim is. Ha ezt teljesítem, akkor fejlődik az üzleti kapcsolatrendszerem. Ha nem, akkor semmilyen egyéb csoda sem segít.

Mire sajnálja az idejét?

– A céltalan meetingekre és a parttalan beszélgetésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tudomány, sport, utazás.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hisztivel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Hátrányos helyzetű gyerekek körében végzett oktatói tevékenység.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Természet, sport, könyv.

(Fotók: Larus Étterem)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS