Várszegi Endre: Minden szállodaipari tudásunk benne van a Hotelify fejlesztésben

Várszegi Endre: Minden szállodaipari tudásunk benne van a Hotelify fejlesztésben
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 10. 26., 14:21

Harminc éves korunkig nem csak nagyobb mennyiségű tudás tud beépülni a szakmai eszköztárunkba, hanem a környezet is nagyobb hatást gyakorol ránk – mondta az Üzletemnek Várszegi Endre, a Smart Hotel Solution Zrt. vezérigazgatója.

Várszegi Endre biztos benne, hogy a Hotelify sok szempontból úttörő megoldásokat visz a szálloda üzemeltetési és használati funkciók területére. Az elsődleges cél most a fejlesztés sikeressé tétele, ami üzleti szempontból kulcsfontosságú. Ha az is érdekli, hogy Endre kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 439. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Jelenlegi fejlesztésünk, a Hotelify okosszálloda rendszer tekinthető a csúcsnak. Minden informatikai és szállodaipari tudásunk benne van ebben a fejlesztésben, aminek jövőbeli sikeressége nem lehet kérdéses.

Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszú távra, majd ezeket a terveket igyekszem rendszerbe szervezni és rövid-, illetve középtávú tervekké kovácsolni. Ezekből a tervekből állnak össze később a teendő listák, mérföldkövekkel és függőségekkel. Rövid távon persze számos operatív teendő is megjelenik, amelyek kihívást jelentenek ugyan, de a középtávon megfogalmazott elképzelések eléréséhez elengedhetetlenek. Ha a közelebbi jövőbe tekintünk, akkor az elsődleges fókusz fejlesztésünk sikeressé tételén van, amelyet mind szakmai, mind üzleti szempontból kulcsfontosságúnak tartok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Azt gondolom, hogy ha a Hotelify név egyet jelent majd a megbízható, innovatív okosszálloda víziójával, akkor szakmailag az a siker, aminek a bakancslistámon kell szerepelnie. Egy üzletileg is sikeres vállalkozás létrehozása és vezetése szintén az a gondolat, ami erre a listára kívánkozik.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Életem minden szakaszában voltak olyan emberek körülöttem, akikre valamilyen okból felnéztem, tudásukból sokat tudtam meríteni. Szoktam mondani, hogy amit az ember 30 éves koráig megtanul, az lesz az alapja mindennek, amit később elér. Eddig az életkorig nem csak nagyobb mennyiségű tudás tud beépülni a szakmai eszköztárba, hanem a környezet is nagyobb hatást gyakorol ránk. Első munkahelyi főnököm vezetési stílusa nyomot hagyott bennem, saját vezetési módszereim is az ebben az időszakban tanultakon alapulnak.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Jelenleg viszonylag kis csapattal dolgozom együtt. A legfontosabb motivációs tényező számukra talán az, ha látják munkájuk, fejlesztésük eredményét és sikerét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen foglalkoznék régészettel vagy valamilyen pszichológiai tevékenységgel, de ezek természetesen megmaradnak az érdeklődési kör szintjén.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jelenlegi partnereimmel igyekszem aktív kapcsolatot tartani. Fontosnak tartom a bizalom kiépítését és a nyílt kommunikációt, így tudunk hosszú távon is sikeresen együttműködni.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően kevés időt töltök olyan tevékenységekkel, amelyek értéke számomra valamilyen szempontból alacsony. Megvan a maga ideje a munkának, a tervezésnek és feltöltődésnek is.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kevés dolog tud kihozni a sodromból, és ez sem gyakran fordul elő. Igyekszem türelmesen és nyugodtan kezelni azokat a helyzeteket, amelyek bosszúságot okozhatnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy olyan szociális tevékenységet végezzek, amellyel hátrányos helyzetű fiatalokon tudnék segíteni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre, utazásra, élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Elsőként a minőségi időt említeném, amit azokkal tudok eltölteni, akik számomra fontosak. Ezen kívül nagy rajongója vagyok a skandináv kultúrának, főként a modern szépirodalomnak. Napi szinten olvasok, számomra ez létszükséglet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS