Radeczky Zoltán: Azt is megtanultam, hogy mit és hogyan ne tegyek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 28., 10:15

Tervezéskor egy-két év a reális távlat, de ezen túl inkább több, hasonló értékű opció felállításával próbálkozom – mondja az Üzletemnek Radeczky Zoltán. Az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója nem szégyell kérdezni, ha valami újjal találkozik.

Radeczky Zoltán az AVON Magyarország első magyar nemzetiségű ügyvezető igazgatója. Azt tapasztalja, hogy a magyar vásárlók is egyre tudatosabban döntenek, előnyben részesítik a természetes alapanyagokkal készült kozmetikumokat. A cég versenyelőnyének tartja a tanácsadóik személyes tapasztalatból fakadó pozitív ajánlásait. Egyik kedvenc területe az egészségmegőrzés, s talán gyermekkori álmáról sem mondott le. Hogy mi ez? Megtudja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 78. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának a hat évvel ezelőtti kinevezésemet tartom, amikor az AVON Magyarország első magyar nemzetiségű ügyvezető igazgatójává léptettek elő.

Milyen távra tervez?

– Egyre több változóval kell számolnunk, ezért hosszútávú terveket nagyon nehéz következetesen végrehajtani. 1-2 év még reális távlat, de ezen túl inkább több, hasonló értékű opció felállításával próbálkozom, amelyek közül reaktívan lehet választani az idő elteltével.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Gyermekkori álmom egy profi sportcsapat ügyvezetőjeként dolgozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elődömtől, akivel 4 éven keresztül dolgoztunk együtt. Tőle nemcsak azt tanultam meg, hogy mit és hogyan tegyek, hanem azt is, hogy mit és hogyan ne.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem látok jelentős különbséget, szerintem Magyarországon is minden lehetőség adott ahhoz, hogy valaki fejlődjön és sikeres legyen, csak nyitottan kell eléjük állni.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Nem vagyok egy vállalkozó típus, de az egészségmegőrzés területe, legyen szó akár táplálkozásról vagy azt segítő tevékenységről, azt vonzónak találom.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Alapjában nagyon nyitott és kíváncsi személyiség vagyok, bármi érdekes, új területbe ütközöm, nem vagyok szégyenlős közvetlenül kérdezni.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges körökre. Igen céltudatos vagyok, ezért leginkább azt vallom, hogy ha valaki tudja, mit akar, akkor ne köntörfalazzon, hanem egyenes úton haladjon afelé, amit szeretne és vágjon bele.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A saját pénzemet? Igazából semmire, amitől úgy érzem, hogy jobban telik egy órám, napom, hetem vagy éppen hónapom.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az időpocsékolással. Az idő ugyanis az egyetlen soha meg nem újuló erőforrásom. Amiből ráadásul mindig kevesebb van, mint amennyit szeretnék.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Igazából bármilyen területen szívesen besegítek, ahol arra szükség van. Legjobban talán olyan helyen vállalnék önkéntes munkát, ahol a befektetett munka eredménye rögtön látható és érzékelhető. Az AVON-nal minden évben részt veszünk például a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet akcióin, legyen szó akár közös mézeskalácssütésről, vagy épp ruha-, vagy pénzadomány gyűjtéséről. Jó érzéssel tölt el, hogy munkánk valódi segítséget jelent és pontosan látom, hogy jó helyre kerülnek az adományok.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Számomra talán a legértékesebb idő az, amit a kisfiammal tölthetek. Ilyenkor van, hogy egymásnak dőlve csak ülünk a földön, beszélgetünk és közben videójátékozunk. Ezek az együtt töltött pillanatok azok, amelyek teljesen kikapcsolnak és amiért igazán érdemes élni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS