Várszegi Endre: Minden szállodaipari tudásunk benne van a Hotelify fejlesztésben

Várszegi Endre: Minden szállodaipari tudásunk benne van a Hotelify fejlesztésben
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 10. 26., 14:21

Harminc éves korunkig nem csak nagyobb mennyiségű tudás tud beépülni a szakmai eszköztárunkba, hanem a környezet is nagyobb hatást gyakorol ránk – mondta az Üzletemnek Várszegi Endre, a Smart Hotel Solution Zrt. vezérigazgatója.

Várszegi Endre biztos benne, hogy a Hotelify sok szempontból úttörő megoldásokat visz a szálloda üzemeltetési és használati funkciók területére. Az elsődleges cél most a fejlesztés sikeressé tétele, ami üzleti szempontból kulcsfontosságú. Ha az is érdekli, hogy Endre kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 439. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Jelenlegi fejlesztésünk, a Hotelify okosszálloda rendszer tekinthető a csúcsnak. Minden informatikai és szállodaipari tudásunk benne van ebben a fejlesztésben, aminek jövőbeli sikeressége nem lehet kérdéses.

Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszú távra, majd ezeket a terveket igyekszem rendszerbe szervezni és rövid-, illetve középtávú tervekké kovácsolni. Ezekből a tervekből állnak össze később a teendő listák, mérföldkövekkel és függőségekkel. Rövid távon persze számos operatív teendő is megjelenik, amelyek kihívást jelentenek ugyan, de a középtávon megfogalmazott elképzelések eléréséhez elengedhetetlenek. Ha a közelebbi jövőbe tekintünk, akkor az elsődleges fókusz fejlesztésünk sikeressé tételén van, amelyet mind szakmai, mind üzleti szempontból kulcsfontosságúnak tartok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Azt gondolom, hogy ha a Hotelify név egyet jelent majd a megbízható, innovatív okosszálloda víziójával, akkor szakmailag az a siker, aminek a bakancslistámon kell szerepelnie. Egy üzletileg is sikeres vállalkozás létrehozása és vezetése szintén az a gondolat, ami erre a listára kívánkozik.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Életem minden szakaszában voltak olyan emberek körülöttem, akikre valamilyen okból felnéztem, tudásukból sokat tudtam meríteni. Szoktam mondani, hogy amit az ember 30 éves koráig megtanul, az lesz az alapja mindennek, amit később elér. Eddig az életkorig nem csak nagyobb mennyiségű tudás tud beépülni a szakmai eszköztárba, hanem a környezet is nagyobb hatást gyakorol ránk. Első munkahelyi főnököm vezetési stílusa nyomot hagyott bennem, saját vezetési módszereim is az ebben az időszakban tanultakon alapulnak.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Jelenleg viszonylag kis csapattal dolgozom együtt. A legfontosabb motivációs tényező számukra talán az, ha látják munkájuk, fejlesztésük eredményét és sikerét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen foglalkoznék régészettel vagy valamilyen pszichológiai tevékenységgel, de ezek természetesen megmaradnak az érdeklődési kör szintjén.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Jelenlegi partnereimmel igyekszem aktív kapcsolatot tartani. Fontosnak tartom a bizalom kiépítését és a nyílt kommunikációt, így tudunk hosszú távon is sikeresen együttműködni.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően kevés időt töltök olyan tevékenységekkel, amelyek értéke számomra valamilyen szempontból alacsony. Megvan a maga ideje a munkának, a tervezésnek és feltöltődésnek is.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kevés dolog tud kihozni a sodromból, és ez sem gyakran fordul elő. Igyekszem türelmesen és nyugodtan kezelni azokat a helyzeteket, amelyek bosszúságot okozhatnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy olyan szociális tevékenységet végezzek, amellyel hátrányos helyzetű fiatalokon tudnék segíteni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre, utazásra, élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Elsőként a minőségi időt említeném, amit azokkal tudok eltölteni, akik számomra fontosak. Ezen kívül nagy rajongója vagyok a skandináv kultúrának, főként a modern szépirodalomnak. Napi szinten olvasok, számomra ez létszükséglet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS