Várszegi Endre: Minden szállodaipari tudásunk benne van a Hotelify fejlesztésben

Várszegi Endre: Minden szállodaipari tudásunk benne van a Hotelify fejlesztésben
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 10. 26., 14:21

Harminc éves korunkig nem csak nagyobb mennyiségű tudás tud beépülni a szakmai eszköztárunkba, hanem a környezet is nagyobb hatást gyakorol ránk – mondta az Üzletemnek Várszegi Endre, a Smart Hotel Solution Zrt. vezérigazgatója.

Várszegi Endre biztos benne, hogy a Hotelify sok szempontból úttörő megoldásokat visz a szálloda üzemeltetési és használati funkciók területére. Az elsődleges cél most a fejlesztés sikeressé tétele, ami üzleti szempontból kulcsfontosságú. Ha az is érdekli, hogy Endre kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 439. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Jelenlegi fejlesztésünk, a Hotelify okosszálloda rendszer tekinthető a csúcsnak. Minden informatikai és szállodaipari tudásunk benne van ebben a fejlesztésben, aminek jövőbeli sikeressége nem lehet kérdéses.

Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszú távra, majd ezeket a terveket igyekszem rendszerbe szervezni és rövid-, illetve középtávú tervekké kovácsolni. Ezekből a tervekből állnak össze később a teendő listák, mérföldkövekkel és függőségekkel. Rövid távon persze számos operatív teendő is megjelenik, amelyek kihívást jelentenek ugyan, de a középtávon megfogalmazott elképzelések eléréséhez elengedhetetlenek. Ha a közelebbi jövőbe tekintünk, akkor az elsődleges fókusz fejlesztésünk sikeressé tételén van, amelyet mind szakmai, mind üzleti szempontból kulcsfontosságúnak tartok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Azt gondolom, hogy ha a Hotelify név egyet jelent majd a megbízható, innovatív okosszálloda víziójával, akkor szakmailag az a siker, aminek a bakancslistámon kell szerepelnie. Egy üzletileg is sikeres vállalkozás létrehozása és vezetése szintén az a gondolat, ami erre a listára kívánkozik.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Életem minden szakaszában voltak olyan emberek körülöttem, akikre valamilyen okból felnéztem, tudásukból sokat tudtam meríteni. Szoktam mondani, hogy amit az ember 30 éves koráig megtanul, az lesz az alapja mindennek, amit később elér. Eddig az életkorig nem csak nagyobb mennyiségű tudás tud beépülni a szakmai eszköztárba, hanem a környezet is nagyobb hatást gyakorol ránk. Első munkahelyi főnököm vezetési stílusa nyomot hagyott bennem, saját vezetési módszereim is az ebben az időszakban tanultakon alapulnak.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Jelenleg viszonylag kis csapattal dolgozom együtt. A legfontosabb motivációs tényező számukra talán az, ha látják munkájuk, fejlesztésük eredményét és sikerét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen foglalkoznék régészettel vagy valamilyen pszichológiai tevékenységgel, de ezek természetesen megmaradnak az érdeklődési kör szintjén.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jelenlegi partnereimmel igyekszem aktív kapcsolatot tartani. Fontosnak tartom a bizalom kiépítését és a nyílt kommunikációt, így tudunk hosszú távon is sikeresen együttműködni.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően kevés időt töltök olyan tevékenységekkel, amelyek értéke számomra valamilyen szempontból alacsony. Megvan a maga ideje a munkának, a tervezésnek és feltöltődésnek is.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kevés dolog tud kihozni a sodromból, és ez sem gyakran fordul elő. Igyekszem türelmesen és nyugodtan kezelni azokat a helyzeteket, amelyek bosszúságot okozhatnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy olyan szociális tevékenységet végezzek, amellyel hátrányos helyzetű fiatalokon tudnék segíteni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre, utazásra, élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Elsőként a minőségi időt említeném, amit azokkal tudok eltölteni, akik számomra fontosak. Ezen kívül nagy rajongója vagyok a skandináv kultúrának, főként a modern szépirodalomnak. Napi szinten olvasok, számomra ez létszükséglet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS