Szabados Richárd: Amit el tudok képzelni, azt meg is tudom valósítani

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 21., 10:00

Jelenleg a pandémia okozta gazdasági és pénzügyi válság megoldása az egyetlen, ami a szakmai bakancslistámon szerepel – mondta az Üzletemnek Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője.

Szabados Richárd szeretne könyvet írni, tanítani, és még egy sport klub vezetése is megfordult a fejében. Természetesen ezekben a hetekben a koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek legyőzése viszi el minden idejét és energiáját. Szereti az újdonságokat, például ismeretlenül hív meg érdekes embereket egy-egy nem szakmai beszélgetésre. Azt mondja, meglepte, hogy sokan mennyire nyitottak az ötletre. Minden évben kitalál egy gyermekeknek szóló jótékonysági rendezvényt, mert a mesékben ugyanúgy hisz, mint a fair play-ben. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 174. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az Erste Bank vállalati üzletágának elmúlt 4 évét. Sereghajtóból lettünk elől haladók, mind Magyarországon, mind a környező országokban működő Erste bankok összehasonlításában. Megdupláztuk a piaci részesedésünket, piacvezetők vagyunk ügyfél-elégedettségben és a kollégáim elkötelezettsége is nagyon magas. Rettentő büszke vagyok a csapatomra.

– Milyen távra tervez?

– Csak hosszú távra érdemes tervezni, az más kérdés, hogy a terveket mindig le kell tudni bontani kis lépésekre, mert az hoz mozgásba, az energizál. Úgy vagyok vele, amit el tudok képzelni, azt meg is tudom valósítani. Csak idő és akarat kérdése.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg a pandémia okozta gazdasági és pénzügyi válság megoldása az egyetlen, ami a listámon van. Ezek a válságok – szerencsére – csak tízéves ciklusokban jönnek elő, sok nem lesz az életünkben, ezért ez most minden gondolatomat uralja. Ha kicsit jobban süt majd a nap, akkor szívesen kipróbálnám magam külföldön is.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudnék egy személyt mondani. Rengeteg pozitív emlékem van korábbi tanáraimról, mentoraimról. Szüleimtől bölcsességet, gyermekeimtől türelmet lehet tanulni. Szakmailag csak a tapasztalat hozza meg az igazi tudást, és rengeteg haszna van az elkövetett hibáknak is.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Csak a személyes példamutatásban hiszek. Mindannyian akarva-akaratlanul is vezetői mintákat követünk, vagy azoknak akarunk megfelelni. Ha a kollégáim azt látják rajtam, hogy odateszem magam, akkor követni fognak, és nincs szükség más motivációra. Persze, nem lehet mindig a legmagasabb hőfokon égni, de ha valaki hiteles, akkor a hullámvölgyekben is megmarad a csapat egysége.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy napig tudnám sorolni, annyi minden vonz. Szeretnék tanítani, könyvet írni, de még egy sport klubot is vezetni. Szívesen lennék Mr. Wolf is, de nem egy Tarantino filmben.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Húsz éve értékesítésből élek, hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen izgalmas szakmát adott a kezembe és minden egyes nap megismerhetek egy új ügyfelet, egy új történetet. Tudatosan már nem kell építenem az üzleti kapcsolataimat, de új dolgokat mindig szeretek kipróbálni, most például érdekes embereket invitálok meg ismeretlenül egy (nem szakmai) beszélgetésre. Számomra is meglepetés, hogy milyen nagy számban nyitottak erre az emberek, sajnálom, hogy ezt nem kezdtem el korábban.

– Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges – de néha szükséges – csatározások nagyon el szokták vinni az energiámat, és jobb lenne ezeket az időket hasznosabb dolgokra fordítani.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Az igazságtalansággal. Vidéki srác vagyok, hiszek a mesékben és a fair play-ben. Ha nem ezzel találkozom, akkor megváltozik a szemem színe.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden évben kitalálok egy jótékonysági rendezvényt, ami a gyermekeket célozza. Nagyon szeretek személyesen is részt venni az eseményeken. A gyermeki visszajelzéseknél nincs őszintébb dolog a világon. Ezen kívül egy családi alapítvány indításán is dolgozom jelenleg.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásokra és könyvekre. Mindkettő többszörösen adja vissza élményben a ráfordított összegeket. De valószínűleg a Lego gyárban is ki lehet téve, be is keretezve, a családi fotónk, a gyerekek miatt…

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Vezetés közben a zenehallgatás (Hanoi Rocks!), sportolásként a snowboard, barátaimmal a bárpult támasztás, gyermekeimmel a biciklizés – és egy nehéz nap után hullafáradtan az ágyba esés.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS