Őri Mariann: Ne várjunk olyat másoktól, amit mi magunk nem teszünk meg!

2019. 11. 22., 10:15

Ha látják az elköteleződésem és a hitem, sokkal könnyebben mögém állnak és követnek – mondta az Üzletemnek Őri Mariann. Az Alcoa HR Business Partnere munkájában a hitelességet tartja a legfontosabbnak.

Őri Mariann egy-egy nehezebb nap után elgondolkodik azon, hogy milyen lenne mondjuk, virágkötőként dolgozni. Azt is elárulja, hogy a saját tehetetlensége tudja a legjobban felbosszantani. A nehéz napok és némi bosszankodás mellett természetesen sok minden mást is elmond magáról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 126. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Az elmúlt három évben kialakítottam egy fenntartható, jól működő HR rendszert. Emellett vezetőtársaimmal olyan vállalati kultúrát hoztunk létre, amely példaértékű és hiteles.

Milyen távra tervez?

– Két kicsi gyerek mellett jelenleg inkább rövid távra a mindennapokban, de vannak hosszú távra is terveink. Nagyon fontos, hogy ezek a tervek viszonylag rugalmasan és gyorsan módosíthatóak legyenek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egy coach képzést elvégezni idővel és még nem engedtem el teljesen a pszichológiát sem.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyik korábbi vezetőmtől, Demény Zitától. Egyrészt a szakma alapjait, a HR-es mentalitást, másrészt sokat segített az önismeretem fejlesztésében is. Nagyon meghatározó személy az életemben.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– HR-esként az egyik erős motivációs faktor a szakmai felkészültség és a részben ebből fakadó hitelesség és bizalom. Ha látják az elköteleződésem és a hitem, sokkal könnyebben mögém állnak és követnek. A másik nagyon fontos alkotó elem a példamutatás. Ne várjunk olyat másoktól, amit mi magunk nem teszünk meg!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Alapvetően nagyon szeretem a munkám, de egy-egy nehezebb nap után néha elgondolkodom, milyen lenne virágkötőként vagy ékszerészként.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A legfontosabbnak a hitelességet tartom és hogy tisztelettel bánjunk másokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, sorban állásra, adminisztratív ügyintézésre. Olyan dolgokra, amit lehetne egyszerűbben vagy hatékonyabban is elvégezni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Család, kikapcsolódás.

Mivel lehet felbosszantani?

– A saját tehetetlenségem bosszant a leginkább az életben, amikor látom más elakadását, problémáját, de nem tudom helyette megoldani, hiába szeretnék segíteni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Az Alcoa kiemelt értékei közt szerepel a társadalmi felelősségvállalás. Sokszor megyünk önkénteskedni óvodába, iskolába, állatmenhelyre, anyaotthonba, szoktunk vért adni, túraútvonalat tisztítani, szemetet szedni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Hintaágy, csoki és egy jó könyv. Zene, tánc. Masszázs. Gyerekek. Randi a férjemmel. Beszélgetés a barátokkal. Család. Borozgatás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS