Szabó Béla Attila: Megtanultam türelmesnek lenni

Szabó Béla Attila: Megtanultam türelmesnek lenni
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 25., 11:00

Minden eddig munkahelyemen megtaláltam azt az 1-2 embert, aki a tudásával és attitűdjével új szintre emelte a szakmai és vezetői tudásomat – mondta az Üzletemnek Szabó Béla Attila, a Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

Szabó Béla Attilát 2017-ben nevezték ki a Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatójának. Fő feladata az volt, hogy integráltabb és meglepőbb kommunikációt folytasson a vállalat az anyacéggel, a Deutsche Telekommal közösen kidolgozott célok és értékek mentén.A jövőben is aktívan részt kíván vállalni a kommunikációs és marketing iparág szakmai nívójának emelésében. Ha kíváncsi rá, hogy Szabó Béla Attila mit gondol Daniel Pink vezetési modelljéről, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 301. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Olyan pozíciót, feladatot, helyzetet, amikor hatással tudok lenni arra, hogy az ország vagy annak valamilyen fontos része szignifikánsan javuljon, fejlődjön. Olyan hosszú távú projectet vezetni, amely elhelyezi Magyarországot a globális térben. Jelenleg sokszor érzem azt, hogy ebben már benne vagyunk a csapatommal.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra. Megtanultam türelmesnek lenni, előrelátóan építkezni, a kollégáim, a működés és az ambíciók tekintetében egyaránt.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Cannes Festival of Creativity-n aranyat, vagy valami csoda folytán titanium díjat nyerni. Plusz aktívan részt vállalni a kommunikációs és marketing iparág szakmai nívójának az emelésében.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Minden eddig munkahelyemen megtaláltam azt az 1-2 embert, aki a tudásával és attitűdjével új szintre emelte a szakmai és vezetői tudásomat. Érdekes módon idővel egyre több ilyen fontos emberrel hoz össze a szakmai ambícióm.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximálisan követen Daniel Pink modelljét: autonómiát (autonomy), szakmai fejlődési lehetőséget (mastery) és valamilyen nemes célt, létcélt (purpose) kell nyújtani. Ez a hármas segít abban, hogy a kollégák ne utasításokat kövessenek, hanem önálló döntéseket hozva alakítsák a saját témáikat, ügyeiket. Ezzel és a digitális világ lehetőségeinek maxolásával tudnak a saját életük nyerteseivé válni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Kreatív concepter, tanácsadó és startupper „szakmákban”.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Igyekszem láthatóvá tenni magam különböző témák mentén egyrészt a közösségi média terében, másrészt konferenciákon. Ezeken a helyeken keresem a kapcsolódásokat, a kölcsönös értékteremtés lehetőségét. Ezen túl elég aktív vagyok a városi események és kulturális történések terén, itt igyekszem minél több emberrel „összeakadni”. Plusz elég sokfelé élünk, így a társadalom szocio-demográfiai szövetében aktívan benne vagyunk.

Mire sajnálja az idejét?

– Az alvásra és a repülővel való utazásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Elsősorban azzal, ha valaki a rutinban találja meg a kiteljesedést. Illetve azzal, ha valaki kedvesen nem egyenes.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Személyes érintettségnél fogva a feleségemmel próbálunk egy társadalmi vállalkozást létrehozni a fogyatékkal élő családok mindennapjainak feljavítására.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családi kikapcsolódásra, könyvekre, cipőkre és bicajokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A bringázás és a disztópikus regények.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-10 10:20:02
Szinte minden cégnek van már valamilyen biztosítása. Leginkább kötelező és casco, de a vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás is népszerű, miközben a kibertámadások ellen csak 100-ból 2 cég védekezik – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből.
2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS