Varga Zsuzsanna: Képes vagyok folyamatosan megújulni

Varga Zsuzsanna: Képes vagyok folyamatosan megújulni
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 21., 11:00

Abban hiszek, hogy akkor tudunk megfelelően alkotni, ha a motiváció belülről jön – mondta az Üzletemnek Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője és HR vezetője.

Varga Zsuzsanna tervei között szerepel, hogy létrehoz egy alapítványt és hatékonyan működteti azt. Cégének, az Arconicnak kiemelten fontos az oktatás, a fiatal nemzedék támogatása, hiszen voltak olyan tinédzserek, akiknek másfél évig otthonról kellett tanulni a koronavírus járvány miatt. Ha arra is kíváncsi, hogy Zsuzsanna milyen önkéntes munkát végezne, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 299. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Nem a pozícióban hiszek, hanem abban, hogy tudok-e hatni a környezetemre és tudom-e azt formálni a megfelelő időben a megfelelő embereken keresztül úgy, hogy értéket teremtsünk. Képes vagyok folyamatosan megújulni, gyorsan felismerni a megfelelő vezetői eszközöket, amelyeket alkalmazva az adott helyzetben a kockázatok felmérésével, de nem elhúzva az időt tudok döntést hozni.

Milyen távra tervez?

– Minden korszakomban vannak új kihívásaim, amikor már nem leszek képes értéket teremteni, hiszem, hogy felismerem azt és képes leszek, ha nem is visszavonulni, de váltani az akkori lehetőségeim és képességeimnek megfelelően.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egy Alapítványt létrehozni, és hatékonyan működtetni azt.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Igyekszem minden helyzetben tanulni, akár a vezetőimtől, akár szakemberektől, de sokat tanultam a termelésben dolgozóktól is. A legtöbbet Édesapámtól, a kitartást, a megújulást, azt, hogy nincs lehetetlen csak máshogy kell hozzáállni, próbálni. Azt, hogy mindig tudni kell felállni és újrakezdeni, vagy folytatni, és ami nem sikerül, az nem szégyen, hanem egy olyan helyzet, amit esélyként kaptunk, hogy tanuljunk belőle.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem a feladatokat annak megfelelően megosztani, ami kellően illeszkedik az egyéniségükhöz, szakmai tudásukhoz. Fontos, hogy élvezzék, amit csinálnak, és közben igyekszem olyan feladatokba is bevonni őket, ahol ki tudják próbálni magukat vagy olykor a komfortzónáikon kívül is kell lenniük. Abban hiszek, hogy akkor tudunk megfelelően alkotni, ha a motivációjuk belülről jön.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ahol emberekkel lehet dolgozni, ott bármiben. Akkor lennék nehéz helyzetben, ha csak gépekkel kellene kapcsolatban lennem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Vállalat érdekeinek megfelelően igyekszem feltérképezni, hol tudok a személyes kapcsolatépítési képességemmel segíteni, új lehetőségeket, új ismereteket találni. Nyitottnak és befogadónak tartom magam kiemelten az új üzleti kapcsolatok terén.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen, értéket nem teremtő dolgokra, de igyekszem megtalálni az értelmet és rejtőző lehetőségeket ezekben is.

Mivel lehet felbosszantani?

– A „Nem lehet” kifejezéssel, ha valaki akkor mond nemet, amikor még át sem gondolta azt. És a „lustasággal”, ha valaki a személyes kényelme miatt üzleti fejlődési lehetőségeket szalaszt el.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Alapértékem és mindennapjainak része az önkénteskedés, keresem a lehetőséget, hol van szükség segítségre, akár magán akár munkahelyi téren egyaránt. Leginkább az integrálás a kedvenc területem, hiszem, hogy ha többféle más kultúrával, élethelyzettel, megélésekkel, élményekkel, fájdalmakkal, tapasztalatokkal rendelkező emberek kerülnek valamilyen céllal egy csoportba, akkor valami olyan jön létre, ami értéket teremt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ami azt az érteket és érzést adja, amire éppen szükségünk van.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az aktív sport, kulturális feltöltődés, ha lehet a Családommal együtt és az önkéntes tevékenykedés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 19:20:00
A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS