Őri Mariann: Ne várjunk olyat másoktól, amit mi magunk nem teszünk meg!

2019. 11. 22., 10:15

Ha látják az elköteleződésem és a hitem, sokkal könnyebben mögém állnak és követnek – mondta az Üzletemnek Őri Mariann. Az Alcoa HR Business Partnere munkájában a hitelességet tartja a legfontosabbnak.

Őri Mariann egy-egy nehezebb nap után elgondolkodik azon, hogy milyen lenne mondjuk, virágkötőként dolgozni. Azt is elárulja, hogy a saját tehetetlensége tudja a legjobban felbosszantani. A nehéz napok és némi bosszankodás mellett természetesen sok minden mást is elmond magáról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 126. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Az elmúlt három évben kialakítottam egy fenntartható, jól működő HR rendszert. Emellett vezetőtársaimmal olyan vállalati kultúrát hoztunk létre, amely példaértékű és hiteles.

Milyen távra tervez?

– Két kicsi gyerek mellett jelenleg inkább rövid távra a mindennapokban, de vannak hosszú távra is terveink. Nagyon fontos, hogy ezek a tervek viszonylag rugalmasan és gyorsan módosíthatóak legyenek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egy coach képzést elvégezni idővel és még nem engedtem el teljesen a pszichológiát sem.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyik korábbi vezetőmtől, Demény Zitától. Egyrészt a szakma alapjait, a HR-es mentalitást, másrészt sokat segített az önismeretem fejlesztésében is. Nagyon meghatározó személy az életemben.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– HR-esként az egyik erős motivációs faktor a szakmai felkészültség és a részben ebből fakadó hitelesség és bizalom. Ha látják az elköteleződésem és a hitem, sokkal könnyebben mögém állnak és követnek. A másik nagyon fontos alkotó elem a példamutatás. Ne várjunk olyat másoktól, amit mi magunk nem teszünk meg!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Alapvetően nagyon szeretem a munkám, de egy-egy nehezebb nap után néha elgondolkodom, milyen lenne virágkötőként vagy ékszerészként.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A legfontosabbnak a hitelességet tartom és hogy tisztelettel bánjunk másokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, sorban állásra, adminisztratív ügyintézésre. Olyan dolgokra, amit lehetne egyszerűbben vagy hatékonyabban is elvégezni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Család, kikapcsolódás.

Mivel lehet felbosszantani?

– A saját tehetetlenségem bosszant a leginkább az életben, amikor látom más elakadását, problémáját, de nem tudom helyette megoldani, hiába szeretnék segíteni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Az Alcoa kiemelt értékei közt szerepel a társadalmi felelősségvállalás. Sokszor megyünk önkénteskedni óvodába, iskolába, állatmenhelyre, anyaotthonba, szoktunk vért adni, túraútvonalat tisztítani, szemetet szedni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Hintaágy, csoki és egy jó könyv. Zene, tánc. Masszázs. Gyerekek. Randi a férjemmel. Beszélgetés a barátokkal. Család. Borozgatás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS