Pintyőke Marcell: Saját magunktól is sokat tanulhatunk

Pintyőke Marcell: Saját magunktól is sokat tanulhatunk
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 05. 03., 10:13

Amikor egy feladat véget ér, fontos, hogy meg tudjunk állni, végig tudjuk gondolni, meg tudjuk köszönni egymásnak, illetve értékelni tudjuk az eredményeket – mondta az Üzletemnek Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketing vezetője.

Pintyőke Marcell tervei között ugyanúgy szerepel a könyvírás, mint egy teljes körű plázafejlesztés kommunikációja. Előbbihez megvan már a tudásanyaga, utóbbihoz pedig nyilván meglesz a csapata, ahol a kollégákat feladatokkal, lehetőségekkel, projektekkel és visszacsatolással motivál. Ha érdekli, hogy Marcell miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 399. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt gondolom, hogy nagyon sok szép pillanata volt már a karrieremnek. Többek között építettünk már innovációs központot, megalapítottuk az első és egyben legnagyobb nemzetközi mérnökkonferenciát Magyarországon, több mint 30 bevásárlóközpontot vezettünk át a koronavírus-járványon, de talán karrierem csúcsa a folyamatos kommunikáció és megértés. Büszke vagyok arra, hogy mindenkivel meg tudtam értetni magam és megtaláltam a közös hangot. Legyen ez egy kolléga, legyen az egy partner, egy vezető vagy egy beosztott.

Milyen távra tervez?

– Rövidre és hosszúra is egyaránt tervezek. Rövid távon mindig érdemes meglátni és megismerni a jó dolgokat, a szépséget, az örömöt, a lehetőséget. Hosszú távon pedig úgy kell tervezni, hogy az embernek legyen mindig stratégiája, legyenek céljai, és legyen egy pont, ahova el szeretne jutni, és amikor oda megérkezik, akkor azt tudja mondani: elérte a célját és le is tudja mérni ennek sikerességét.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Két dolog mindenképpen rajta van. Az egyik egy teljes körű plázafejlesztés kommunikációja, B2C és B2B oldalon egyaránt. A másik pedig egy könyv megírása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az eddigi pályafutásom során rengeteg embertől volt szerencsém tanulni, akiknek mind nagyon hálás vagyok. Mindemellett szerintem igazán sokat tanulhat az ember saját magától is: saját tapasztalataiból, életútjából, projektjeiből, tetteiből és azoknak a következményeiből.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Feladatokkal, lehetőségekkel, projektekkel és mindenképpen visszacsatolással. Fontos, hogy mindig legyen új feladat, új kihívás, de az is fontos, hogy amikor egy feladat véget ér, meg tudjunk állni, végig tudjuk gondolni, meg tudjuk köszönni egymásnak, illetve értékelni tudjuk az eredményeket.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A fényképész szakmában mindenképpen. Lenyűgözőnek találom, hogy amikor az ember megnéz egy fotót egy magazinban, vagy a kezében tart egy felvételt, akkor az mennyi mindent elmond, milyen sok gondolatot ébreszt. Ezeket a pillanatokat, érzéseket egy fotósnak a másodperc századrésze alatt kell elkapnia, dokumentálnia. Emiatt tartom ezt hihetetlen kihívásnak, amit szívesen megélnék és megtapasztalnék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitottan, vidáman és felszabadultan, hiszen sosem lehet tudni, hogy egy üzleti kapcsolatból, egy nyitásból milyen hosszú távú kapcsolat lesz és milyen értékekkel fog bírni.

Mire sajnálja az idejét?

– Az idő az én életemben is folyton kevésnek tűnik, ezért igyekszem nagyon hatékonyan szervezni az életemet és a feladataimat. Ebből adódóan számomra a szervezetlenség és a hatékonytalanság az, amelyekre a leginkább sajnálom az időt.

Mivel lehet felbosszantani?

– Egyrészt azzal, ha valaki pontatlan vagy játszik az időmmel. Másrészt pedig az igazságtalansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Amikor időm engedi, sokszor vállalok önkéntes munkát. Mindenképp olyat szeretek csinálni és vállalni, amit egyrészt meg tudok jól csinálni, mintha a saját munkámat végezném, a saját elvárasaim szerint, másrészt pedig valósan tudok segíteni valakinek vagy valakiknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Saját korlátaim és határaim között semmire se sajnálom, ami élményt okoz.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az engem körülvevő emberek, a velük való beszélgetések, gondolataik megismerése és a saját gondolataim átadása.

(Fotó: Indotek Group)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS