Várvizi Péter: Szívesen fektetnék saját termékfejlesztő laboratóriumba

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 08., 10:15

Három nagyszerű gasztrocsapatot már felépített eddig Várvizi Péter. Az Üzletemnél biztosak vagyunk benne, hogy a Larus Étterem kreatív séfje pályafutása során még sok pazar ötlettel lepi meg a vendégeket.

Várvizi Péter a legjobbaktól tanulta eddig, s jó ideje ő is sokakat tanít a csúcsgasztronómia mesterfogásaira. A Larus Étterem kreatív séfje, élelmiszermérnök állítja, hogy 35 éves koráig kipipálta a bakancslistájára felírt pontokat. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában adott interjúban arról is beszél, hogy a napi pörgés után mi tudja ellazítani.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Életemben három olyan elképesztő és nagyszerű csapatot építhettem fel egy-egy munkám során, akikkel bármikor szívesen dolgoznék újra!

Milyen távra tervez?

– Általában 5-7éves periódusokban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Voltam olyan szerencsés, hogy amiket erre a listára írtam, azt 35 éves koromig végig jártam. A jövő trendjeit meglátni és az ahhoz kapcsolódó termékfejlesztéssel kapcsolatos munkák nagyon érdekelnek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Németh Kornél (edző), Paul et Marc Haeberlin (3 Michelin-csillagos chef), Michel Bras (3 Michelin-csillagos chef), Kalmár Gergő (kertészmérnök-biokertész).

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon.

Mibe fektetne?

– Saját termékfejlesztő laboratóriumba és oktatásba.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Abban hiszek, hogy szakmailag és üzletileg is sikeres végeredményt kell letennem az asztalra. Ezt várják el tőlem a megbízóim is. Ha ezt teljesítem, akkor fejlődik az üzleti kapcsolatrendszerem. Ha nem, akkor semmilyen egyéb csoda sem segít.

Mire sajnálja az idejét?

– A céltalan meetingekre és a parttalan beszélgetésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tudomány, sport, utazás.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hisztivel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Hátrányos helyzetű gyerekek körében végzett oktatói tevékenység.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Természet, sport, könyv.

(Fotók: Larus Étterem)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS