Szabó Béla Attila: Megtanultam türelmesnek lenni

Szabó Béla Attila: Megtanultam türelmesnek lenni
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 25., 11:00

Minden eddig munkahelyemen megtaláltam azt az 1-2 embert, aki a tudásával és attitűdjével új szintre emelte a szakmai és vezetői tudásomat – mondta az Üzletemnek Szabó Béla Attila, a Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

Szabó Béla Attilát 2017-ben nevezték ki a Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatójának. Fő feladata az volt, hogy integráltabb és meglepőbb kommunikációt folytasson a vállalat az anyacéggel, a Deutsche Telekommal közösen kidolgozott célok és értékek mentén.A jövőben is aktívan részt kíván vállalni a kommunikációs és marketing iparág szakmai nívójának emelésében. Ha kíváncsi rá, hogy Szabó Béla Attila mit gondol Daniel Pink vezetési modelljéről, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 301. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Olyan pozíciót, feladatot, helyzetet, amikor hatással tudok lenni arra, hogy az ország vagy annak valamilyen fontos része szignifikánsan javuljon, fejlődjön. Olyan hosszú távú projectet vezetni, amely elhelyezi Magyarországot a globális térben. Jelenleg sokszor érzem azt, hogy ebben már benne vagyunk a csapatommal.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra. Megtanultam türelmesnek lenni, előrelátóan építkezni, a kollégáim, a működés és az ambíciók tekintetében egyaránt.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Cannes Festival of Creativity-n aranyat, vagy valami csoda folytán titanium díjat nyerni. Plusz aktívan részt vállalni a kommunikációs és marketing iparág szakmai nívójának az emelésében.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Minden eddig munkahelyemen megtaláltam azt az 1-2 embert, aki a tudásával és attitűdjével új szintre emelte a szakmai és vezetői tudásomat. Érdekes módon idővel egyre több ilyen fontos emberrel hoz össze a szakmai ambícióm.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximálisan követen Daniel Pink modelljét: autonómiát (autonomy), szakmai fejlődési lehetőséget (mastery) és valamilyen nemes célt, létcélt (purpose) kell nyújtani. Ez a hármas segít abban, hogy a kollégák ne utasításokat kövessenek, hanem önálló döntéseket hozva alakítsák a saját témáikat, ügyeiket. Ezzel és a digitális világ lehetőségeinek maxolásával tudnak a saját életük nyerteseivé válni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Kreatív concepter, tanácsadó és startupper „szakmákban”.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Igyekszem láthatóvá tenni magam különböző témák mentén egyrészt a közösségi média terében, másrészt konferenciákon. Ezeken a helyeken keresem a kapcsolódásokat, a kölcsönös értékteremtés lehetőségét. Ezen túl elég aktív vagyok a városi események és kulturális történések terén, itt igyekszem minél több emberrel „összeakadni”. Plusz elég sokfelé élünk, így a társadalom szocio-demográfiai szövetében aktívan benne vagyunk.

Mire sajnálja az idejét?

– Az alvásra és a repülővel való utazásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Elsősorban azzal, ha valaki a rutinban találja meg a kiteljesedést. Illetve azzal, ha valaki kedvesen nem egyenes.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Személyes érintettségnél fogva a feleségemmel próbálunk egy társadalmi vállalkozást létrehozni a fogyatékkal élő családok mindennapjainak feljavítására.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családi kikapcsolódásra, könyvekre, cipőkre és bicajokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A bringázás és a disztópikus regények.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS