Pataki Zoltán: Cégcsoportunk évről évre magasabbra emel engem is

Pataki Zoltán: Cégcsoportunk évről évre magasabbra emel engem is
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 08. 04., 10:30

Nyitott és befogadó alkat lévén nagyon sok embertől tanultam rengeteg fontos leckét: barátoktól, üzleti partnerektől. Profi trénerektől és coach-októl is volt alkalmam ellesni a jót az elmúlt évek önfejlesztése során – mondta az Üzletemnek Pataki Zoltán, az euJobs HR-Group egyik tulajdonosa.

Pataki Zoltán azt mondja: bár a hosszú távú tervezés elkötelezett híve, a pandémiás időkben negyedévekben, de akár hónapokban kell gondolkodni. Minden foglalkoztatónak lényegesen rugalmasabbá kellett tennie a munkaszervezést és a munkavégzés feltételeit, és ezzel együtt folyamatosan kell tanulni, elemezni a piacot és előre menni. Zoltán nagyra becsüli az üzleti életben is az etikus magatartást, és a digitális világban is a fizikai találkozókat részesíti előnyben. Ha kíváncsi rá, hogy az euJobs HR-Group elnöke milyen területen próbálná még ki magát, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 308. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Abban a 17 esztendőben, amióta ez euJobs HR-Group a piacon van, minden egyes év a karrierem csúcsa volt, hiszen ez a prosperáló cégcsoport évről évre magasabbra emel engem is. Igyekszem felnőni a feladathoz, ami egy állandó tanulási folyamat, szüntelen fejlődés mind szakmai, mind emberi értelemben.

Milyen távra tervez?

– Személy szerint a hosszú táv elkötelezett híve vagyok. Ugyanakkor ehhez üzleti értelemben finoman sem ideálisak a körülmények: a munkaerőpiacon dolgozunk, amelyet a pandémia pozitív és negatív következményei egyformán erőteljesen érintenek. Így minden értelmes vállalkozói szemlélet azt diktálja, hogy negyedévről negyedévre tervezzünk, és ha a helyzet még bonyolultabb vagy képlékenyebb, akár hónapról hónapra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az első helyen egy olyan stabil szervezet kialakítása, amelyből egy idő után hátra lehet lépni, lehetőséget adva a kollégáknak a bizonyításra, az etikus üzleti magatartásra építő alapértékek változatlansága mellett. Ez még a mostaninál is jóval önjáróbb céget feltételez, amelynek mindig van kész válasza és jó megoldása az aktuális munkaügyi trendekre és kihívásokra.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nyitott és befogadó alkat lévén nagyon sok embertől tanultam rengeteg fontos leckét: barátoktól, üzleti partnerektől. Profi trénerektől és coach-októl is volt alkalmam ellesni a jót az elmúlt évek önfejlesztése során, illetve meghatározó történelmi alakok és korszakalkotó vállalatvezetők gondolataiból is szívesen merítek.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A leghatékonyabbnak a munkahelyi jóllétet, a célzott hangulatjavító intézkedéseket tartom. A felfogásom szerint a vezető azzal képes a legtöbbet tenni, ha optimális körülményeket teremt a csapatának, ha erősíti az önbizalmukat, ha arra ösztönzi őket, hogy bízzanak magukban, merjenek dönteni és cselekedni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Erre elég nehéz mit mondani azok után, hogy egyebek közt voltam már tűzoltó, búvároktató, vízimentő, és mindegyiket szívesen csináltam, őszinte örömmel. A válasz tehát az, hogy bármilyen szakmában kipróbálnám magam, ahol tudok segíteni, és ahol az számít, hogy az, amit csinálok, működik-e vagy sem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolatépítésben hiszek, a csapat és a közösség értelmes és közös célok megfogalmazására és megvalósítására irányuló erőfeszítéseiben. Ennek megfelelően – bár a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket igyekszem maximálisan kihasználni – a fizikai találkozók élveznek abszolút prioritást.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen, felesleges dolgokra. Meddő szellemi szkanderre konstruktív vita, üres fecsegésre tartalmas beszélgetés helyett. Bár előre ezt nem mindig könnyű megítélni, de nem szeretek időt pazarolni olyasmire, amiben nincs valós tartalom.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nemtörődömséggel, a hányavetiséggel. Előfordul, hogy rossz döntést hozunk meg, ahogyan az is, hogy félig rosszul szerelünk össze valamit. A tunyaságba, önsajnálatba, a múlton való kesergésbe csomagolt tehetetlenséget azonban semmilyen körülmények között nem tudom elfogadni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Több civil szervezetnek vagyok az alapítója és/vagy máig aktív tagja. A Mozdulj közhasznú egyesület alapítójaként a fogyatékkal élő embertársaink sportolási igényeit szeretnénk kielégíteni. Elnöki pozíciót töltök be a Csepeli Öttusa és Vizessport Egyesületnél, a Csepeli Futó Szabadidő és Életmód Egyesületnél, valamint a Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetségben. Ezekben a segítség a közös pont: ha segítségre van szükség, akkor ott vagyok, akár egy kisgyerek biztonságot adó úszóleckéiről, akár egy leendő olimpiai bajnok kineveléséről legyen szó.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Elsődlegesen a családom és a magam egészségére. Szerencsére nem gyógyszerekről van szó, hanem értelmes feltöltődésről, kikapcsolódásról, értelmes közös élményekről. Üzleti értelemben pedig a valóban hatásos és hatékony célokra érvényes mindez.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Annál jobban semmi nem üdít fel, mint amikor négyszemközt lehetek a feleségemmel és az élet kis és nagy dolgaihoz fűződő gondolatainkkal. Remekül kikapcsolnak a három fiammal kiegészülve eltöltött családi programok, akár társasjátékozunk, akár egy sporteseményen veszünk részt közösen. Az is rendkívül hatásos, amikor egyedül futok egy kellően hosszú távot, vagy búvárkodom.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS