Tóth Csaba: Jó csapattal még sokáig szeretnék minél több üzleti sikert elérni

Tóth Csaba: Jó csapattal még sokáig szeretnék minél több üzleti sikert elérni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 26., 11:24

Őszinteséggel, következetességgel és felelősséggel motiválom a kollégáimat. Nagyon bízom abban, hogy ezek újra ismert fogalmak lesznek a fiatalok körében, én ezen dolgozom – mondta az Üzletemnek Tóth Csaba, a CBRE Hotel üzletágának vezetője.

Tóth Csaba azt mondja, rengeteg tanult Demján Sándortól, a VOSZ néhai elnökétől, sokat köszönhetett neki. A kollégái pedig minden bizonnyal azt köszönhetik Tóth Csabának, hogy bevonja őket a komoly feladatokba, autonómiát biztosít a számukra és megadja a bizonyítás lehetőségét. Ha érdekli, hogy Csaba miként építi az üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 397. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Önmagában nagy eredménynek tartom, hogy az eddigi 25 éves karrierem során az üzleti élet sok területén érhettem el sikereket csapataimmal. Nem akarok egyet kiemelni, hiszen ezek nem összehasonlíthatóak és az életem különböző ciklusában értem el őket. Csupán szimbolikusan említek meg párat: része lehettem az ország legnagyobb és legsikeresebb diákvállalkozása vezetőségének már az egyetemi éveim alatt; a TriGránit felemelkedésében aktív szerepet játszhattam a finanszírozás, üzletfejlesztés, ingatlanfejlesztés és vagyonkezelés területén; pénzügyi elemzőként kezdtem és vezérigazgató is voltam, nagyszerű utazás volt. Nemrég egy új és legalább annyira izgalmas utazásba kezdtem a CBRE-nél és bízom abban, hogy ez is legalább annyira sikeres és érdekes lesz. 

Milyen távra tervez?

– Ha az üzleti karrierre gondol, akkor így, ötvenhez közel azt gondolom, hogy még 15 év biztosan bennem van, feltéve, hogy szeretem és élvezem azt, amit csinálok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nem vagyok egocentrikus és extrovertált sem. Nem akarok nyilvános elismeréseket és nem megszerzett pénzben mérem a szakmai elismerést. Jó hangulatban, jó csapattal szeretnék még sokáig minél több üzleti sikert elérni a magam, csapatom és partnereim megelégedésére egyszerre.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag nem kérdés, hogy Demján Sándortól. Elképesztően magával ragadó személyiség volt, engem pont azokban az éveimben ért a szerencse, hogy a közvetlen környezetében dolgozhattam, amikor a legnyitottabb voltam a tanulásra, a víziók, tanácsok és tanulságok magamba szippantására és feldolgozására. Rengeteget tanultam és köszönhetek Neki.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Őszinteséggel, következetességgel és felelősséggel. Nagyon bízom abban, hogy ezek újra ismert fogalmak lesznek a fiatalok körében, én ezen dolgozom. Az őszinteség a tisztelet jele és eszköze, a következetes vezető körül lojálisak a munkatársak, az elismerés egyik legjobb eszköze pedig a munkatársak felruházása felelősséggel, bevonásuk komoly feladatokba, autonómia biztosítása, a bizonyítás lehetőségének megadása.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pont jó helyen vagyok: a vendéglátásban. Habár most egyelőre több az irodai teendőm ebben az iparágban, de talán egyszer nyitok majd egy kis bárt, ahova meghívhatom barátaimat és sokszor visszatérő vendégeket üdvözölhetek majd.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Közvetlenséggel és bizalommal. Maximális bizalommal vagyok kezdettől fogva azok iránt, akikkel együtt szeretnék működni és én is arra törekszem, hogy soha ne okozzak csalódást. Az ilyen alapon kialakult üzleti kapcsolatok nagyon sokáig szilárdak maradnak.

Mire sajnálja az idejét?

– Mellébeszélésre, parttalan vitákra és a részleteken történő fennakadásra. Pragmatikus és konstruktív ember vagyok, a megoldásokra akarok koncentrálni, nem a problémák ismételgetését hallgatni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kettős mérce alkalmazásával az én irányomba, vagy bárkivel szemben, akit tisztelek és szeretek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármit, amiben hasznos tudok lenni, nem konkretizálnám. A gyerekek, az önhibájukon kívül bajba jutottak és nélkülözők (legyenek emberek vagy állatok) minden segítséget megérdemelnek, feltétel nélkül. Igyekszem a magam részét is kivenni a támogatásukból.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, oktatás, látókör szélesítése, információk megszerzése és egy objektív világkép kialakítása – ezek mind azon területek közé tartoznak, amelyekre szívesen áldozok és áldoznék többet is, ha tudnék. Erre buzdítok másokat is!

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden, ami a rohanó és zajos életünk kontrasztja, például a baráti beszélgetések; pipázni a teraszon és közben elmélkedni, vagy éppen ülni a vízparton órákig és halra várni nyugodtan, miközben élvezem a természet nyugalmát.

(Fotók: CBRE)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS