Pastyik Renáta: Mindig tartom magam az adott szóhoz

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 04. 07., 10:00

A koronavírus-járvány miatt most inkább a rövid távú tervek megvalósítására koncentrálok, és a kis sikereknek is igyekszem örülni – mondta az Üzletemnek Pastyik Renáta, a Marquard Media Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója.

Pastyik Renáta annak ellenéreszívesen kipróbálná egyszer magát a filmkészítés világában, hogy a jelenlegi pörgős munkaterületen nagyszerűen érzi magát. Nem sajnálja a pénzt a kultúrára, a Radnóti társulatáért annyira rajong, hogy a vírustól terhes hónapokban sem mondott le az on-line „színházba járásról”. Ha arra is kíváncsi, hogy Renáta milyen önkéntes munkát vállalna örömmel, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 272. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerencsés vagyok, hogy a Marquard Media Hungaryn belül több területen is sikerült kipróbálni magam, de a szívemhez mindig is a kereskedelem és az értékesítést állt legközelebb. Így a csúcsnak a jelenlegi pozíciómat tekintem.

Milyen távra tervez?

– Régebben legalább 3-5 évre előre szerettem tervezni, de a járvány hatására inkább a rövid távú tervek megvalósítása az, amire jelenleg koncentrálok, és a kis sikereknek is ugyanolyan lelkesedéssel igyekszem örülni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagy álmom volt a Brand management FIPP kurzus, amit Londonban sikerült elvégeznem, de nagyon szeretném a csapatommal értékesítés terén is sikerre vinni a digitális transzformációt, ami nem csak részemről, hanem a teljes csapat részéről rengeteg tanulást és fejlődni akarást igényel.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 18 éve szorosan együtt dolgozom a jelenlegi főnökömmel, Óhidi Zsuzsával, a Marquard Media Magyarország Kft. ügyvető igazgatójával, aki folyamatosan mentorált, tanított és segített a szakmai utamon.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Próbálok mindig pozitív példát mutatni és biztatni őket, hogy higgyenek magukban, és ne adják fel! Illetve igyekszem felébreszteni bennük az igényt az új ismeretek elsajátítására.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Habár a hirdetési világ rendkívül gyors és pörgős, én pedig azonnal szeretem látni a munkám eredményét, szívesen kipróbálnám magam a filmkészítés világában. Hiába lassúbb folyamat, és sokat kell várni a végeredményre, nagyon vonz a filmek világa.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Minél több személyes találkozással, egyenességgel és azzal, hogy mindig tartom magam az adott szóhoz.

Mire sajnálja az idejét?

– A rosszindulatú emberekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– A hazugsággal és az inkorrektséggel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Még az első karantén idején találtam rá a Bodor Tibor Kulturális Egyesültre, és azóta tervezem, hogy becsatlakozom a vakoknak készülő hangos könyveket felolvasók táborához… Érik bennem a gondolat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvre, kultúrára. Az utolsó könyvélményem Vishen Lakhiani: A csodálatos elme kódja volt, nemrég fejeztem be. Lenyűgöz a színház világa is, a Radnóti Színház társulatának óriási rajongója vagyok, most a járvány időszakában online nézem az előadásaikat, mindegyiket láttam már.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Séták a friss levegőn, túrázás. A mediterrán országok nagy rajongójaként korábban az utazás egyet jelentett a városok felfedezésével. A mostani helyzetben leginkább az erdőket járom, amikor csak alkalmam van rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS