Őri Mariann: Ne várjunk olyat másoktól, amit mi magunk nem teszünk meg!

2019. 11. 22., 10:15

Ha látják az elköteleződésem és a hitem, sokkal könnyebben mögém állnak és követnek – mondta az Üzletemnek Őri Mariann. Az Alcoa HR Business Partnere munkájában a hitelességet tartja a legfontosabbnak.

Őri Mariann egy-egy nehezebb nap után elgondolkodik azon, hogy milyen lenne mondjuk, virágkötőként dolgozni. Azt is elárulja, hogy a saját tehetetlensége tudja a legjobban felbosszantani. A nehéz napok és némi bosszankodás mellett természetesen sok minden mást is elmond magáról az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 126. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Az elmúlt három évben kialakítottam egy fenntartható, jól működő HR rendszert. Emellett vezetőtársaimmal olyan vállalati kultúrát hoztunk létre, amely példaértékű és hiteles.

Milyen távra tervez?

– Két kicsi gyerek mellett jelenleg inkább rövid távra a mindennapokban, de vannak hosszú távra is terveink. Nagyon fontos, hogy ezek a tervek viszonylag rugalmasan és gyorsan módosíthatóak legyenek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék egy coach képzést elvégezni idővel és még nem engedtem el teljesen a pszichológiát sem.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyik korábbi vezetőmtől, Demény Zitától. Egyrészt a szakma alapjait, a HR-es mentalitást, másrészt sokat segített az önismeretem fejlesztésében is. Nagyon meghatározó személy az életemben.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– HR-esként az egyik erős motivációs faktor a szakmai felkészültség és a részben ebből fakadó hitelesség és bizalom. Ha látják az elköteleződésem és a hitem, sokkal könnyebben mögém állnak és követnek. A másik nagyon fontos alkotó elem a példamutatás. Ne várjunk olyat másoktól, amit mi magunk nem teszünk meg!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Alapvetően nagyon szeretem a munkám, de egy-egy nehezebb nap után néha elgondolkodom, milyen lenne virágkötőként vagy ékszerészként.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A legfontosabbnak a hitelességet tartom és hogy tisztelettel bánjunk másokkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, sorban állásra, adminisztratív ügyintézésre. Olyan dolgokra, amit lehetne egyszerűbben vagy hatékonyabban is elvégezni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Család, kikapcsolódás.

Mivel lehet felbosszantani?

– A saját tehetetlenségem bosszant a leginkább az életben, amikor látom más elakadását, problémáját, de nem tudom helyette megoldani, hiába szeretnék segíteni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Az Alcoa kiemelt értékei közt szerepel a társadalmi felelősségvállalás. Sokszor megyünk önkénteskedni óvodába, iskolába, állatmenhelyre, anyaotthonba, szoktunk vért adni, túraútvonalat tisztítani, szemetet szedni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Hintaágy, csoki és egy jó könyv. Zene, tánc. Masszázs. Gyerekek. Randi a férjemmel. Beszélgetés a barátokkal. Család. Borozgatás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS