Pintér Antal: Hiszek a felhatalmazás és az elismerés erejében

2021. 06. 03., 09:15

Ami igazán izgat, az az alkotási fázis, amikor egy új vállalkozást indíthatok el, egy ötlet megvalósulását látom – mondta az Üzletemnek Pintér Antal, a Flinkit! alapítója.

Pintér Antal szívesen foglalkozna jövőkutatással, mert úgy gondolja, hogy nagyon izgalmas fordulópontok és elágazások előtt áll az emberiség. Természetesen a Flinkit! szintén izgalmas feladat: nem akármilyen siker, hogy a Microsoft és az Uber is felfedezte magának a szoftvert a játékos csapatépítésre. Ha arra is kíváncsi, hogy Antal kitől tanulta a legtöbbet, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 293. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Több izgalmas „csúcspont” volt már az életemben, akár a sportban, akár az üzleti életben. Ami igazán izgat, az az alkotási fázis, amikor egy új vállalkozást indíthatok el, egy ötlet megvalósulását látom. Szerencsém volt, hogy eddig több ilyenben is részem lehetett. Bízom benne, hogy legalább egy csúcs a Flinkit!-tel még előttünk van –, én legalább is látom magam előtt –, és az út még felfelé vezet.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra, de az utóbbi évek arra tanítottak, hogy a rövid távú terveket nagyon rugalmasan kezeljük.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Legelső főnökömtől, aki az első „igazi” munkahelyemen, egy akkor induló nagy multinál szinte fiaként kezelt, és nagyon megbízott bennem. Bár a vezetői stílusunk más, ma is nagyon tisztelem őt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Hiszek a felhatalmazás és az elismerés erejében. Képessé kell tenni a munkatársakat az önálló feladatmegoldásra, és elismerni a sikereiket.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha újrakezdhetném, jövőkutatással foglalkoznék. Úgy gondolom, nagyon izgalmas fordulópontok és elágazások előtt állunk az emberiség jövője tekintetében.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Személyes kapcsolatok és ajánlások révén. Az elvárt és elvállalt feladatokon túl igyekszünk többet nyújtani, hogy a partner tökéletesen elégedett legyen.

Mire sajnálja az idejét?

– Ismétlődő és rutin feladatokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nem teljesített elvárásokkal és határidőkkel. Ezt nem tudom elfogadni, noha azt tapasztalom, ma egyre gyakoribb, hogy a vállalásokat utólag „rugalmasan” kezeli az egyik fél.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hátrányos helyzetű gyerekeknek segítünk, minden lehetséges módon.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Magas hegyek vagy a Balaton látványa – és persze a mozgás, a sport.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.
2024-04-24 08:15:29
Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.