Radeczky Zoltán: Azt is megtanultam, hogy mit és hogyan ne tegyek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 28., 10:15

Tervezéskor egy-két év a reális távlat, de ezen túl inkább több, hasonló értékű opció felállításával próbálkozom – mondja az Üzletemnek Radeczky Zoltán. Az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója nem szégyell kérdezni, ha valami újjal találkozik.

Radeczky Zoltán az AVON Magyarország első magyar nemzetiségű ügyvezető igazgatója. Azt tapasztalja, hogy a magyar vásárlók is egyre tudatosabban döntenek, előnyben részesítik a természetes alapanyagokkal készült kozmetikumokat. A cég versenyelőnyének tartja a tanácsadóik személyes tapasztalatból fakadó pozitív ajánlásait. Egyik kedvenc területe az egészségmegőrzés, s talán gyermekkori álmáról sem mondott le. Hogy mi ez? Megtudja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 78. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának a hat évvel ezelőtti kinevezésemet tartom, amikor az AVON Magyarország első magyar nemzetiségű ügyvezető igazgatójává léptettek elő.

Milyen távra tervez?

– Egyre több változóval kell számolnunk, ezért hosszútávú terveket nagyon nehéz következetesen végrehajtani. 1-2 év még reális távlat, de ezen túl inkább több, hasonló értékű opció felállításával próbálkozom, amelyek közül reaktívan lehet választani az idő elteltével.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Gyermekkori álmom egy profi sportcsapat ügyvezetőjeként dolgozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elődömtől, akivel 4 éven keresztül dolgoztunk együtt. Tőle nemcsak azt tanultam meg, hogy mit és hogyan tegyek, hanem azt is, hogy mit és hogyan ne.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem látok jelentős különbséget, szerintem Magyarországon is minden lehetőség adott ahhoz, hogy valaki fejlődjön és sikeres legyen, csak nyitottan kell eléjük állni.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Nem vagyok egy vállalkozó típus, de az egészségmegőrzés területe, legyen szó akár táplálkozásról vagy azt segítő tevékenységről, azt vonzónak találom.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Alapjában nagyon nyitott és kíváncsi személyiség vagyok, bármi érdekes, új területbe ütközöm, nem vagyok szégyenlős közvetlenül kérdezni.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges körökre. Igen céltudatos vagyok, ezért leginkább azt vallom, hogy ha valaki tudja, mit akar, akkor ne köntörfalazzon, hanem egyenes úton haladjon afelé, amit szeretne és vágjon bele.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A saját pénzemet? Igazából semmire, amitől úgy érzem, hogy jobban telik egy órám, napom, hetem vagy éppen hónapom.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az időpocsékolással. Az idő ugyanis az egyetlen soha meg nem újuló erőforrásom. Amiből ráadásul mindig kevesebb van, mint amennyit szeretnék.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Igazából bármilyen területen szívesen besegítek, ahol arra szükség van. Legjobban talán olyan helyen vállalnék önkéntes munkát, ahol a befektetett munka eredménye rögtön látható és érzékelhető. Az AVON-nal minden évben részt veszünk például a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet akcióin, legyen szó akár közös mézeskalácssütésről, vagy épp ruha-, vagy pénzadomány gyűjtéséről. Jó érzéssel tölt el, hogy munkánk valódi segítséget jelent és pontosan látom, hogy jó helyre kerülnek az adományok.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Számomra talán a legértékesebb idő az, amit a kisfiammal tölthetek. Ilyenkor van, hogy egymásnak dőlve csak ülünk a földön, beszélgetünk és közben videójátékozunk. Ezek az együtt töltött pillanatok azok, amelyek teljesen kikapcsolnak és amiért igazán érdemes élni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS