Szabó Zoltán: Gyors döntést kell hozni, ha adódik egy lehetőség

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 21., 10:00

Szeretnék egyszer egy kis hazai céget felnevelni és nemzetközi sikerre vinni – mondta az Üzletemnek Szabó Zoltán, a British Telecommunications magyarországi ügyvezető igazgatója.

Szabó Zoltán sok mindent megtanult eddigi pályafutása során, például azt, hogy nem feltétlenül hasznos egy következő feladatról álmodozni. Édesapjától tanulta a szakmai alázatot, a sporttól pedig azt, hogy olykor veszít az ember, de azt emelt fővel kell elviselni. Ha az is érdekli, hogy Zoltán hogyan építi az üzleti kapcsolatait, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 223. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert eddig mindig egyre érdekesebb, nagyobb, összetettebb feladatokkal találtam magam szemben. Így folyamatosan úgy éreztem, hogy elértem egy helyi maximumra, ami után persze mindig valami még nagyobb felelősséggel járó kihívás várt.

Milyen távra tervez?

– Két fontos dolgot biztosan megtanultam eddigi karrierem során. Az első, hogy nem feltétlenül hasznos, ha a következő feladatról álmodozunk. A tervezgetés elviszi a fókuszt arról, amit az adott kihívásból ki tudunk hozni, nem fogjuk tudni a maximumot adni. A másik tanulság, hogy a karrierlehetőségek nem feltétlenül akkor adódnak, amikor várjuk őket. Ha viszont adódik egy lehetőség, akkor gyors döntést kell hozni, és felugrani a robogó vonatra, ami éppen áthajt azon az állomáson, ahol állunk. Még akkor is, ha a végállomás ismeretlen.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egyszer egy kis hazai céget felnevelni és nemzetközi sikerre vinni. Sokat tanultam a multinacionális környezetben. Mindezen tudást ötvözve a kisebb méretekből, egyszerűbb tulajdonosi struktúrából adódó agilitással nyerő recept lehet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai alázatot és tisztességet édesapámtól tanultam. Válogatott kenusként az edzőm, a versenytársaim és a Duna a fair-playre nevelt. A sport megtanított alázattal nyerni, emelt fővel veszíteni, és mindig felállni a földről. A szakmában igyekeztem olyan kollegákkal körülvenni magam – legyen az csapattárs vagy főnök –, akik valamiben jobbak, mint én. Tőlük is rengeteget tanulhattam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindenkinek képessége szerint megadni a legnagyobb szabadságot. Olyan kollegákkal szeretek együtt dolgozni, akiket ez motivál és értékelik, élvezik a szabadon alkotás, szárnyalás élményét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az informatika és távközlés világa, ahol az egész eddigi karrierem éltem, rengeteg izgalmat tartogat még. Különösen érdekesek lehetnek a más iparágakkal közös határterületek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Akár üzleti, akár nem, a kapcsolatoknak a bizalmon és az őszinteségen kell alapulnia.

Mire sajnálja az idejét?

– A mellébeszélésre és a túlzott adminisztrációra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Rosszul viselem, ha valaki félrevezet, átvág.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen segítek gyerekek körül, legyen szó akár a helyi óvodáról vagy szeretetotthonról.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Közös élményekre a családommal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Gyerekeim mindig megnevettetnek, és elfelejtetik velem az esetleges napi gondokat, kudarcokat. Ha az időbeosztásom és az időjárás is engedi, szívesen töltök egy órát egyedül a vízen evezve.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS