Tóth Csaba: Jó csapattal még sokáig szeretnék minél több üzleti sikert elérni

Tóth Csaba: Jó csapattal még sokáig szeretnék minél több üzleti sikert elérni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 26., 11:24

Őszinteséggel, következetességgel és felelősséggel motiválom a kollégáimat. Nagyon bízom abban, hogy ezek újra ismert fogalmak lesznek a fiatalok körében, én ezen dolgozom – mondta az Üzletemnek Tóth Csaba, a CBRE Hotel üzletágának vezetője.

Tóth Csaba azt mondja, rengeteg tanult Demján Sándortól, a VOSZ néhai elnökétől, sokat köszönhetett neki. A kollégái pedig minden bizonnyal azt köszönhetik Tóth Csabának, hogy bevonja őket a komoly feladatokba, autonómiát biztosít a számukra és megadja a bizonyítás lehetőségét. Ha érdekli, hogy Csaba miként építi az üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 397. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Önmagában nagy eredménynek tartom, hogy az eddigi 25 éves karrierem során az üzleti élet sok területén érhettem el sikereket csapataimmal. Nem akarok egyet kiemelni, hiszen ezek nem összehasonlíthatóak és az életem különböző ciklusában értem el őket. Csupán szimbolikusan említek meg párat: része lehettem az ország legnagyobb és legsikeresebb diákvállalkozása vezetőségének már az egyetemi éveim alatt; a TriGránit felemelkedésében aktív szerepet játszhattam a finanszírozás, üzletfejlesztés, ingatlanfejlesztés és vagyonkezelés területén; pénzügyi elemzőként kezdtem és vezérigazgató is voltam, nagyszerű utazás volt. Nemrég egy új és legalább annyira izgalmas utazásba kezdtem a CBRE-nél és bízom abban, hogy ez is legalább annyira sikeres és érdekes lesz. 

Milyen távra tervez?

– Ha az üzleti karrierre gondol, akkor így, ötvenhez közel azt gondolom, hogy még 15 év biztosan bennem van, feltéve, hogy szeretem és élvezem azt, amit csinálok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nem vagyok egocentrikus és extrovertált sem. Nem akarok nyilvános elismeréseket és nem megszerzett pénzben mérem a szakmai elismerést. Jó hangulatban, jó csapattal szeretnék még sokáig minél több üzleti sikert elérni a magam, csapatom és partnereim megelégedésére egyszerre.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag nem kérdés, hogy Demján Sándortól. Elképesztően magával ragadó személyiség volt, engem pont azokban az éveimben ért a szerencse, hogy a közvetlen környezetében dolgozhattam, amikor a legnyitottabb voltam a tanulásra, a víziók, tanácsok és tanulságok magamba szippantására és feldolgozására. Rengeteget tanultam és köszönhetek Neki.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Őszinteséggel, következetességgel és felelősséggel. Nagyon bízom abban, hogy ezek újra ismert fogalmak lesznek a fiatalok körében, én ezen dolgozom. Az őszinteség a tisztelet jele és eszköze, a következetes vezető körül lojálisak a munkatársak, az elismerés egyik legjobb eszköze pedig a munkatársak felruházása felelősséggel, bevonásuk komoly feladatokba, autonómia biztosítása, a bizonyítás lehetőségének megadása.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Pont jó helyen vagyok: a vendéglátásban. Habár most egyelőre több az irodai teendőm ebben az iparágban, de talán egyszer nyitok majd egy kis bárt, ahova meghívhatom barátaimat és sokszor visszatérő vendégeket üdvözölhetek majd.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Közvetlenséggel és bizalommal. Maximális bizalommal vagyok kezdettől fogva azok iránt, akikkel együtt szeretnék működni és én is arra törekszem, hogy soha ne okozzak csalódást. Az ilyen alapon kialakult üzleti kapcsolatok nagyon sokáig szilárdak maradnak.

Mire sajnálja az idejét?

– Mellébeszélésre, parttalan vitákra és a részleteken történő fennakadásra. Pragmatikus és konstruktív ember vagyok, a megoldásokra akarok koncentrálni, nem a problémák ismételgetését hallgatni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kettős mérce alkalmazásával az én irányomba, vagy bárkivel szemben, akit tisztelek és szeretek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármit, amiben hasznos tudok lenni, nem konkretizálnám. A gyerekek, az önhibájukon kívül bajba jutottak és nélkülözők (legyenek emberek vagy állatok) minden segítséget megérdemelnek, feltétel nélkül. Igyekszem a magam részét is kivenni a támogatásukból.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, oktatás, látókör szélesítése, információk megszerzése és egy objektív világkép kialakítása – ezek mind azon területek közé tartoznak, amelyekre szívesen áldozok és áldoznék többet is, ha tudnék. Erre buzdítok másokat is!

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden, ami a rohanó és zajos életünk kontrasztja, például a baráti beszélgetések; pipázni a teraszon és közben elmélkedni, vagy éppen ülni a vízparton órákig és halra várni nyugodtan, miközben élvezem a természet nyugalmát.

(Fotók: CBRE)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS