Radeczky Zoltán: Azt is megtanultam, hogy mit és hogyan ne tegyek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 28., 10:15

Tervezéskor egy-két év a reális távlat, de ezen túl inkább több, hasonló értékű opció felállításával próbálkozom – mondja az Üzletemnek Radeczky Zoltán. Az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója nem szégyell kérdezni, ha valami újjal találkozik.

Radeczky Zoltán az AVON Magyarország első magyar nemzetiségű ügyvezető igazgatója. Azt tapasztalja, hogy a magyar vásárlók is egyre tudatosabban döntenek, előnyben részesítik a természetes alapanyagokkal készült kozmetikumokat. A cég versenyelőnyének tartja a tanácsadóik személyes tapasztalatból fakadó pozitív ajánlásait. Egyik kedvenc területe az egészségmegőrzés, s talán gyermekkori álmáról sem mondott le. Hogy mi ez? Megtudja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 78. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának a hat évvel ezelőtti kinevezésemet tartom, amikor az AVON Magyarország első magyar nemzetiségű ügyvezető igazgatójává léptettek elő.

Milyen távra tervez?

– Egyre több változóval kell számolnunk, ezért hosszútávú terveket nagyon nehéz következetesen végrehajtani. 1-2 év még reális távlat, de ezen túl inkább több, hasonló értékű opció felállításával próbálkozom, amelyek közül reaktívan lehet választani az idő elteltével.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Gyermekkori álmom egy profi sportcsapat ügyvezetőjeként dolgozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elődömtől, akivel 4 éven keresztül dolgoztunk együtt. Tőle nemcsak azt tanultam meg, hogy mit és hogyan tegyek, hanem azt is, hogy mit és hogyan ne.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem látok jelentős különbséget, szerintem Magyarországon is minden lehetőség adott ahhoz, hogy valaki fejlődjön és sikeres legyen, csak nyitottan kell eléjük állni.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Nem vagyok egy vállalkozó típus, de az egészségmegőrzés területe, legyen szó akár táplálkozásról vagy azt segítő tevékenységről, azt vonzónak találom.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Alapjában nagyon nyitott és kíváncsi személyiség vagyok, bármi érdekes, új területbe ütközöm, nem vagyok szégyenlős közvetlenül kérdezni.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges körökre. Igen céltudatos vagyok, ezért leginkább azt vallom, hogy ha valaki tudja, mit akar, akkor ne köntörfalazzon, hanem egyenes úton haladjon afelé, amit szeretne és vágjon bele.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A saját pénzemet? Igazából semmire, amitől úgy érzem, hogy jobban telik egy órám, napom, hetem vagy éppen hónapom.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az időpocsékolással. Az idő ugyanis az egyetlen soha meg nem újuló erőforrásom. Amiből ráadásul mindig kevesebb van, mint amennyit szeretnék.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Igazából bármilyen területen szívesen besegítek, ahol arra szükség van. Legjobban talán olyan helyen vállalnék önkéntes munkát, ahol a befektetett munka eredménye rögtön látható és érzékelhető. Az AVON-nal minden évben részt veszünk például a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet akcióin, legyen szó akár közös mézeskalácssütésről, vagy épp ruha-, vagy pénzadomány gyűjtéséről. Jó érzéssel tölt el, hogy munkánk valódi segítséget jelent és pontosan látom, hogy jó helyre kerülnek az adományok.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Számomra talán a legértékesebb idő az, amit a kisfiammal tölthetek. Ilyenkor van, hogy egymásnak dőlve csak ülünk a földön, beszélgetünk és közben videójátékozunk. Ezek az együtt töltött pillanatok azok, amelyek teljesen kikapcsolnak és amiért igazán érdemes élni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.