Simon Erika: Sokszínű csapattal csodákra lehetünk képesek

Simon Erika: Sokszínű csapattal csodákra lehetünk képesek
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 10. 20., 09:20

Azonnal reagálok minden olyan megkeresésre, aminél az a benyomásom, hogy valaminek épp ideje van – mondta az Üzletemnek Simon Erika szervezetfejlesztő, mentálhigiénés szakember, jogi szakokleveles közgazdász.

Simon Erika minden kollégájáról feltételezi, hogy a lehető legjobbat akarja nyújtani. Hisz abban, hogy pusztán támogató jelenléttel is lehet erősíteni a fiatalokat – nem véletlen, hogy szívesen dolgozna tanárként. Az üzleti kapcsolatok építésében gyakran hallgat a megérzéseire. És hogy ne csak a szakmáról essen szó: imádja a tiramisut és a csocsózást. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 491. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mivel a multinacionális vállalati munka, a közigazgatási munka és a vállalkozói lét is ismerős számomra, ezért többféle csúcs volt már eddig. Az egyik ilyen, amikor projektvezetőként egy 1 Mrd-os közigazgatási projektet sikerült határidőre, a tervezett költségkerettel lezárni. Mindannyian tudjuk, hogy ez kevésbé jellemző az ilyen projekteknél. De ugyanígy nagyon szívesen emlékszem vissza arra is, amikor egy hatnapos női vállalkozásindítási tréning után azt mondta egy résztvevő, hogy az egész életét változtattam meg. Ez is egyértelműen csúcspont. És máig emlékszem arra is, pedig már lassan huszonöt éve volt, amikor a Figyelő hetilap egy általam meghatározott fogalommal hirdetett egy új szakmai területet bemutató rendezvényt. Szórakoztató volt, hogy a szó nélküli felhasználást egy ingyenes részvételi lehetőséggel igyekeztek kompenzálni, de egyben megtisztelő is a „lenyúlás”.

Milyen távra tervez?

– Mindig mindent egyszerre „örökre”, és egyszerre csak az adott pillanatra fókuszálva.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Olaszul előadást tartani arról, hogyan befolyásolja a vezetők világképe azt, hogy milyen elkötelezettek lesznek a munkatársaik, milyen teljesítményt tudnak majd nyújtani.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A kiégett informatikus kollégák motiválásához az informatikai projekt vezetésekor pontosan ugyanazok a képességek kellettek, amelyekre akkor tettem szert, amikor el kellett érnem, hogy a három évesem ne menjen ki papucsban télen. A lányaim, a gyereknevelés nagyon sokat tanított, nagyon sokat adott hozzá az egyetemen a vezetés-szervezés szakirányon kapott tudáshoz, ami viszont kőkemény alap volt, és máig hálás vagyok érte a tanáraimnak.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Azzal a feltételezéssel dolgozom, hogy alapvetően a lehető legjobbat akarják nyújtani, csak nem kell akadályoznom őket ebben, és építeni kell arra, hogy mindenkinek máshol vannak az erősségei. Egy sokszínű csapattal csodákat lehet megvalósítani.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Tanárként. Azt gondolom, hogy az egyik olyan szakma, ahol a legerősebben lehet segíteni emberek, közösségek fejlődését, ezáltal befolyásolni egy egész ország jövőjét.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Hallgatok a megérzéseimre, és azonnal reagálok minden olyan megkeresésre, aminél az a benyomásom, hogy valaminek épp ideje van, ezért többen fogunk most épp kapcsolódni, hogy valóra váltsuk. Ugyanígy, én is felveszem azokkal a kapcsolatot, akár régi ismerős, akár szinte vadidegen, akiknél az az érzésem van, hogy kellene beszélnünk, mi foglalkoztatja éppen és mi foglalkoztat engem.

Mire sajnálja az idejét?

– Egyértelműen a parkolóhely keresésre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor rosszul van kialakítva egy folyamat, ezért például egy ügyintézés sokkal több időt, energiát igényel, mint okvetlenül szükséges lenne. De ez persze nem csak, mondjuk, banki ügyintézés lehet, hanem jellemzően rosszul működik a szülőkkel való együttműködés a közoktatásban, teljesen feleslegesen rakva plusz terheket a szülőkre, jellemzően az anyákra.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Táborokban kamaszokkal történetek eljátszatása (pszichodráma asszisztens végzettségem is van) hozta sokszor azt a megélést, ami miatt bármikor nagyon szívesen lennék részese olyan projektnek, ahol már egy támogató jelenléttel is lehet erősíteni kamaszokat, fiatalokat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tiramisura! És most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Rómában élve nagyon könnyű igazán jó tiramisut ennem, amikor csak akarok.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyrészt katasztrófafilmek nézése, de visszasírom azt az időszakot, amikor otthon a teraszon hetvenkét tő muskátli volt, mert a muskátliról a száraz levelek és virágok leszedegetése tudott legjobban visszahozni a pörgésből, amikor folyamatos volt a munka. Abból az időszakból még azt hoztam el magammal, hogy ha van lehetőségem, akkor a csocsózást soha nem szabad kihagynom, tökéletes kikapcsolódás.

(Fotó: JOUCA portraits – Csató Zsuzsi)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS