Várvizi Péter: Szívesen fektetnék saját termékfejlesztő laboratóriumba

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 08., 10:15

Három nagyszerű gasztrocsapatot már felépített eddig Várvizi Péter. Az Üzletemnél biztosak vagyunk benne, hogy a Larus Étterem kreatív séfje pályafutása során még sok pazar ötlettel lepi meg a vendégeket.

Várvizi Péter a legjobbaktól tanulta eddig, s jó ideje ő is sokakat tanít a csúcsgasztronómia mesterfogásaira. A Larus Étterem kreatív séfje, élelmiszermérnök állítja, hogy 35 éves koráig kipipálta a bakancslistájára felírt pontokat. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában adott interjúban arról is beszél, hogy a napi pörgés után mi tudja ellazítani.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Életemben három olyan elképesztő és nagyszerű csapatot építhettem fel egy-egy munkám során, akikkel bármikor szívesen dolgoznék újra!

Milyen távra tervez?

– Általában 5-7éves periódusokban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Voltam olyan szerencsés, hogy amiket erre a listára írtam, azt 35 éves koromig végig jártam. A jövő trendjeit meglátni és az ahhoz kapcsolódó termékfejlesztéssel kapcsolatos munkák nagyon érdekelnek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Németh Kornél (edző), Paul et Marc Haeberlin (3 Michelin-csillagos chef), Michel Bras (3 Michelin-csillagos chef), Kalmár Gergő (kertészmérnök-biokertész).

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon.

Mibe fektetne?

– Saját termékfejlesztő laboratóriumba és oktatásba.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Abban hiszek, hogy szakmailag és üzletileg is sikeres végeredményt kell letennem az asztalra. Ezt várják el tőlem a megbízóim is. Ha ezt teljesítem, akkor fejlődik az üzleti kapcsolatrendszerem. Ha nem, akkor semmilyen egyéb csoda sem segít.

Mire sajnálja az idejét?

– A céltalan meetingekre és a parttalan beszélgetésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tudomány, sport, utazás.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hisztivel.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Hátrányos helyzetű gyerekek körében végzett oktatói tevékenység.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Természet, sport, könyv.

(Fotók: Larus Étterem)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS