Székely Viola: Az emberközpontúság és a szakmaiság híve vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 29., 10:00

Hiszem azt, hogy az élethosszig tartó tanulás megújult erőt és ötleteket ad a haladáshoz – mondta az Üzletemnek Székely Viola, a CoronEXIT Leader – KoronEXIT Vezető Program társalapítója.

Székely Viola szeret meglepetést okozni, maradandó élményt nyújtani az embereknek a tanulás terén. Végtelenül izgalmasnak találja a tudomány világát. Ő maga a LEGO ® Robotics Coach és a LEGO ® Serious Play módszertan képviselője. Pályafutása során sokféle csúcsot elért már a szakmában, de a szakmán kívül egy 3 ezres hegycsúcs meghódítása még vár rá – persze ahhoz bőven kell tréningezni. Talán egyszer még egy egyetem katedráján vagy egy elit gimnázium tanárai között is találkozhatunk vele. Hogy mit tanítana? Az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 176. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem tudnék egyetlen csúcsot definiálni, hiszen minden életszakasznak megvannak a sajátos igényei és megélései. Bármilyen feladatot szánt nekem a sors, megpróbáltam megtalálni benne a kihívást, ami engem motivál és kihozni belőle a legtöbbet. Többször is sikerült. Volt, amikor sokat kellet utazni és működtetni rendszereket. Akkor az volt a csúcs. Volt, amikor egy konferencián vagy egy izgalmas tréningen vettem részt. Ez volt a csúcs. És volt, amikor oktattam és a csapatom dobogós lett. Nos, talán ez a csúcs…

– Milyen távra tervez?

– Inkább újratervezek. Többször is. Ahogy bővülnek a fejlődő technológia adta lehetőségek, változnak a felhasználói szokások és igények és ennek minden pillanatban meg kell felelni. Ezért a célok is folyamatosan változnak. Keresem az új tapasztalatokat, mert ha szükségszerűvé válik, tudnom kell kezelni a változásokat.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék továbbra is minél több meglepetést okozni, maradandó élményt nyújtani embereknek a tanulás terén. Hiszem azt, hogy az élethosszig tartó tanulás megújult erőt és ötleteket ad a haladáshoz. Másrészt 3000-es csúcsot még nem másztam meg. Hát nagyon szeretném!...

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek tartom magam. Még az általános iskolában volt nekem egy matematika tanárnőm, aki megszerettette velem a tantárgyat. Ő volt az, aki megmutatta nekem az irányt, és nem tévedett. Később, de még a karrierem elején, volt egy nagyon elszánt, sokoldalú, karizmatikus főnököm. Nem volt egy egyszerű eset, de nagy nyomot hagyott bennem. Talán tőle tanultam a legtöbbet és utólag hálás is vagyok érte. Megtanultam tőle fókuszálni a célra, majd jól szervezett munkával és csapattal elérni azt. Úgy felkészülni a tárgylásokra, hogy annak eredménye legyen. Érezni az üzleti élet pulzusát és nem csak szeleteket kóstolgatni.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A tudomány világa végtelenül izgalmas. Sok benne az innováció. Kis és nagy vállalkozások folyamatosan megújulnak és ez a megújulás biztosítja számukra a fenntarthatóságot. Így van ez a mindennapokban a munkahelyen, kollégákkal is. Ha hozzáadunk egy csipetnyi ötletet, a munka sokkal izgalmasabbá válik. Én ezt a szemléletet próbálom vonzóvá tenni leginkább azzal a céllal, hogy átadjam a folyamatos tanulás és a megújulás lehetőségének az élményét. Ha a mindennapi munkához hozzáadunk egy csipetnyi ötletet, máris sokkal szívesebben tesszük a dolgunkat, hatékonyabban, eredményesebbek vagyunk.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Furcsán hangzik, de valamilyen elit gimnáziumban vagy egyetemen tanítanék gyakorlati és elméleti fizikát. Mai napig izgatnak a fizikai jelenségek, amelyek minket körülvesznek, és ezt az élményt szívesen átadnám érdeklődő diákoknak. Az űrkutatás is izgalmas terület, főleg azért, mert ha innovációról beszélünk, akkor itt bőven van benne.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az üzleti kapcsolatépítésnek minden válfaját kipróbáltam. Leginkább az emberközpontúság és a szakmaiság híve vagyok. Csak így alakulhat ki egy kölcsönös és hosszútávú bizalom, amely megalapozza a jó együttműködést. Az ügyfelet ápolni kell, meg kell érteni igényeit, de tudni kell tanácsot is adni neki jó gyakorlatok példáin keresztül. Ha ebben hiteles tudsz lenni, nyert ügyed van.

– Mire sajnálja az idejét?

– Vásárlásra. Nagy a választék. Most éppen mit próbáljak ki? Vajon le van járva? Mi az összetétele? Apró betűs. Nem látom. Önkiszolgáló kassza. Újból kézbe kell venni mindent. Hol a vonalkód? Tolom a nehéz kosarat. Hová is parkoltam? Bepakolni. Kipakolni…

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha egy vezető nem tudja a csapatát motiválni, ha nem tud magyarázatot adni tetteire, nem tud a csapatának célokat kitűzni, ha nem kezeli embereit egyenlő módon és én vagyok a csapatban, akkor az nagyon tud bosszantani.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Voltam már Vöröskereszt önkéntes. Most szívesen segítenék a hegyimentőknek. Persze, komoly edzés kell hozzá, de behoznám.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A minőségi bőrcipőt megfizetem. Mert elegáns vagy sportos, mert kényelmes és szellőző, mert tartós, mert jól érzem benne magam. Ha pedig meguntam, akkor más is hordhatja…

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A hegymászás és a kerékpározás. Hetente többször is letekerek napi egy órát, hétvégén pedig szinte biztos a budai hegyekben lehet velem találkozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 11:26:37
Egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhídon és a hozzá tartozó húsüzletben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A vágóhídon olyan súlyos higiéniai problémákat tártak fel az ellenőrök, hogy annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS