Pataki Zoltán: Cégcsoportunk évről évre magasabbra emel engem is

Pataki Zoltán: Cégcsoportunk évről évre magasabbra emel engem is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 08. 04., 10:30

Nyitott és befogadó alkat lévén nagyon sok embertől tanultam rengeteg fontos leckét: barátoktól, üzleti partnerektől. Profi trénerektől és coach-októl is volt alkalmam ellesni a jót az elmúlt évek önfejlesztése során – mondta az Üzletemnek Pataki Zoltán, az euJobs HR-Group egyik tulajdonosa.

Pataki Zoltán azt mondja: bár a hosszú távú tervezés elkötelezett híve, a pandémiás időkben negyedévekben, de akár hónapokban kell gondolkodni. Minden foglalkoztatónak lényegesen rugalmasabbá kellett tennie a munkaszervezést és a munkavégzés feltételeit, és ezzel együtt folyamatosan kell tanulni, elemezni a piacot és előre menni. Zoltán nagyra becsüli az üzleti életben is az etikus magatartást, és a digitális világban is a fizikai találkozókat részesíti előnyben. Ha kíváncsi rá, hogy az euJobs HR-Group elnöke milyen területen próbálná még ki magát, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 308. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Abban a 17 esztendőben, amióta ez euJobs HR-Group a piacon van, minden egyes év a karrierem csúcsa volt, hiszen ez a prosperáló cégcsoport évről évre magasabbra emel engem is. Igyekszem felnőni a feladathoz, ami egy állandó tanulási folyamat, szüntelen fejlődés mind szakmai, mind emberi értelemben.

Milyen távra tervez?

– Személy szerint a hosszú táv elkötelezett híve vagyok. Ugyanakkor ehhez üzleti értelemben finoman sem ideálisak a körülmények: a munkaerőpiacon dolgozunk, amelyet a pandémia pozitív és negatív következményei egyformán erőteljesen érintenek. Így minden értelmes vállalkozói szemlélet azt diktálja, hogy negyedévről negyedévre tervezzünk, és ha a helyzet még bonyolultabb vagy képlékenyebb, akár hónapról hónapra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az első helyen egy olyan stabil szervezet kialakítása, amelyből egy idő után hátra lehet lépni, lehetőséget adva a kollégáknak a bizonyításra, az etikus üzleti magatartásra építő alapértékek változatlansága mellett. Ez még a mostaninál is jóval önjáróbb céget feltételez, amelynek mindig van kész válasza és jó megoldása az aktuális munkaügyi trendekre és kihívásokra.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nyitott és befogadó alkat lévén nagyon sok embertől tanultam rengeteg fontos leckét: barátoktól, üzleti partnerektől. Profi trénerektől és coach-októl is volt alkalmam ellesni a jót az elmúlt évek önfejlesztése során, illetve meghatározó történelmi alakok és korszakalkotó vállalatvezetők gondolataiból is szívesen merítek.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A leghatékonyabbnak a munkahelyi jóllétet, a célzott hangulatjavító intézkedéseket tartom. A felfogásom szerint a vezető azzal képes a legtöbbet tenni, ha optimális körülményeket teremt a csapatának, ha erősíti az önbizalmukat, ha arra ösztönzi őket, hogy bízzanak magukban, merjenek dönteni és cselekedni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Erre elég nehéz mit mondani azok után, hogy egyebek közt voltam már tűzoltó, búvároktató, vízimentő, és mindegyiket szívesen csináltam, őszinte örömmel. A válasz tehát az, hogy bármilyen szakmában kipróbálnám magam, ahol tudok segíteni, és ahol az számít, hogy az, amit csinálok, működik-e vagy sem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolatépítésben hiszek, a csapat és a közösség értelmes és közös célok megfogalmazására és megvalósítására irányuló erőfeszítéseiben. Ennek megfelelően – bár a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket igyekszem maximálisan kihasználni – a fizikai találkozók élveznek abszolút prioritást.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen, felesleges dolgokra. Meddő szellemi szkanderre konstruktív vita, üres fecsegésre tartalmas beszélgetés helyett. Bár előre ezt nem mindig könnyű megítélni, de nem szeretek időt pazarolni olyasmire, amiben nincs valós tartalom.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nemtörődömséggel, a hányavetiséggel. Előfordul, hogy rossz döntést hozunk meg, ahogyan az is, hogy félig rosszul szerelünk össze valamit. A tunyaságba, önsajnálatba, a múlton való kesergésbe csomagolt tehetetlenséget azonban semmilyen körülmények között nem tudom elfogadni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Több civil szervezetnek vagyok az alapítója és/vagy máig aktív tagja. A Mozdulj közhasznú egyesület alapítójaként a fogyatékkal élő embertársaink sportolási igényeit szeretnénk kielégíteni. Elnöki pozíciót töltök be a Csepeli Öttusa és Vizessport Egyesületnél, a Csepeli Futó Szabadidő és Életmód Egyesületnél, valamint a Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetségben. Ezekben a segítség a közös pont: ha segítségre van szükség, akkor ott vagyok, akár egy kisgyerek biztonságot adó úszóleckéiről, akár egy leendő olimpiai bajnok kineveléséről legyen szó.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Elsődlegesen a családom és a magam egészségére. Szerencsére nem gyógyszerekről van szó, hanem értelmes feltöltődésről, kikapcsolódásról, értelmes közös élményekről. Üzleti értelemben pedig a valóban hatásos és hatékony célokra érvényes mindez.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Annál jobban semmi nem üdít fel, mint amikor négyszemközt lehetek a feleségemmel és az élet kis és nagy dolgaihoz fűződő gondolatainkkal. Remekül kikapcsolnak a három fiammal kiegészülve eltöltött családi programok, akár társasjátékozunk, akár egy sporteseményen veszünk részt közösen. Az is rendkívül hatásos, amikor egyedül futok egy kellően hosszú távot, vagy búvárkodom.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS